La Cerdanya a l’hivern (V): Dinar a 2.500 metres al Niu de l’Àliga

L’allargament del telecabina de la Molina ha facilitat l’accés fins al refugi del Niu de l’Àliga. Així que des d’aquest hivern podeu planificar un dinar a més de 2.500 metres d’alçada i ho podeu fer tant si esquieu com si no. Només per les vistes, val la pena!

Pujada en telecabina

La Molina ha estrenat aquest hivern 2019-2020 l’allargament del seu telecabina, que ara arriba fins al refugi del Niu de l’Àliga. Fins ara per pujar al refugi s’havia de fer caminant o amb vehicle de neu (veieu aquesta excursió en aquest post). Ara es poden enllaçar els dos telecabines i arribar al refugi. Si ho feu esquiant, podreu accedir-hi amb el forfet. I si no esquieu, també hi podeu pujar! A les taquilles de la Molina heu de comprar forfet de passeig pel telecabina. Costen 7,5 euros els adults i 5 els nens.
Us recomanem, però anar-hi ben equipats si hi pugeu a l’hivern ja que el refugi és a 2.537 metres d’alçada: calçat impermeable de neu i roba d’abric.

És una activitat, però, que podeu fer tot l’any ja que el telecabina de La Molina funciona tant a l’estiu com a l’hivern.

Les vistes

El recorregut en telecabina dura poc més de 20 minutets i des de dalt el pic de la Tosa d’Alp hi ha vistes 360º de la Cerdanya, el Ripollès i el Berguedà. Si fa un dia clar es veu també el Montseny i Montserrat.

Quan arribeu amb el telecabina podeu pujar caminant fins a la fita que hi  ha sobre el pic de la Tosa d’Alp, que és on hi ha les vistes més impressionants.

Una vegada allà, podeu fer alguna petita excusió amb raquetes de neu, per exemple. De fet, una molt bona opció és fer el primer tram del recorregut en telecabina i el segon fer-lo amb raquetes de neu.

O baixar el pic esquiant des de la sortida del telecabina. Les pistes en aquest punt no tenen res d’envejar a les dels Alps.

Dinar al Niu de l’Àliga

Un dels motius que teniu per pujar al Niu és per dinar. Menjar amb vistes, vistasses, els millors del Pirineus. El refugi té un menjador amb finestres àmplies i vistes a la Tosa d’Alp.

El menjar és correcte, no té la qualitat de molts establiments de la Cerdanya, però és bo. Una escudella amb pilota o una carna la planxa sempre senta bé amb les vistes del refugi. Ofereixen menú de 17 euros o plats de la carta per 6-12 euros, com amanides, macarrons, lasanyes, carns a la brasa. Si voleu també podeu menjar un entrepà (fred o calent) a la barra o a l’exterior del refugi a la terrassa.

El Niu de nit

El Niu de l’Àliga és un refugi on també hi podeu dormir. Tenen dues habitacions amb lliteres (per a 12-15 persones). Dormir aquí és màgic i despertar-se a 2.500 metres promet una de els millors albades que es poden experimentar a Catalunya. Ofereixen packs especials d’esmorzar i sopar i també esquí de nit. La mitja pensió costa 42 euros per persona en temporada alta. Teniu totes les tarifes aquí.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

5 pensaments sobre “La Cerdanya a l’hivern (V): Dinar a 2.500 metres al Niu de l’Àliga

  1. Som l’associació Cultural Amics de la Ciutat de GRanollers, el Sr. Enric Nosás va conectar amb viosaltres per organitza una visita el proper dia 25 juliol. Amb aquesta intenció voldríem concertar un dinar per unes 25 perdones .
    Els prego es posin el contacte amb mi, poden trucar al 669892302 .
    Salutacions. Carme Batlle.

    1. Hola! us heu de dirigir als responsables del Niu de l’Àliga! nosaltres només som uns periodistes que hem fet aquesta experiència i l’hem compartit. Us passo el seu telèfon: 605.842.992

      Gràcieees!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *