contes

Contes per acompanyar viatges amb nens

Voleu regalar un conte a un nen o nena viatgers? us fem una proposta de contes per regalar aquest Sant Jordi a infants que els agradin les aventures i descobrir món.

Llibre de jocs: Enigmes de les meravelles del mon

Enigmes, de Zahori Books

Un llibre joc per aprendre cursiositats de les meravelles més grans del món. Porta unes ulleres per desxifrar missatges amagats.

Un atles de les comarques de Catalunya

Catalunya comarca a comarca, de Cossetània

Un àlbum amb mapes de cada comarca i les característiques de cada zona: fauna, tradicions i gastronomia.

Curiositats per aprendre de tot el món

Viajar por el mundo, de Lonely Planet Junior (ed. Planeta)

Un llibre sobre curiositats de països d’arreu del món. Des de rècords, costums i peculiaritats de cada país amb il·lustracions divertides i amenes. Pensat per a nens i nenes a partir de 6 anys.

Atles del món, un viatge insòlit per les mil curiositats i meravelles del món. Editorial Maeva Young

És una manera d’ensenyar el món, de parlar del món, d’entretenir-se i preguntar i sobretot de preparar el viatge. Abans de marxar, nosaltres sempre el consultem per saber on anem, si és lluny o a prop de casa, si farà un clima diferent al nostre, si hem d’agafar més d’un transport públic, si hem de creuar algun mar o muntanya, … viatjar és una manera molt tangible de fer geografia!

contes

12 coses per viure abans de fer-te gran, de la Teresa Fransquesa i l’Olga Capdevila, editorial Combel

Aquest és un dels llibres que tots els nens i nenes haurien de tenir. És un llibre per posar en valor les coses quotidianes de la infanesa: la il·lusió per saltar unes onades, de fer volar un estel, de jeure sota una nit estrellada, rodolar per un prat, … Propostes per fer en els nostres viatges i que no valen diners!

Un conte personalitzat sobre viatges

On ets? de Libriogram

És una manera de viatjar sense agafar avions, de somiar en viatges, d’apropar la curiositat per conèixer altres països. De viatjar des de casa. Si a més a més el podeu personalitzar, ja és un regal rodó de de veritat. Nosaltres us proposem els de Librio, que a més a més són en català. En tenen un tipus buscar a Wally en què el nen o la nena protagonista (que es pot personalitzar) s’amaga en diferents països del món. L’haureu de buscar a Venècia, a Egipte, a Suïssa, a l’Índia, … és preciós!

Per parlar dels mitjans de transport en què viatgem

Ens enlairem! i Tothom al tren! d’Àngels Navarro i Julio Antonio Blanco, editorial Combel

Dos contes que parlen del procés d’agafar l’avió i el tren. Per exemple, com passem el control de seguretat, com fem la facturació i quines parts té l’aeroport. Com comprem els bitllets del tren, mirem els horaris i seiem en diferents vagons. Els personatges són animals però la realitat és actual.

Per treballar el respecte i l’amor per la naturalesa

Et regalo el món, de Carmen Saldaña, editorial Estrella Polar

Un llibre preciós, un dels nostres preferits. És la història del regal d’uns pares al seu nadó: li prometen que li ensenyaran el món. Li prometen que li ensenyaran els boscos, els mars, els animals gegants i petits, … i les il·lustracions són precioses.

Un bosc dins meu, de Deborah Underwood, Cindy Derby i traducció de Francesc Massana. Editorial Libros del Zorro Rojo

Un llibre que és poesia. Pel text, el missatge i les il·lustracions. Una nena que passeja pel bosc i que va recordant, després, els trossets de natura que s’emporta amb ella: la fusta dels mobles, els animals com els cargols, … Les il·lustracions són precioses i els textos breus.

Juguem a amagar-nos, de Patrícia Fabregat. Editorial Akiara

Un conte en què només hi ha il·lustracions, precioses, que permet ser interpretat per als nens i nenes, sense acotacions. Representa un grup d’infants que juga a amagar-se al bosc. La gràcia és anar observant els elements que hi ha al seu entorn: els animals, la flora i la fauna, … una petita joia.

Un any al bosc del ratolí, d’Alice Melvin. Editorial Baula

Un llibre il·lustrat amb solapes per descobrir com va canviant el bosc amb les estacions i els seus animals: el ratolí, la guineu, l’esquirol, l’eriçó, el teixó…. una delícia de bonic.

Per aprendre coses de la naturalesa

Fruits i fruites, de Gerda Muller. Editorial Animallibres

Una altra joieta de Gerda Muller, com tots els seus contes. Aquí fa una radiografia dels fruits i les fruites que podem trobar al bosc i als camps al llarg de totes les estacions: les castanyes, les mores, les maduixes de camp, les cireres, les llimones, … Explica com són les llavors, com creixen i les seves característiques. Molt ideal per explicar les castanyes i les cireres.

Per explicar fenòmens de la naturalesa

Els volcans, de Patrícia Geis. Editorial Combel

Un llibre pop up per explicar les parts i com es crea un volcà als més petits. Amb les diferents propostes de solapes i pop ups, descobriran l’origen, els tipus de volcans, com funcionen els terratrèmols i les plaques tectòniques i la lava. És molt pensat per petita infància i els primers cursos de primària.

Per explicar revolucions i fets històrics

People power, protestes que han canviat el món. De Rebecca June i Ximo Abadía. Editorial ZAHORI 

Un llibre per explicar les grans revolucions que han canviat el món gràcies a l’acció humana, com per exemple la caiguda del mur de Berlín, el Black Lives Matter, el moviment contra el canvi climàtic de Greta Tumberg, la revolució cantada d’Estònia o el boicot dels autobusos de Montgomery de Rosa Parks.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Abans d'enviar el formulari, dóna un cop d'ull a la informació bàsica sobre protecció de dades aquí.

La titularidad de este sitio web, www.elmonensespera.com, la ostenta: NORMA LEVRERO SUBIRANA

NIF: 52166399F Dirección: Moll 13A Teléfono de contacto: 687999081 Email de contacto: elmonensespera@gmail.com

Desplaça cap amunt
Resum de la privadesa
El Món ens Espera

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.

Galetes estrictament necessàries

Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.

Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.

Galetes de tercers

Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.

El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.