La Cerdanya a l’estiu (VII): refugi de la Feixa i parc dels arbres de la Molina

En aquest pots us proposem un dinar d’estiu en una terrassa magnífica: la plana de la Feixa, entre Guils i Meranges, amb un bon arròs de muntanya al voltant d’un refugi. S’hi arriba en cotxe per tant és fàcil per fer amb nens. I per als més petits, una activitta als arbres que poden fer a partir dels 2 anys: ponts penjants i tirolines a la Molina.

Dinar al refugi de la Feixa

El refugi de la Feixa es troba a 2.160 metres, a 3km de l’estació d’esquí de fons Guils Fontanera. A l’estiu, la pista forestal que puja des d’aquest punt al refugi és oberta (d’abril a novembre) així que hi podeu arribar en cotxe (millor si és tot terreny). També podeu deixar el cotxe a l’aparcament de Guils Fontanera i pujar a dinar caminant.

Si hi voleu dinar o sopar heu de fer la reserva el dia abans, perquè puguin fer previsió d’aliments. És un refugi autosuficient (funciona amb energia eòlica) i no hi ha lavabos. Es troba enmig de la plana de la Feixa, un prat verd verdíssim a l’estiu ple de vaques i cavalls de pastura.

A l’estiu hi trobareu taules de fusta amb parasols per dinar al voltant del refugi. És una molt bona opció per anar-hi amb nens, ja que mentre mengem, poden campar lliurement al voltant del refugi sense perills.

El menú costa 25 euros els adults i 16 els nens i inclou 3 primers per compartir (taula d’embotits de la Cerdanya, taula de formatges de la Cerdanya i amanida) i el segon és a escollir entre un arròs de muntanya o ceps o una hamburguesa de vedella ecològica. A l’estiu només fan l’arròs amb ceps i nosaltres us podem dir que és boníssim! També ofereixen menjar vegà i vegetarià.

També heu de provar les postres, sobretot els pastissos casolans. El de pastanada i el de plàtan són els que vam provar i eren excel·lents.

Les begudes i el cafè es paguen a banda (es pot pagar amb targeta). Teniu l’opció també de dormir en grup al refugi, una experiència que també ha de ser molt xula. Tenen lliteres i l’únic que us heu de portar és el sac de dormir. Ofereixen mitja pensió (sopar i dormir).

Des del refugi de la Feixa podeu fer diverses caminades, com arribar a Meranges o als estanys de Malniu. Aquí en trobareu més info.

Parc dels arbres de la Molina

De vegades costa trobar una activitat de muntanya que puguin fer junts infants petitets (2-4 anys) amb més grans. Doncs al parc dels arbres de la Molina a l’estiu hi ha un recorregut als arbres preparat per a nens de 2 a 7 anys.

És el circuit verd i costa 14 euros (fan dues voltes). No és barat, però està ben aconseguit per a nens i nenes petits i és una activitat que poden fer sols. El recorregut està aixecat a un metre del terra i els adults només cal que acompanyin els infants al costat.

Consta de ponts penjants, reixes per grimpar, barres d’equilibris i un parell de tirolines. Es pot fer en mitja horeta i els nens van lligats amb arnesos. Si bé és cert que el poden fer infants a partir de 2 anys, el més ideal és a partir dels 4. Bé, en Blai que és un nen molt motiu, es va cansar força ja a la primera volta!

Si teniu nens i nenes més grans, que els hi vagi l’aventura, hi ha més recorreguts amb més dificultat, però aquests sí que els hauran de fer acompanyats d’adults. Ara bé, si el que us agrada són tirolines i només tirolines, les més espectaculars de la zona són les de Tyrovol, que ja us n’hem parlat en aquest post.

Podeu aprofitar la visita a la Molina per fer una baixada amb el tubbing, del qual us en parlem, amb altres activitats, en aquest post.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “La Cerdanya a l’estiu (VII): refugi de la Feixa i parc dels arbres de la Molina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *