És un dels escenaris de Jocs de Trons i resta amagat entre el mar i la serralada litoral… és a 40 minuts en cotxe de Barcelona, a Canet de Mar, i té un caire medieval amb trets propis del modernisme català. I, amb tot, no va ser concebut com a castell, sinó com una casa forta per protegir-se dels atacs dels pirates… En fan visites guiades i us expliquem la nostra experiència en família a continuació!
Història del castell
Va ser Horn Hill a la sisena temporada de Jocs de Trons però la historia real del castell de Santa Florentina és una altra. Primer va ser una una domus romana i a l’època medieval es va concebre com una casa forta per protegir-se de pirates i bandolers. El segle XIV va ser el més esplendorós: formava part dels senyors de Canet, que havien ampliat dominis amb Besora i Montesquiu i a principis del segle XVI va passar a formar part de la família Montaner. Això va ser important perquè el nebot del propietari era l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner, a qui li van encarregar l’ampliació del castell.
Per aquest motiu hi trobarem un lavabo amb trets del moviment modernista, com ara rajoles amb motius florals, un despatx amb la volta catalana, vitralls i la forja. Domènech i Montaner va ampliar el castell fins a 3000 metres quadrats més.
Com és la visita?
El castell es pot visitar els matins entre setmana i els caps de setmana. És una visita amb audioguia, que recorre 7 punts del castell: els exteriors, el saló principal, les habitacions, el despatx i sobretot el claustre interior i el pati d’armes, que són preciosos. Encara que és una visita amb audioguia, el guiatge és amb una persona que us acompanyarà en tot moment (la meitat del castell és encara propietat privada).
La visita dura una horeta i és MOLT IMPORTANT ser puntuals davant la porta d’entrada a la finca perquè està sempre tancada i només l’obren per accedir a la visita a les hores en punt.
Per aparcar, els caps de setmana habiliten una esplanada al costat de la porta d’accés, però entre setmana haureu d’aparcar a l’aparcament públic que hi ha a Canet i anar-hi caminant (són 5 minuts com a màxim). Us recomanem reservar o comprar les entrades online.
Preus
- Adults: 12 euros
- Menors de 6 anys: gratuït
- Infants de 7 a 15 anys: 6 euros
- Jubilats, estudiants i famílies nombroses: 10 euros
Horaris
- de dimarts a divendres: a les 10h – 11h – 12h – 13h (visita amb audioguia)
- Dissabtes: a les 10h – 11h – 12h (visita amb audioguia) i a les 13hh visita guiada. A les 15:30h i a les 16:30h visita amb audioguia
- de juny a setembre tots els diumenges a les 10:30h i a les 12:30h
- d’octubre a maig el 1r i el 3r diumenge de mes a les 11h
Altres serveis:
- La visita no es pot fer amb cotxet
- Hi ha servei de bar molt senzill al final del recrregut per prendre alguna cosa
- Els caps de setmana es pot aparcar a l’esplanada al costat de la porta de la finca, però entre setmana, cal anar a l’aparcament públic de Canet i arribar-hi caminant.
Més propostes per fer a Canet
I ja que som Canet, sapigueu que al centre del poble es pot visitar la casa de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Està museitzada i es pot descobrir el seu estudi, el lloc on va dissenyar els seus principals edificis modernistes i la casa d’estiueig familiar. És una visita que val la pena i us l’expliquem en aquest post, on també us recomanem un restaurant en un edifici modernista preciós i una gimcana per criatures per descobrir el poble de Canet i els seus personatges. Llegiu-ne el post en aquest enllaç.
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…