La Cerdanya a la tardor (II): camí d’Iravals, ruta de la llúdriga i laberint màgic de Rocaviva

L’any passat ja us vam fer un post amb les primeres propostes per fer a la Cerdanya a la tardor. Les hem pensat en paisatges que us permetin gaudir moltíssim dels colors grocs, taronge si vermells d’aquesta fantàstica estació… boscos de ribera que fulles caduques o els estanys de Puigcerdà i Sallagosa, que tenen uns tons bonics aquesta època de l’any. Aquesta vegada us proposem un parell de rutes a peu fàcils per fer amb nens, descobrir un bosc de pedres màgiques i recórrer un camí per veure llúdrigues!
P1210804

Per situar-vos amb la resta de propostes que us hem fet al llarg del darrer any, trobareu totes les rutes en aquest mapa:

Camí d’Iravals

La primera ruta per fer a peu que us proposem aquesta tardor és un camí que uneix els nuclis de Saneja i Iravals. És una caminada de mitja horeta (2,7 quilòmetres anada), amb trams en lleugera pujada,i amb bona sort trobareu bestiar pasturant. Hi ha panoràmiques molt xules de Puigcerdà i la banda francesa.

P1210736
P1210773
P1210774

El camí fa frontera amb França i en direcció a Guils, a la Coma de Saneja, trobareu una pilona que així ho indica. És un camí que no està asfaltat, un tram es pot fer en 4×4, però més de la meitat del recorregut és un corriol estret. Us recomanem que si aneu amb bebés, els porteu a la motxilla.

Ruta de la llúdriga a Martinet

Aquesta caminada també és molt fàcil i apta per a totes les edats. Es tracta d’un camí que voreja el riu Segre des de Martinet i que està habilitat per l’observació de la llúdriga. Hi trobareu diferents panells amb informació d’aquest animal (els nous, les petjades, etc) i el recorregut culmina a un mirador amb vistes als meandres del Segre.

P1210861
P1210874

En total són 2,8 quilòmetres de recorregut (anada i tornada) que es poden fer en una horeta. El camí no està asfaltat, per tant recomanem motxilla portabebés o cotxet de muntanya. Hi ha alguna pujadeta lleugera, però és molt apte per fer amb nens petits. Per començar la caminada podeu aparcar el cotxe al parquing davant el pont blanc sobre el riu Segre, el travesseu a peu, i enfileu el camí direcció Bellver. Aviat veureu els panells informatius de la ruta. Per cert, a Martinet no deixeu de comprar coca dels forn d’en Jordi! boníssima!

Aquí en trobareu més informació de la ruta.

Camí circular llarg a Llívia

Fa uns mesos en el post sobre coses per fer a la Cerdanya a l’hivern us proposàvem una ruta circular a Llívia molt facileta. En aquest post us en proposem una altra, una mica més llarga, que també forma part dels itineraris inclusius Sumant Capacitats. Aquesta ruta circular parteix de Llívia, passa per Onzès i torna al parc de Sant Guillem. En total 5,6 quilòmetres planers que es poden fer en família (recomanem cotxet de muntanya).

P1210717
P1210725
P1210719

Al llarg del recorregut hi podreu veure fàcilment bestiar pasturant, masos i vegetació variada.

Laberint màgic Rocaviva

Rocaviva és un laberint de roques que l’artista Climent Om va esculpir creant diferents formes (majoritàriament cares). El que us proposem, doncs, és una passejada fàcil per fer en família per buscar aquestes roques amagades al bosc. L’any 2010 l’obra va ser declarada bé d’interès cultural pels Consells Comarcals de La Cerdanya i del Alt Urgell. La proposta inicial és vincular aquest laberint màgic a un espai terapèutic i de meditació. Nosaltres vam fer el recorregut amb en Blai a la motxilla portabebès. Hi ha trams que són corriols en pujada i no és apte per anar-hi en cotxet.

IMG_6137

Per arribar-hi heu d’anar fins al poble de Músser (passat Martinet). Just a l’entrada de Músser trobareu un aparcament habilitat i les indicacions per arribar al laberint (es triga uns 15 minuts caminant).

RECOMANACIONS DE RESTAURANTS

Chez Planés (Sallagosa): és un restaurant fantàstic al poblet francès de Sallagosa, molt recomanat per fer-hi raclettes i fondues. És un restaurant tradicional, que també és hotel, amb molt bona cuina i decoració de muntanya. Als migdies entre setmana tenen una fòrmula de ‘plat du jur’ que val molt la pena (13 euros) i els caps de setmana un menú de 16 euros. Parlen català!

Ca la Núria (Puigcerdà i Bellver de Cerdanya): Tenen 2 establiments, un al centre de Puigcerdà i l’altre al centre de Bellver (on van començar). Cuina tradicional amb un toc de modernitat. Fan menú diari. El restaurant de Puigcerdà té una decoració i presentació moderna, el de Bellver té un caire més tradicional.

Taverna del call (Puigcerdà): un clàssic que no falla a Puigcerdà. Cuina tradicional de muntanya molt recomanable. També fan menú diari.

Clipboard02

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

8 pensaments sobre “La Cerdanya a la tardor (II): camí d’Iravals, ruta de la llúdriga i laberint màgic de Rocaviva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *