10 països europeus per viatjar amb nens

Tot sembla indicar que aquest estiu, si podem tornar a viatjar, serà com a màxim a Europa. Us hem preparat el nostre rànquing de països europeus ideals per visitar amb nens i nenes, on millor hem estat en familia i amb els millors plans per fer amb canalla. I alerta que no tots els països que us proposem són els més coneguts!

1. Dinamarca

Un dels països europeus ideals per viatjar amb nens i nenes on hem estat és Dinamarca. És un país on aprecien les criatures i això es nota en totes les facilitats que posen per fer activitats amb ells: parcs infantils especaculars, propostes per fer en família, museus pensats per tocar i experimentar, … Un dels principals motius per triar Dinamarca és la nova Lego House a Billund, una espècie de museu dedicat a les emblemàtiques peces de Lego però que és un lloc pensat per anar-hi a jugar en família. Té sales plenes de peces amb diferents propostes y un restaurant interactiu super divertit. Us n’expliquem més cosetes en aquest post. Un altre dels motius per anar-hi és el parc d’atraccions Legoland, o el Tívoli de Copenhagen, o la possibilitat de veure foques en llibertat a la punta nord del país, a Skagen o a l’illa de Mando. Podeu llegir els posts de Dinamarca aquí i el de Copenhagen en aquest enllaç.

2. Anglaterra: els Cotswolds

És una zona preciosa al nord de Bristol, plena de poblets de conte i és també una zona molt rural. Justament per això, trobareu moltes granges d’animals visitables amb unes instal·lacions de primera. La que us recomanem més és la Cotswolds Farm Park, que a més a més d’animals, tenen moltes propostes de joc per nens i nenes, com ara circuits de tractors petits elèctrics, sorrals enormes a cobert amb jocs infantils, …. Una altra de les granges és la Fairytale Farm, que té un apartat amb una recreació de contes com la caputxeta vermella o una maqueta enorme de la casa dels ratolins. Podeu llegir tots els posts sobre els Cotswolds aquí.

3. Islàndia

És el país, l’illa, que ho té tot: cascades gegants, glaceres immenses, platges volcàniques, zones de fumeroles, penya-segats que tallen la respiració, … És un país fascinant per recórrer amb canalla i no és massa gran, així que lesdistàncies no es fan feixugues. I és molt divertit fer-ho, per exemple, amb autocaravana. Un altre atractiu pels nens i nenes és que és fàcil veure balenes i foques en llibertat, cavalls peluts i moltíssimes ovelles i, si teniu sort, frarets. Una altra cosa que els agradarà molt és que està ple de banys d’aigua calenta i piscines exteriors amb tobogans a la majoria de pobles, tant naturals com artificials. Podeu llegir els posts sobre Islàndia en aquest enllaç.

4. Lituània

Un dels països menys turístics d’Europa i, en canvi, més econòmics i fàcils per conèixer viatjant amb canalla. És un país pla, de carreteres de rectes i llargues, amb una capital, Vílnius, petiteta i accessible. Hi trobareu, per exemple, un museu sobre la història de les joguines molt bonic. Als afores, el llac i castell de Trakai, amb múltiples propostes a la natura per fer en família (patinets d’aigua, excursions a peu, …) i fins i tot un laberint de camps de blat de moro. Podeu trobar més informació sobre Lituània en aquest enllaç.

5. Noruega: les illes Lofoten

Un altre dels països més Family Welcome del nord d’Europa és Noruega.Us proposem descubrir el nord del país, dins del cercle polar àrtic, en concret a les meravelloses illes Lofoten. És territori viking, amb museus dedicats a la reconstrucció de la vida vikinga amb figurants, i de l’estudi de pingüins i foques d’aquestes fredes aigües. Hi ha nombrosos aquaris que es dediquen a la investigació i recuperació d’aquests animals i que es poden visitar. A més a més, a les illes Lofoten hi ha platges increïbles, llacs i carreteres espectaculars. I, a l’estiu, el sol de mitjanit. Podeu llegir més cosetes sobre les Lofoten en aquests posts.

6. Alemanya: Nuremberg, Hamburg i Bremen

Pel que fa a Alemanya, us recomanarem visitar amb nens i nenes dues ciutats que no són de les més turístiques a priori. A banda de visitar-les per Nadal (pels seus mercats), a Nuremberg s’hi concentra una gran indústria de producció de joguines. De fet, hi ha un museu de les joguines i un castell preciós. Als afores de la ciutat, podreu passar un dia al parc d’atraccions Playmobil FunPark. I a Hamburg, no us perdeu el museu Miniatur Wunderland, tres plantes de maquetes enormes de trens, avions i ciutats i paratges de tot Europa. I a 50 quilòmetres d’Hamburg, hi ha la preciosa ciutat de Bremen, abocada a la història dels famosos músics de Bremen i amb un museu de ciència, l’Universum, que és un centre d’experiments molt interactiu. Podeu llegir els posts de Nuremberg en aquest enllaç, els d’Hamburg aquí i el de Bremen aquí.

7. França: la Dordonya i Bordeus

França és un altre dels països més amables per anar amb criatures. Us recomanarem, però, dues zones que ens van agradar especialment. La primera és la zona del Perigord, que és ideal si teniu canalla que els agradin els castells medievals i l’època prehistòrica. Hi podeu visitar les famoses coves de Lascaux, amb una de les pìntures rupestres més importants del món, però també hi ha molta oferta de petites atraccions i parcs temàtics dedicats a la vida d’aquesta època, com la recreació de la vida a unes baumes. I també castells, com els de Beynac o Castelnaud. I a Bordeus, a banda de visitar aquesta bonica ciutat, us recomanem que visiteu la zona de la badia d’Arcaishon on podreu pujar a la duna de sorra més gran d’Europa. Llegiu els articles del Perigord en aquest enllaç i els d’Arcaishon aquí.

8. Suïssa

A Suïssa tampoc li calen masses presentacions i és un dels països més espectaculars d’Europa per visitar amb nens i nenes. Muntanyes espectaculars amb miradors accessibles amb telecabines i cremalleres; fàbriques de formatge i xocolata visitables, llacs adaptats al bany, la casa dela Heidi, … És un dels països que també cuiden i respecten la canalla i on trobareu moltes facilitats per viatjar amb criatures.

9. Montenegro

A la llista dels països europeus amb menys coneguts turísticament però que val la pena visitar amb nens i nenes, hi afegim els dos últims. A Montenegro us podreu banyar dins un fiord (això a Noruega és gairebé impossible perquè l’aigua està gelada!). A la badia de Kotor hi ha platgetes sense onades idels per criatures, que a més a més amb una alta salinització, podreu notar una sensació de flotació. A més a més, podreu explorar el parc natural de Durmitor, amb llacs accessibles, excursions i esports d’aventura com descens de ràfting o tirolines. En podeu llegir més cosetes en aquest post.

10. Macedònia del Nord

I acabem amb el darrer país europeu poc conegut però amb moltes possibilitats per visitar amb nens i nenes. Macedònia del Nord és un dels països més econòmics d’Europa, amb l’antic basar turc més gran, on podreu veure canyons, paratges muntanyosos i un llac que fa frontera amb Albània molt bonic. És també país d’esglesietes ortodoxes, d’aire lliure i un regust soviètic encara molt present. Us n’expliquem més coses en aquest enllaç.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *