Durmitor (Montenegro)

fora

El Parc Nacional de Durmitor, que també és Patrimoni de la Humanitat, és un lloc remot de cases triangulars de fusta. És a dues horetes en cotxe de la badia de Kotor (la carretera està prou bé, és d’un sol carril i hi ha un parell de grups de revolts muntanyosos). A l’hivern és zona d’esquí (atenció que hi ha pistes petitetes amb forfaits per 7 euros!!!) i a l’estiu d’excursions, ràfting i escalada. Com a punts d’interès té un gran congost (el segon més gran després del Colorado) al riu Tara que es pot veure fàcilment des del pont Durdevica. En aquest punt hi ha diverses ofertes per tirar-se en tirolina.

Recomanació per dinar al riu Tara: Restaurant Suza Evrope (vam menjar una sopa boníssima per 2 euros)

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


 

EL LLAC NEGRE

DCIM102GOPROG0755854.

Una de les activitats més emblemàtiques al Parc de Durmitor és la caminada fins al llac Negre (Črno jezero). És a 10 minuts en cotxe des de Zabljak i s’ha d’aparcar a un aparcament de pagament del parc i després caminar per un caminet asfaltat uns 700 metres fins arribar al llac. Allà es poden llogar barquetes i hi ha servei de bar i restaurant (al setembre estaven tancats, però).

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


 

ZABLJAK, el poble de les vaques pels carrers

fora

Zabljak és el poblet que serveix de base d’operacions quan es vol visitar el parc de Durmitor. És on hi ha la majoria d’allotjaments i restaurants. En si no és un poble massa bonic, té algunes cases encantadores i prou i la gent en general és bastant tancada (els montenegrins aparentment no sembla que estiguin de massa bon humor…). El que és curiós és que les vaques campen lliurament pels carrers del poble. Us recomanem un restaurant molt cuqui: Dvoriste. Per cert! alerta que a Montenegro la llei europea contra el tabac no s’aplica i per tant es pot fumar dins els establiments…

 

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


 

Una caseta de fusta a Durmitor

DCIM102GOPROG0825990.

Una recomanació d’allotjament a Zabljak és el Boskovica Brnare. Són dues casetes de fusta que lloguen dos joves que viuen en una petita casa de fusta. Totes tres cases comparteixen jardí. La caseta que nosaltres vam estar és la més gran, amb tres habitacions i dos lavabos. Per dins és tota de fusta, molt acollidora i ben equipada. Atenció perquè en temporada baixa (setembre) la casa sencera costa només 70 euros la nit!

 

 

Llegeix més sobre Montenegro al post sobre la badia de Kotor

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s