Narbona i els Grands Buffets

Un dels millors buffets del món és a només 3 hores de Barcelona i és a una ciutat petita, tranquila i preciosa. En aquest post us parlem de la nostra experiència als Grands Buffets i una escapada en parella a Narbona. De fet aquesta publicació ha acabat essent una idea de pack romàntic perfecte per regalar, ja que també us recomanem un hotelet bonic bonic per acabar d’arrodonir l’escapada!

Els Grands Buffets: marisc, foie, formatges i postres

Si us agrada el marisc (ostres, llagosta, llamàntol, cloïsses, musclos, gambes, etc), el foie, els formatges i les postres heu de provar els Grands Buffets de Narbona. Si no us agrada res de tot això, tampoc val tant la pena. Tenen molta fama darrerament per ser un buffet de luxe a un preu assequible (a partir de 37,90 euros per persona).

Però a banda del marisc, el foie, els formatges (hi ha 110 varietats diferents per tastar d’arreu del món) i les postres, la resta d’oferta de plats és més normal.

Si que és cert que hi ha un servei de cuina al moment en què et poden fer un bon entrecot de bou o un bon peix a la planxa. I hi ha diverses opcions de cremes i ratatouille, quiches i pollastre i porc cuinat de diverses maneres. Però per exemple hi ha una petita varietat de pernils salats que no valen la pena (no són ibèrics…). Un dels plats més famosos és el tartar de cavall, però a nosaltres no ens va entusiasmar en especial…

Així que focalitzeu els vostres esforços en 4 fronts: el foie i el formatge per començar (però sense atipar-vos amb el pa d’acompanyant…), el marisc i deixeu sobretot un raconet per les postres que podreu tastar tota mena de pastissos, tatin, gofres, creps, bombons i podreu sucar maduixes i raïm a una enorme font de xocolata (bé, la font hi és i funciona però la xocolata l’has d’agafar d’uns vasets que hi ha al costat, no es pot sucar literalment a la font que us cridaran l’atenció).

El més important si voleu fer un àpat als Grands Buffets és que reserveu amb moooolta antel·lació. Molta és molta, tipus 2 mesos abans (si voleu triar dia i hora entre setmana) i més de 2 mesos si és cap de setmana. Les reserves es fan exclusivament per web (no per telèfon) i fan xecs regal.

El que si que podreu fer una vegada feta la reserva és fer canvis de dia i hora, i fins i tot si no està ple del tot fer canvis d’hora el mateix dia (nosaltres ens vam presentar allà i el mateix dia vam canviar l’hora de la nostra cita perquè hi havia disponibilitat). No cal que arribeu abans que si l’afluència és la d’un dia normal us faran esperar igualment… Quan fas la reserva s’ha d’introduir una targeta de crèdit i et descompten una petita quantitat si finalment no et presentes (si canceles amb temps no et fan cap càrrec). Està obert tots els dies de l’any migdia i nit i les reserves s’obren a partir d’un any abans.

Hi ha diverses sales on podreu reservar: la Clape (on hi ha una zona de jocs per nens) i les Corbieres i també el jardí. Si fa bon temps, no dubteu fer l’àpat al jardí que és molt agradable. A la sala Clape hi ha una petita sala amb jocs pels nens, ambientat en la selva, cases, tobogans i alguna coseta més. No és massa gran però és tancada.

És viable anar-hi amb nens? doncs si tenen menys de 5 anys aprofiteu-ho perquè menjaran gratis (encara que el més apte per a ells seran els macarrons, el pollastre i les patates fregides que estan boníssimes). Hi ha trones disponibles.

El preu són 37,90 euros per persona i no inclou les begudes. Els nens fins a 5 anys no paguen i a partir d’aquesta edat i fins als 10 anys val 17,90 euros.

Els Grands Buffets estan situats a l’entrada de Narbona, però no al centre de la ciutat. En un dels polígons comercials que tant agraden als francesos. Tot i això, es pot arribar al centre caminant (hi ha uns 2 quilòmetres). I no busqueu un edifici majestuós com sí que ho és l’interior del restaurant… els Grands Buffets estan a dins de un centre comercial, al costat d’un parc aquàtic (per cert bona opció si hi aneu amb nens ja que és un parc aquàtic amb tobogans a cobert).

Narbona

Els Grands Buffets tenen molta fama i en te menys la ciutat de Narbona, però també se la mereix. És una ciutat petita, bonica i agradable. Comenceu passejant pel canal de la Robina, que és navegable, i passeu pel pont dels Mercaders, un dels pocs a França que encara està habitat.

Va ser la primera colònia romana fora d’Itàlia i llegat d’això es pot trepitjar part de la via Domitia (l’antiga via empedrada que enllaçaca Itàlia amb Hispània) i visitar unes galeries subterrànies de cinc metres, visitar el Museu Arquològic i el Museu Lapidari.

Com a caracterítica també té el Palau dels Arquebisbes, el segon més important després del d’Avinyó, que es pot visitar al costat de l’Ajuntament. Les vistes des de la torre principal valen la pena.

I menció especial a la catedral de Sant Just i Sant pastor, enoooorme. És la tercera més alta de França.

I passegeu pels carrerons del centre, plens de boiguetes de roba de dissenyadors locals.

I si encara us ha quedat gana, una bona opció per fer un esmorzar i dinar és el mercat de Les Halles, situat també al centre, amb 70 paradetes d’alimentació (de 7 del matí a 14h, això sí). S’hi poden comprar olives de la regió i mel. I cada dissabte al matí a la plaça del Fòrum s’organitza un mercat de productes biològics.

Hotel a Narbona: l’elegant Chacun son reve

Us recomanem moltíssim un hotelet que és un B&B que gestionen la Natalie i en Gus al centre de la ciutat, una casa centenària totalment reformada amb porticons i finestrals alts, banyera gegant i habitacions àmplies cuidades amb molt detall. Els propietaris són una parella molt amable, que et reben i es preocupen per la teva estada, com estar a casa seva.

La casa d’hostes té només tres habitacions i pots gaudir del jardí, una sala d’estar comuna i el menjador on serveixen l’esmorzar.

L’esmorzar és boníssim, amb pa, melmelades fetes per ells, croissants de mantega, fruita variada, formatges i pernil i tès, suc de taronja natural i cafès. Se serveix en una taula allargada i comparteixes espai amb els altres hostes. Nosaltres esmorzant vam conèixer en Charles i la Marla d’Arizona, als Estats Units.

Per una visita a la ciutat en parella, és un hotel ideal.

Dues visites als voltants de Narbona

Us proposem descobrir dos poblets a la costa Mediterrània a 15 minuts de Narbona. El primer és Bages, un poblet de pescadors i vinyes abocat a un tranquil estany.

El segon és Peyrac de Mer, que té un nucli bonic amb restaurants, terrasses i una plaça amb una font. Des de Peyrac e spot fer la volta de dos quilòmetres a l’estany de Doul, ja que han habilitat un recorregut de pasarel·les sobre l’aigua.

Altres activitats per fer a la zona

Espai balnearolúdic de Gruissan: es un spa balneari per anar-hi en família.

Salines de Gruissan: salines que es poden visitar, fer tallers, ecomuseu i restaurant.

Parc aquàtic cobert al costat dels Grands Buffets

-Reserva africana de Sigean

-Coves de Cabrespine

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *