10 llocs del món per veure després del confinament

Hem passat molts, masses dies tancats i aquesta situació a nosaltres ens ha fet reflexionar. Quan tot hagi acabat, ni un dia més a casa! Així que potser és el moment de fer aquell viatge que sempre havíeu somiat, abans que ens tornin a confinar. Són llocs impressionants del món que per nosaltres són imprescindibles, que s’han de veure, si podeu, una vegada a la seva vida.

1. Islàndia

És el país, l’illa, que ho té tot: cascades gegants, glaceres immenses, platges volcàniques, zones amb petites erucions, penya-segats que tallen la respiració… La volta sencera a l’illa es pot fer amb un mínim de 8 dies, encara que si heu de prioritzar, la zona més espectacular és la del sud (és on hi ha les glaceres). Teniu més informació detallada en aquest post sobre el sud i aquest sobre el nord.

2. Monument Valley

És un altre dels nostres llocs preferits al món. És entre els estats d’Arizona i Utah i, si podeu, quedeu-vos-hi a dormir per contemplar com van passant-hi les hores, les llum de sol. Un lloc amb una energia, una llum especial. Un lloc on veure-hi fer de nit i fer-se el dia. On l’únic que s’ha de fer és contemplar. Més informació en aquest post.

3. Platges d’Okinawa

Okinawa és una illa del Japó, tocant a Taiwan. Hi trobareu platgetes i illetes paradisíaques i, a més, sense ningú. Als japonesos no els agrada el sol i, a més, en aquesta illa només hi ha turistes del propi país. Per tant, tindreu les platges per vosaltres sols. Us recomanem que aneu a les Zamami Islands, un llogarret encara més remot per combinar cultura local i platges solitàries.

4. Horseshoe Bend a Arizona

El horseshoe bend és un meandre que fa el riu Colorado molt a prop de Page (Arizona, Estats Units). Aneu-hi a la tarda i amb calma, porteu-vos alguna cosa per beure i menjar mentre veieu com es pon el sol en aquest lloc tant meravellós. A nosaltres ens va agradar molt més que el massificat Gran Canyó del Colorado. Més informació en aquest post.

5. Platges de Bocas del Toro (Panamà)

Arribar-hi és una aventura, sobretot des de Costa Rica. La frontera s’ha de travesssar a peu, fer un munt de paperassa de visats i trobar un taxi compartit que et porti fins a la costa. Però mare meva quina recompensa! No només per les platges, sinó per l’ambient que tenen aquest conjunt d’illes de Panamà. Edificis arran de mar construits sobre l’aigua, allotjaments i restaurants als quals s’hi arriba en vaixell, platges plenes d’estrelles de mar (si no se les han carregat encara…). Meravellós!

6. Illa de Skye a Escòcia

És un lloc per sentir l’amplitud, el vent fent ballar l’herba, el mar que dóna vida al poblet de Portee, les vaques escoceses pasturant, els racons amagats de qualsevol camí de terra, … Afegiu-hi la música d’Escòcia, com abanda sonora, els pubs al vespre i l’esmorzar anglès d’un B&B casolà. I quan torneu, passeu pel castell d’Eilean Donan, per posar-li la cirereta al viatge.

7. Platges de Krabi a Tailàndia

Tailàndia, que és el país feliç, té molts molts molts llocs especials. Per temples, Chiang Mai, Chiang Rai i Sukhothai. I per platges, Ko Thao, Ko Lipe i Krabi. I us recomanem especialment les de Krabi perquè tenen uns monticles al mig de l’aigua que li donen un toc encara més tropical. Un país barat, de menjar bo, ben organitzat turísticament i gent estupenda.

8. El sol de mitjanit a les illes Lofoten de Noruega

Hi ha una experiència per viure almenys una vegada a la vida que és veure el sol, a les 12 de la nit, com deixa de descendre i torna a alçar-se, sense tocar terra, sense tocar el mar. Una posta de sol interruptus que passa de matinada, que s’allarga hores i hores. Sopar a ple sol, llevar-se a ple sol vol dir, sobretot, exprimir al màxim el dia. El lloc on us recomanem viure-ho és l’estiu a les illes boniques de Lofoten, illes de pescadors, de casetes vermelles sobre el mar, de bacallà assecant-se al sol i vikings. Més informació en aquests posts.

9. Ruta 66

Per nosaltres al top dels viatges que hem fet hi ha la ruta 66. Va ser un viatge que ho tenia tot: essència americana, pel·lícules, música, nostàlgia, mites, parcs naturals… cotxes dels anys 50, gasolineres dels anys 20, un museu obert a cada quilòmetre on s’hi ha aturat el temps. Si no us importen les quilometrades, el conduir i conduir, el parar quan ens vingui de gust, al nostre aire, el dormir als mitics motels de carretera, improvisant dia a dia, … aquest és el vostre viatge! Més informació en toooots aquests posts.

10. Formentera

I una proposta a prop de casa. Que de vegades no cal creuar el món per trobar llocs paradisíacs. Una illeta (potser ara molt massificada) que si podeu, gaudiu al maig o a l’octubre… De caletes de sorra blanca, d’aigua turquesa i vida slow. Per recórrer-la en moto, buscant un allotjament tranquil vora el mar (per car que sigui!).

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *