Els tions de Mura

Si teniu fills enamorats de la màgia dels tions, no us podeu perdre una visita al bonic poblet de Mura, al Bages. És una molt bona excursió per passejar per un nucli medieval, mentre els nens van de portal en portal buscant tions diesfressats i acabar fent un bon àpat en algun dels seus restaurants!

P1230110P1230245

Mura és a una hora i poc de Barcelona. És un un poblet medieval amagat al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, abans d’arribar a Manresa. És molt popular per les sortides de caça i en bicicleta. La carretereta entre El Pont de Vilomara i Mura és de corves i pràcticament un sol sentit, però aquestr tram complicat és de només 12 quilòmetres. El poble està preparat per les visites, té molt aparcament habilitat, un parell o tres de restaurants i hostals (reserveu taula!) i cases rurals. S’hi han rodat nombroses pel·lícules i sèries.

P1230046P1230064

Però si el visiteu entre principis de desembre (a partir del pont de la Immaculada) i fins després de Reis, hi trobareu un al·licient afegit que als nens els encantarà: els tions. Els veïns disfracen els tions i els reparteixen pels carrers del poble. Aquest any n’hi ha entre 80 i 90 i de totes classes: un tren, una quàdriga, un tió empresonat pels presos polítics, una pocahontas, un Sant Nicolau, …

This slideshow requires JavaScript.

Juntament amb els tions trobareu senyalitzats diversos punts del poble d’interès turístic, per exemple la preciosa església de Sant Martí, el mirador o la casa de Joan Alavedra, autor del poema ‘El pessebre’.

Aquest any ja no es fa el concurs per triar quin és el millor tió, que ho podien fer els visitants, però sí que es fa un concurs d’Instagram.

P1230025P1230026P1230027

A més a més, consulteu la seva agenda perquè organitzen tallers, activitats infantils i titelles diversos dies al matí, fins al 6 de gener!

P1230200

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s