illes Lofoten amb nens

Les illes Lofoten amb nens: el museu dels vikings, llacs i platges d’aigua turquesa

L’illa de Vestvagoy és la que concentra més coses per fer a les Lofoten. Començant per les platges del nord (la més coneguda és la Haukland Beach), el museu dels vikings, llacs a dojo i la costa escarpada del sud. També és l’illa més gran així que si podeu planifiqueu més de dues nits en aquesta zona.
platja panoramica

Platja de Haukland 

Les platges de Lofoten ho tenen tot excepte l’aigua calenteta. Sorra blanca, aigua turquesa i solet sense fer calor. Són platges tropicals, tot i que no hi ha palmeres. Així que si us coincideix que fa bon temps, no dubteu a preparar-vos un pícnic i anar a passar el dia a una platja. La millor de totes en aquesta zona és la Haukland.

DSC_5937
DCIM103GOPROG0553950.JPG
DCIM102GOPROG0463721.JPG
  • illes Lofoten amb nens
  • illes Lofoten amb nens
  • illes Lofoten amb nens
  • illes Lofoten amb nens
  • illes Lofoten amb nens
  • illes Lofoten amb nens
  • illes Lofoten amb nens
  • illes Lofoten amb nens
  • illes Lofoten amb nens

Hi ha dues grans platges, la primera ja veureu que és la més tranquil·leta i menys concorreguda. Haureu d’aparcar al parking de l’església ( a Noruega els hi agrada molt construir esglésies i cementiris a la vora del mar) però us recomanem que us estigueu una estona solets en aquesta platja, abans de trepijtar la del costat.

DSC_5787

La platja de Haukland és la més mediàtica. Hi ha zona habilitada per l’acampada amb taules i serveis. Des d’aquí veureu que s’hi poden fer un parell d’excursions a peu xules. La primera voreja la costa i us portarà fins a una platja veïna, la d’Uttakliev. Nosaltres vam fer un trosset d’aquetsa ruta i està molt bé perquè hi ha unes vistes elevades de la platja espectaculars i el camí ple d’ovelles. L’altra ruta s’endinsa a l’interior i arriba al llac de Solstadvatnet. Les dues rutes són molt fàcils.

Clipboard02
DSC_6001
DSC_5962

Platja d’Uttakliev

Al costat de l’aparcament de la platja de Haukland hi ha un túnel per cotxes. Si el travesseu arribareu a la platja d’Uttakliev, una platja que es caracteritza peruqè està plena de pedres en forma de cors. La pega és que és una platja de pagament i tant per aparcar-hi una estona com per acampar-hi s’ha de pagar. I a l’estiu, hi ha vigilants…. En aquesta platja hi acostuma a fer més vent que a la d’Haukland.

DSC_6041
DSC_6045

La costa del sud

Vam fer una ruta en cotxe per la costa del sud d’aquesta illa amb unes vistes espectaculars. La carretera és la que condueix fins al poble de Valberg i hi trobareu penya-segats i llacs espectaculars. Fins anar a parar a un petit nucli de casetes de fusta a la vora del mar, amb una església de fusta i un cementiri molt bonics.

Clipboard02
DSC_5651
DSC_5605

Museu dels vikings

Si sou fans de la sèrie Vikings hi heu d’anar i si no, també. La veritat és que és un museu molt ben aconseguit, no d’aquells típics plens de vitrines amb fòssils. A Bostad hi van trobar no fa massa els fonaments de la que podria ser la casa vikinga més gran de Noruega fins ara. I el que han fet ha estat reconstruir-la al costat, cuidant tots els detalls.

DSC_5706
gopr3612.jpg

A més de poder entrar a una casa de víkings, a dins els guies del museu (que són tots historiadors experts en la matèria, com ara una noia de León que havia fet un màster en història vikinga) estan a dins la casa fent diverses activitats típiques de l’època (com ara teixir, enllustrar botes de pell, etc). I tu com a visitant el que pots fer és preguntar-los tot el que vulguis i també provar de fer el que fan o vestir-te com un viking. A més a la sala central, on hi ha el foc i on hi celebraven els banquets, hi ha una olla on hi serveixen sopa (això es paga a banda de l’entrada) i també orgenitzen sopars vikings (però val 70 euros per persona!).

Una altra de les activitats que inclou l’entrada al museu és el passeig en una rèplica de vaixell viking. Les sortides en vaixell només són a la tarda, de 13h a 17h, així que val la pena que el Museu el visiteu de tarda. Des de la casa vikinga haureu de caminar 15 minutets fins al llac on hi tenen el vaixell. Allà també hi ha altres activitats per fer en família, una passejada en cavall, tir amb arc i hi ha un petit bar també. Ja veieu que aquest museu és molt molt molt complet! Per cert, entrada gratuïta amb carnet de periodista, cosa que va fer que nosaltres hi anéssim dos dies seguits!

DSC_5691
DCIM102GOPROGOPR3320.JPG

Altres punts d’interès: hi ha altres activitats per fer en aquesta zona que a nosaltres no ens va donar temps de fer, per exemple una visita a la granja Aalan que fan formatges ecològics i ofereixen visites per a nens i nenes, visitar el poblet i la platja d’Eggum, la platja d’Unstad o el poblet de Sennesvik on hi ha un museu de pescadors.

dsc_5576.jpg

Allotjament: Ertebakken Feriehus

A nosaltres ens va costar molt trobar un allotjament una mica assequible d epreu en aquesta zona de les Lofoten. Però finalment vam optar per la casa d’Ertebakken Feriehus, una casa amb 4 habitacions decorada molt dels anys 80 però prou confortable. La veritat és que està apartada de tot (és una casa solitària al costat d’un llac) però per sort no es feia fosc mai i no vam passar por. Tot i això éstà a pocs metres de la carretera principal E-10 així que no era complicat arribar-hi. Les dues nits ens van costar poc més de 200 euros. (és una casa per a 6 persones).

Recordeu que també teniu un post sobre els preparatius del viatge a Lofoten (vols, consells, preguntes freqüents) i el post sobre la zona de Moskenes (la més al sud de les illes)!

3 comentaris a “Les illes Lofoten amb nens: el museu dels vikings, llacs i platges d’aigua turquesa”

  1. Pingback: Lofoten (IV) – El món ens espera

  2. Pingback: Tromsø – El món ens espera

  3. Pingback: Lofoten (II) – El món ens espera

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Abans d'enviar el formulari, dóna un cop d'ull a la informació bàsica sobre protecció de dades aquí.

La titularidad de este sitio web, www.elmonensespera.com, la ostenta: NORMA LEVRERO SUBIRANA

NIF: 52166399F Dirección: Moll 13A Teléfono de contacto: 687999081 Email de contacto: elmonensespera@gmail.com

Desplaça cap amunt
Resum de la privadesa
El Món ens Espera

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.

Galetes estrictament necessàries

Les galetes estrictament necessàries han d'activar-se sempre perquè puguem desar les preferències per a la configuració de galetes.

Si desactiveu aquesta galeta no podrem desar les preferències. Això vol dir que quan visiteu aquest web, haureu d'activar o desactivar les galetes de nou.

Galetes de tercers

Aquest lloc web utilitza Google Analytics per recopilar informació anònima com el nombre de visitants del lloc i les pàgines més visitades.

El mantenir aquesta galeta habilitada ens ajuda a millorar el lloc web.