Ruta 66 (V): Nou Mèxic

Nou Mèxic és la terra dels indis navahos i apatxes. De les roques roges i de l’extracció de petroli. Quan entreu a Nou Mèxic sabreu definitivament que ja heu posat el primer peu a l’oest. El paisatge és àrid i pla i els poblets estan fets de parets de fang.

Ruta 66: dia 5

Travessar Nou Mèxic va ser el que vam fer en un dia sencer, el nostre cinquè, de la Ruta 66 des de Chicago. En 5 dies haviem creuat 5 estats: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma i Texas. Haviem fet nit a Santa Rosa (ja a dins de Nou Mèxic) i vam arribar en un mateix dia més amunt de Gallup. En total, unes 6 hores de viatge, uns 600 quilòmetres, fent parada per dinar a Albuquerque.

Tucumcari

La primera parada abans d’arribar a Albuquerque és al poble de Tucumcari, per visitar els murals o el Blue Sevallow Motel. Es veu que fins d’alguns cafès i el mateix Mc Donalds també hi ha murals pintats.

Santa Rosa – La Mesa Motel

Després de passar tot el dia a Texas, ens va donar temps d’arribar a Santa Rosa a dormir al Motel La Mesa. És dels mítics en aquest tram i la veritat és que vam esmorzar i sopar molt bé una mica més enllà al Saint Joseph’s Bar & Grill. També és un dels locals típics de la mother road. A banda d’això, a Santa Rosa no vam parar.

Albuquerque

Abans d’arribar a Albuquerque trobareu el desviament per si voleu arribar fins a Santa Fe. Nosaltres no teníem prou temps i ens va quedar pendent, per la propera ocasió. Però la veritat és que sembla que és molt bonic i val la pena.

A Albuquerque estigueu atents perquè hi ha dos centres a la ciutat: la part nova amb botigues i restaurants però que no mata i el casc antic, que és preciós, amb les típiques cases de fang de color terrós i blanc, amb molts geranis i guirnaldes. Heu de buscar el que s’anomena Plaza Vieja (Old Town).

I si sou fans de la sèrie Braking Bad, a Albuquerque podreu veure tant la casa del protagonista de la sèrie com el mític ‘Pollos hermanos’ que per fora actualment veureu que és un establment de la cadena Twisters però a l’interior han conservat el logotip dels Pollos Hermanos.

Gallup

Nosaltres vam arribar a fer nit una mica més enllà de Gallup, l’endemà ens esperava el Monument valley (ja desviats de la ruta 66).

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *