11 coses per fer amb nens un dia de pluja

Quan arriben les pluges no defallim que a nosaltres quatre gotes no ens espanten i és un molt bon moment per calçar-se les botes i sortir a caminar. Però si sou més de secà us proposem 11 activitats per fer amb nens a cobert: museus, circ, xocolata, trens i titelles a prop de Barcelona.

1. Niu de ciència al Museu Blau

El Museu Blau de Ciències Naturals de Barcelona, situat a l’edifici blau del Fòrum, té una proposta d’activitat gratuïta per a nens de 0-6 anys molt bonica. És el Niu de Ciència, un espai de joc lliure i de descoberta amb elements de la natura.

Es tracta que els nens i nenes toquin, investiguin per si sols i els adults els acompanyin. I si tenen algun dubte, buscar-ho als llibres.

Hi ha propostes des de l’observació de minerals, jugar amb diferents pesos en una balança, mirar de prop objectes naturals amb lupa, experiemntar amb radiografies d’animals en una taula de llum, tocar diferents textures, enterrar i desenterrar petxines a la sorra, …

Hi ha també espai i elements per nadons.

Aquesta activitat és gratuïta i està adreçada a nens de 0-6 anys. La podreu fer els dissabtes, diumenges i festius d’11 del matí a 14h (i els diumenges també de 16h a 19h). Són torns de mitja hora (a les 11, a les 11:30, a les 12, a les 12:30…) però si el seguent torn està buit us deixen repetir. L’activitat és gratuïta i us heu d’apuntar al taulell de l’entrada. I aprofiteu per veure l’exposició permanent Planeta Vida en què expliquen des de la formació de la terra, l’aparició dels dinosaures i la resta d’animals.

Hi ha una col·lecció impressionant de fòssils i animals i insectes dissecats. també és molt interessant la biblioteca mediateca que hi ha al museu, de lliure accés, i plena plena plena de contes sobre la natura, la terra i animals per a nens i nenes.

D’altra banda, hi ha activitats per a nens més grans! Pels majors de 7 anys hi ha una activitat amb microescopis que es diu ‘Natura de prop’ i de 10 a 14 anys proposen un scape room. Més info aquí.

2. Planetari del Cosmocaixa

Si ja coneixeu de dalt a baix el Cosmocaixa, us proposem una de les activitats de pagament que ofereixen. És el planetari i hi ha projeccions per a nens a partir de 3 anys! Una nena que es diu Cloe els explicarà amb dibuixos projectats a la cúpula per què es fa de dia, per què es fa de nit, quines estrelles hi ha, … és molt amè i inclou cançons. Els passis valen 5 euros però els clients de la caixa paguen 2,5, nens inclosos. Més info aquí.

3. Un espectacle del circ Raluy

Si encara no heu vist l’espectacle ‘Tha magic formula’ d el’històric circ Raluy Legacy teniu encara unes setmanes per fer-ho abans que la companyia marxi de gira a València. Un espectacle de 2 hores amb màgia, acrobàcies i molt d’humor. Sense animals ni pallassos tontos. La veritat és que ens va agradar sobretot als adults En Blai de 3 anys també ho va gaudir molt i no se li va fer pesat i ara a casa juga a ser un mag.

A més les instal·lacions són un encant. Són furgonetes i camions ‘vintage’ reformats, alguns dels quals es poden visitar per dins, com el bar cafè. Una meravella!

Aquest mes d’octubre el circ Raluy estarà a Tarragona, Tortosa i Amposta. Compreu les entrades a la seva web que fan una mica de descompte i també en podeu trobar en oferta a webs com Groupon. Per cert, dins el circ hi ha un servei d’entrepans hot dog, crispetes, núvols de sucre… en venen tant a abans que comenci l’espectacle com a la mitja part. Tenint en compte que comença cap a les 20h i acaba a les 11 d ela nit, si podeu, mengeu alguna cosa abans!

 

4. Titelles a La Puntual

Al centre de Barcelona, al barri del Born, hi ha un petit teatret que cada cap de setmana programa titelles. És La Puntual i és una delícia. Les sessions són els divendres (18h), dissabtes (12h i 18h) i diumenges (12h i 18h). Cada setmana més o menys hi ha un espectacle diferent i quan acaba els nens i nenes poden tocar de prop els titelles. Compreu les entrades a la seva web que el teatre és petitonet i aviat s’acaben… i tenen algun descompte,per exemple amb el carnet de biblioteca.

5. Jugateca a Diagonal Mar

El centre comercial Diagonal Mar ha obert recentment un nou espai de joc per als nens i nenes a cobert. És ‘Un mar de jocs’ i consisteix en un espai de joc lliure amb jocs de fusta i contes, res a veure amb els espais de molts altres centres comercials plens de tobogans i piscines de boles. Els menors de 4 anys han de quedar-s’hi acompanyats d’un adult però els nens de 4 a 12 anys s’hi poden quedar sols, vigilats per monitors.

Està obert cada dia a a la tarda (17h a 20h) i els dissabtes i diumenges de 12h a 14h i de 17h a 21h i el temps màxim d’estada és d’una hora. El millor de tot és que és gratuït: només t’has de descarregar l’app Diagonal Mar i registrar els menors per obtenir un codi QR.

6. Bonus: la casa del revés

I us recomanem una activitat més a Barcelona, de la qual ja us n’havíem parlat: la casa del revés. L’experiència de passejar-se i fotografiar-se dins uns casa del revés l’han ideat al Big Fun Museum de Barcelona, situat just davant el mercat de la Boqueria a les Rambles. De museu no en té res, són diverses sales amb propostes diferents creades pels mateixos amos del Museu de les Il·lusions (que trobareu al carrer Pintor Fortuny, un dels carrers que trenca de les Rambles de Barcelona). Tots dos museus són d’iniciativa privada, per tant no hi ha cap mena de descompte a les entrades. Llegiu-ne més detalls aquí.

6. Un matí de ciència al Lab.06 de Manresa

El Lab.06 és un centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats de la Universitat de Manresa. Ofereixen activitats a les escoles bressol però els diumenges al matí també podeu anar a fer ciència en família a les seves instal·lacions. Tenen una sèrie de panells de fusta i propostes de jocs pensades per estimular la resolució autònoma de reptes de ciència i es tracta d’acompanyar-los en aquestes activitats. És per a nens de 0 a 6 anys i cal inscripció prèvia al seu web.

7. Visitar els gegants a la Casa dels Entremesos

Si trobeu a faltar els gegants com nosaltres, ara que no hi ha tantes festes majors, a les cases dels Entremesos de la ciutat, s’hi exposen els gegants de Barcelona. I no només gegants: bestiari i capgrossos. Aquí vam veure tots els gegants de Ciutat Vella: la Barceloneta, els gegants del pi, etc. I un apunt important: hi podreu comprar els gegants de goma en miniatura que tant agraden els nens! nosaltres hi vam trobar els gegants de Granollers, però també tenen els d’Olot, Reus, Tarragona, … bona part dels gegants més importants de Catalunya. Per cert, a Tarragona hi ha una opció semblant i es diu La casa de la festa que es pot visitar divendres, dissabte i diumenge.

8. Les termes romanes de Sant Boi

Les de Sant Boi són les termes romanes més ben conservades de Catalunya. No eren públiques, formaven part d’una vil·la privada als afores de Barcino que es dedicava al conreu al costat del riu Llobregat. La visita és ràpida i l’entrada costa només 1 euro els adults. Més informació aquí.

9. La fàbrica de xocolata Simón i Coll

Una altra escapada que us proposem és a la fàbrica de xocolata Simon i Coll, a Sant Sadurní d’Anoia. S’hi pot fer una visita guiada per 5 euros que inclou una degustació de xocolata. Us explicaran d’on ve el cacao que fan servir, veureu una part del procés d’elaboració dels seus bombons i acabareu a la seva botiga on no us podreu resistir a comprar alguna cosa! La visita dura mitja horeta i és tot en una mateixa sala, on han animat diverses recreacions del procés per fabricar la xocolata.

10. Visitar la maqueta de trens d’Osona

Aquesta activitat familiar a la comarca d’Osona (vegeu més propostes en aquesta comarca en aquest enllaç) és una d’aquelles propostes per fer per a tots els públics: agradarà tant a grans com a petits. Les dues grans maquetes del Màgic món del tren són fruit d’un somni d’una família viatgera i apassionada pel modelisme. Hi ha la maqueta de trens a escala 1:32 més gran d’Europa i la segona més gran a escala 1:87. En trobareu més informació en aquest post.

11. Saltar sense parar

És un paradís pels nens i nenes mogudets: una nau sencera plena de llits elàstics, piscines de boles i tota mena de tobogans i altres proves típiques d’Humor Amarillo. Nosaltres hem provat el Costajump de Gavà (situat a prop del centre comercial Barnasud). La nostra recomanació és que hi aneu entre setmana (els caps de setmana està molt ple) i a la tarda, que podreu arribar a estar-hi sols! Al Baix Llobregat recentment també ha obert el BOUNCE al centre comercial de Sant Boi. Trobareu més informació en aquest post.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *