La Toscana amb bebé (II)

Segon part del viatge a la Toscana (la primera part la podeu recuperar aquí).  Des de Lucca, vam dedicar un dia a conèixer, sense aprofundir, els poblets de Cinque Terre. I tot seguit vam abandonar Lucca per anar cap al sud, els pobles i la ciutat de Siena. Aquesta és la part més típica del paisatge de la Toscana: turonets amb xiprers. Si podeu, passeu més d’una nit en aquesta zona i feu-ho en algun dels petits nuclis amb encant que hi ha. Siena és una ciutat preciosa.
DCIM102GOPROGOPR2786.

1 dia a Cinque Terre

Cinque Terre és un conjunt de petits pobles de costa als quals només s’hi pot accedir sense problemes amb tren, des de Spezia. Són poblets molt petits i turístics, per tant. eviteu per tots els mitjans anar-hi al juliol i agost. Nosaltres hi vam anar al setembre i deu ni do la gent que hi havia…

IMG_0264
IMG_0270

Com us dèiem, per arribar a aquests 5 poblets (Riomaggiore, Monterosso, Vernazza, Corniglia i Manarola) s’hi ha d’anar en tren, des de l’estació de Spezia, que és a una horeta de Lucca. Ja veureu per la multitud quina és la línia que heu d’agafar i on heu de comprar els bitllets, però si no en porteu, tampoc passa res. El primer poble, Riomaggiore, és a penes 10 minuts de trajecte en tren.

La veritat és que es poden anar fent els cinc pobles en tren, d’un a l’altre, però vistos un, vistos més o ments tots, perquè són molt iguals. Així que si no teniu massa temps, no patiu que amb Riomaggiore us endureu una bona impressió del que són les Cinque Terre. En aquest poblet en concret, us recomanem que baixeu fins a la platja del port, on hi ha la vista més típica. Si aneu amb nens, hi ha una part de carrers a Riomaggiore que són empedrats i en pujada, però és factible fer-los amb cotxet. Ara bé, per la vostra comoditat, opteu per la motxilla potrabebés per accedir amb més facilitat a tot arreu. Tenim pendent tornar algun dia a les Cinque Terre, al juny o finals de setembre, entre setmana, passant dues o tres nits en aquests poblets i sense tanta gent.

San Gimignano

Finalment vam deixar Lucca per anar cap al sud de la Toscana. A mig camí, i a pocs quilòmetres de Siena, hi ha el famós poble de San Gimignano on val la pena fer una parada de mig dia. És un poblet medieval molt bonic, conegut com la ciutat de les mil torres, i que està declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Una passejada al matí i dinar i ja està vist.

DCIM101GOPROG0682637.
IMG_0758

Ja veureu que és un poble molt turísticament preparat: només arribar trobareu un seguit d’aparcaments per a vehicles perfectament organitzats. és factible passejar-hi amb cotxet (excepte per pujar a les torres). No oblideu visitar la gelateria Dondoli, que ha guanyat diversos anys el concurs del millor gelat del món.

Siena

Siena és una ciutat preciosa, petita, tranquila i no tant massificada. Nosaltres ens allotjàvem als afores, però si podeu trobar un lloc al centre millor. La plaça del Campo és espectacular, la miris per l’angle que sigui.

DCIM102GOPROGOPR2798.
DCIM102GOPROGOPR2941.
DCIM102GOPROGOPR3034.
Clipboard02
Clipboard01

De totes les visites que s’hi poden fer, us recomanem que pugeu a la torre de l’Ajuntament. Aneu-hi aviat, perquè quan compres l’entrada et donen cita per pujar-hi en una hora concreta. S’hi puja caminant, pujant molts molts molts graons i atenció peruqè no deixen pujar-hi paloselfies! heu de dur només la càmera i cap motxilla.

Monteriggioni

Monteriggioni és un poblet a mitja hora (20 quilòmetres) al nord de Siena, d’aquests etiquetats com a poblets bonics de la Toscana. Està emmurallat i la veritat és que té una placeta encantadora. Nosaltres hi vam anar una trada a fer la visita a les muralles i vam sopar a la fresca. Molt bonic tot plegat.

Clipboard02
IMG_0981

Hi ha moltes botiguetes de coses cuques i diversos restaurants. Us recomanem qualsevol dels que hi ha a la plaça de l’església.

Montalcino, Rocca D’orcia, Sorano i Pitigliano

De tornada cap a Civitaveccia es poden fer diverses parades a poblets pintorescs de la Toscana. El primer que trobareu, per exemple, és Montalcino, un poblet productor de vi.

IMG_0986
Pitigliano

Rocca d’orcia també és molt famós i a continuació nosaltres vam parar a Pitigliano, potser de tots els menys bonic, però espectacular ja que està assentat sobre un penya-segat.

IMG_0984
Carrers de Montalcino
Clipboard02
Pitigliano

Altres poblets a la zona d’Arezzo:

-Pienza

-Montepulciano

-Chiusi

-Cortona

-Castiglion Fiorentino

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *