Viatges a Europa per Setmana Santa

Si ja us esteu començant a plantejar les vacances de Setman Santa, us farem le snostres recomanacions. Us les hem dividit entre aquelles sortides que podreu fer en cotxe i les que podeu fer en avió. Són destinacions pensades per a 4-5 dies i amb bon temps!

En avió

Transilvània (Romania)

Si busqueu inspiració per una destinació europea, barateta i poc explotada turísticament, el que esteu buscant és Transilvània. És la regió que hi ha al centre de Romania i es pot recórrer fàcilment amb cotxe durant 4-5 dies. El punt de partida és la capital, Bucarest, i després el pla és visitar els preciosíssims poblets de Brasov (on hi ha el famós castell de Dràcula), Sighisoara i Sibiu. Hi ha vols directes a Bucarest des de l’aeroport de Barcelona amb companyies com Tarom i Wizz Air. Més info aquí.

Bèlgica: Bruges, Gant i Anvers

Aquesta és una proposta d’escapada curta (ponts o caps de setmana) i amb bitllets bé de preu. Són tres ciutats coquetones que es poden visitar utilitzant el tren com a mitjà de transport. Els vols Barcelona-Brussel·les estan gairebé regalats i des del mateix aeroport podreu arribar directe en tren fins a Bruges, sense passar per la capital. És una escapada de 3-4 dies perfecta per fer a qualsevol època de l’any, però especialment quan ja comença a fer bon temps. Més informació en aquest post.

Lituània

Encara queden alguns països de la Unió Europea on es pot viatjar de manera econòmica. Lituània és un d’ells. La primera de les repúbliques bàltiques, la de més al sud, la primera que va declarar la seva independència. Fa tot just 30 anys que són un país nou, quinze anys que és membre de la Unió Europea però només en fa quatre que tenen l’euro com a moneda. Tot és antic, soviètic, però tot és nou perquè és un país jove. I aquesta mescla fa de la seva capital, Vílnius, una de les més particulars d’Europa. Transport públic barat, molta vida cultural al carrer i ciutat de dimensions petites, molt assequible. Més informació aquí.

Fes

Endinsar-se a la medina de Fes és com fer-ho a una pel·lícula d’Aladí o Ali Babà. Si n’aconseguiu sortir, ho recordareu sempre més com una experiència cap a temps enrere, quan els comerciants feien servir burros de càrrega, estenien les seves catifes al carrer on exposaven els seus productes, cridaven les ofertes que feien i el negociar el preu era a l’ordre del dia. Ompliu la maleta de paciència, per això, per esquivar venedors que insistiran a vendre-us qualsevol cosa a qualsevol preu! Més informació en aquest post.

Macedònia del Nord

No ens agrada anar on va tothom. Així que vam buscar un país de recent creació (es va independitzar el 1991) i on el turisme de masses encara no hi ha posat cap petjada, cosa que dispra els preus en picat, però cap a baix. Vol directe des de Barcelona i molt bona gastronomia. Fàcil, desconegut i econòmic. Així és Macedònia i la seva capital, Skopje, i també la zona del llac Ohrid. Més info aquí.

La Palma (Illes Canàries)

No és tan mediàtica com Lanzarote, Gran Canaria o Tenerife. No és la típica illa canària de platges amb vent mal explotades turísticament. Segurament és l’illa més atlàntica, ja que té uns boscos molt tropicals que no trobarem a les altres illes, més volcàniques (tot i que també hi ha volcans, és clar). Per alguna cosa li diuen ‘la isla bonita’. Més informació en aquest enllaç.

En cotxe

Poblets de conte al Perigord (França)

Comarca de castells medievals, de cavallers, princeses i prínceps… comarca de coves, pintures rupestres, cromanyons i dinosaures… comarca de nous, foie i canard… El Perigord és a 6 hores en cotxe de Catalunya i és destí ideal si us agrada la prehistòria i l’edat medieval. En aquest primer post us parlem dels 4 principals poblets cuquis a la llera del riu Dordonya amb els seus respectius castells medievals, en un dels quals hi va viure Ricard cor de Lleó. Més informació en aquest post.

La badia d’Arcaishon i Bordeus (França)

Hi ha un paratge prou desconegut amb la duna més gran d’Europa que no està ni a un país del sud ni en un lloc càlid. Podríem rodar-hi una escena amb els tres Reis Mags de l’Orient i no caldria anar-nos-en al Marroc. És la Dune du Pilat i està a mitja hora en cotxe de la majestuosa ciutat francesa de Bordeus. Més informació aquí.

Terol

Sempre ens ha donat la sensació que Terol estava menystinguda, amb el clitxé aquell de ‘Teruel existe!’. I tant que existeix! i és una molt bona sortida familiar si teniu nens i nenes apassionats pels dinosaures… hi ha l’espai Dinòpolis i un spa amb piscines i tobogans interiors, … i un dels pobles més bonics que hem vist mai, Albarrassí… i un cementiri d’avions gegants, … i un desert pla pleníssim poc habitat, … i castells, i torres mudèjars, i muralles, i … Aquí trobareu més informació.

Pau i Baiona (França)

Una ciutat elegant de la belle époque. Pau és la porta dels Pirineus Atlàntics (perquè ens entenguem, és a l’altra banda de l’Aragó) i de la qual no teníem referències i ens vam endur una sorpresa gratificant. De veritat, és una cucada i té un castell preciós amb vistes als Pirineus. Més informació en aquesta publicació.

Arieja (França)

Som molt fans de França així que sempre que podem ens hi escapem. Us animem a visitar la zona d’Arieja, que està al nord de la Cerdanya Francesa. És el departament que limita al nord de Catalunya i Andorra, abans d’arribar a Tolosa.  Per arribar-hi calculeu que està a una hora i mitja més o menys de la Cerdanya, passant pel túnel de Pimorent. L’Arieja està plena de poblets petits amb molt d’encant, típicament francesos. Més informació en aquesta publicació.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *