Bremen per Nadal (I)

Bremen: ciutat petita, però ciutat-estat. Cuqui, aires de conte, de tranvies al carrer, amb un dels ajuntaments més bonics d’Alemanya i un barri antic del port que és una meravella de bonic. I quan hi ha mercat de Nadal… com ja us explicàvem que passa a Hamburg, tot és possible als carrers de Bremen!

COP D’ULL RÀPID


  • És un viatge que heu de fer si… us agraden els mercats de Nadal, les ciutats medievals alemanyes de conte i museus de ciència i tecnologia
  • No hi aneu si no… suporteu la boira pixanera i la pluja a l’hivern
  • És ideal per nens i nenes que… coneguin el conte dels músics de Bremen, els hi agradin els planetes i l’univers i els avions
  • El millor moment per anar-hi és… o durant els mercats de Nadal (l’advent) o a l’estiu quan hi ha moltes hores de sol
  • Aneu-hi com a mínim… 2 dies
  • S’hi arriba… no hi ha vols directes des de Barcelona. Cal anar en avió fins a Hamburg o Hannover i arribar a Bremen en tren que és 1 hora de trajecte

El centre

La plaça del mercat està declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. L’edifici més impresionant és el de l’Ajuntament, que data de 1410. En aquesta plaça justament el que li grinyola és l’edifici del Parlament, de l’any 1966, que trenca l’estètica barroca de la resta d’edificis…A la plaça del mercat hi ha també l’escultura de Roland, un cavaller de 1404 protector de les llibertats de Bremen.

Però l’escultura més emblemàtica és la dels músics de Bremen. A la vida real no hi ha cap relació entre la història i Bremen, tot ve dels conte dels germans Grimm que explica que un grup d’animals fugien cap a Bremen quan van trobar-se una casa habitada per uns lladres i que van fer fora amb la seva música.

I l’altra joia de la plaça és l’església de Sant Pere. L’interior és una preciositat i d’abril a octubre es pot pujar al campanar per veure les vistes.

Aquí trobareu tots els museus d’art i història que podeu visitar al centre de la ciutat. A l’Ajuntament fan visites guiades en anglès.

I per menjar et recomanem…

Bremen Ratskeller

A la bodega de l’Ajuntament hi ha un restaurant molt emblemàtic. Cuina tradicional de Bremen i decoració nostrada. Hi ha trones i menú infantil.

Preu: 35 euros 3 plats

Mercat de Nadal

Hi ha una màgia especial en aquest mercat de Nadal. Segurament és perquè ja de per si és una ciutat de conte. No és un mercat amb les parades més ornamentades, de fet hi ha una mica de discordància i cada parada té el seu propi estil. I hi ha un cert desordre, estan totes repartides pels principals carrers que envolten la plaça del mercat, la de la catedral i l’Ajuntament. Però hi ha un ambient especial, un caliu sigui dijous o sigui diumenge, que per nosaltres el fa un dels més especials (i així ho recollim en aquest post).

Aquesta imatge té un atribut alt buit; el nom de fitxer és portada-1-2.jpg


Les parades són molt variades i menjar i artesania està tot barrejat. Hi ha, però, un punt on trobareu la majoria de les parades destinades a nens: la plaça de la catedral. Hi ha una nòria i un parell de cavallets.


Especialment els cavallets són molt bonics. Són vehicles antics: ambulàncies, cotxes de bombers, rulots, helicòpters i motos antigues.

Important! aquest mercat de Nadal dura de finals de novembre a abans de Nadal.

Imprescindible tastar…

En aquest mercat hem menjat per primera vegada verdura en tempura (bròcoli). Però no oblideu les kartoffelpuffer (una eespècia de tortita de patata fregida amb compota de poma) i els pofferjes, unes minicreps holandeses que serveixen amb sucre o xocolata calenta.

Mercat medieval

El passeig Schlachte, a la riba del riu Weser, s’hi instal·la per Nadal un mercat però de temàtica medieval. Bé, medieval pels alemanys és de pirates i vikings!Hi ha tant parades de menjar com als altres mercats nadalencs com artesanies, sobretot joguines de futa, herbes remeieres, embotits, formatges i altres productes no tant nadalencs i sí més de mercat medieval. Aquí, per exemple, un dels productes estrelles són els raspalls de fregar artesanals. Hi ha també escenari per esepctacles i tots els paradistes van disfressats.

Com desplaçar-se per Bremen

Per arribar a Bremen si veniu d’Hamburg o Hannover ho podeu fer en tren, que és un trajecte d’una hora aproximadament amb un tren directe. A Alemanya hi ha trens tipus Rodalies que paren a totes les estacions i d’altres de més directes que uneixen ciutats més grans. Els bitllets els podeu comprar el mateix dia a l’estació (acostuma a haver-hi na freqüència de mitja hora) i costen uns 15 euros per persona els més econòmics (els nens no paguen fins als 5 anys).

A Bremen els desplaçaments els vam fer en tramvia, que arriba fins i tot al seu aeroport local. No vam veure revisors de bitllet, …

Com desplaçar-se per Bremen

Per arribar a Bremen si veniu d’Hamburg o Hannover ho podeu fer en tren, que és un trajecte d’una hora aproximadament amb un tren directe. A Alemanya hi ha trens tipus Rodalies que paren a totes les estacions i d’altres de més directes que uneixen ciutats més grans. Els bitllets els podeu comprar el mateix dia a l’estació (acostuma a haver-hi na freqüència de mitja hora) i costen uns 15 euros per persona els més econòmics (els nens no paguen fins als 5 anys).

I per dormir et recomanem…

Ibis Budget Bremen City

Un dels millors Ibis Budget que hem estat. Gairebé l’estrenàvem, molt nou. Nova línia d’hotels: ja no hi ha lliteres per les habitacions familiars sinó llits abatibles de la paret. Més amplitud. I un dels millors situats: a 4 minuts en tramvia de la plaça del mercat. El chekcout és ràpid i diposites tu mateix la targeta d’accés a una bústia a la porta de sortida.

Preu: 70 euros/nit

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *