Visita a la casa Amatller de Barcelona

La veïna de la casa Batlló, al peu del Passeig de Gràcia, la casa Amatller va ser un encàrrec de la família d’industrials xocolaters a l’arquitecte Puig i Cadafalch. Es pot visitar en una visita guiada molt recomanable que us ensenyarà totes les estances.

L’entrada i el saló

Si ja heu fet totes les visites Gaudí que es poden fer a Barcelona i que us expliquem en aquest post, us falta una de les veïnes de Passeig de Gràcia, la casa Amatller. L’edifici ja existia quan la família d’industrials xocolaters la el va comprar a mitjans de segle XX i va encarregar-li a Puig i Cadafalch la reforma de la façana i del primer pis, on vivien. La resta de pisos van continuar sent habitatges convencionals i avui són oficines, però sense trets modernistes.

Una de les característiques més especials d’aquesta casa és la presència de flors d’ametllers representats a molts racons, i en qualsevol format: al sostre, a la façana, als vitralls, als capitells, … la família volia representar el símbol del seu cognom així.

La casa té una entrada interior espectacular, amb una escala amb un vitrall de colors ple de flors d’ametllers.

La part pública de la casa donava justament a l’interior, no a passeig de Gràcia. El saló menjador hi ha una gran xemeneia amb alegories als països productors de cacau i amb altres detalls curiosos com aranyes als arcs de les portes, trempant per flors d’ametllers.

El mobiliari i els detalls són originals, dissenyats per Puig i Cadafalch.

En un dels costat del menjador hi ha la sala de música, on hi ha pintat la lletra de l’himne de Catalunya a la paret.

Les estances privades

Les estances privades eren les que donaven a passeig de Gràcia. La primera d’elles, l’habitació de Teresa Amatller, la filla de l’industrial. Se’n conserva el llit i l’armari original, i fins i tot el racó de costura. Hi ha una columna amb un capitell amb una alegoria a la vida de la dona.

La família ho guardava tot, fins i tot les factures de tots els elements de la casa, cosa que permet saber qui ho va fabricar. A més, eren col·leccionistes de peces fetes de vidre.

L’altra estança és l’habitació d’Antoni Amatller. Va ser un gran viatger, un dels primers turistes a Egipte.

Molt a prop hi tenia el despatx, que també es pot visitar.

El pis inferior

Al pis de baix hi ha una xocolateria on podreu degustar i comprar Xocolates Amatller, ara fabricades per l’empresa Simon i Coll.

Allà és on hi havia la cuina i el servei. I les antigues cotxeres, amb una plataforma rodona per girar els cotxes, que no teien marxa enrere.

Preus i horaris de visita

El preu de la visita habitual són 24 euros per persona però amb les actuals restriccions de covid i sense turisme internacional, estan a meitat de preu, 12 euros, així que aprofiteu! Els menors de 7 anys tenen l’entrada gratuïta.

La visita dura una hora i mitja i es fa en grups reduïts. Cal reservar entrada amb cita prèvia a la web.

A més a més, acaben d’obrir també a les visites l’estudi fotogràfic d’Antoni Amatller, situat a les golfes i remodelat també per Puig i Cadafalch.

Podeu consultar els preus i horaris de visita aquí.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *