La Casa Batlló ha canviat de segle. Ha deixat enrere el modernisme del 1900, de principis del segle XX, i s’ha plantat d’una sotragada al futur. La nova dimensió és tecnològica i digital i podreu recórrer les estances antigues veient en una pantalla com era el mobiliari i la vida original després de passejar-vos per la ment d’Antoni Gaudí.
Les dues noves experiències immersives
La nova visita de la Casa Batlló comença amb un descens fins al soterrani. Han convertit les antigues cotxeres en dues sales immersives digitals. És una visita guiada i la podeu fer també inclosa dins la ruta per les meravelles de Gaudí a Barcelona. Una altra alternativa és fer la nova visita de Nadal de nit.
A la primera una plataforma giratòria us portarà a envoltar la figura d’Antoni Gaudí, quan era nen i somiava amb foc, aigua, animals i plantes. S’impregnava de natura i totes aquestes imatges i sons us envoltaran mentre feu el recorregut.
I al final de tot el recorregut, després de visitar la casa i el seu terrat, us espera una sessió curta en un cub amb sis pantalles digitals on hi ballen imatges de la natura que el van inspirar.
És una experiència visual, sonora i gustativa: abans d’entrar a la sessió, que es fa en grups, us donaran una planteta perquè la mastegueu durant la projecció i sentiu un formigueug a la boca mentre viviu la psicodèlia del geni.
En el recorregut dins la casa també trobareu un parell d’hologrames que simulen la feina del servei (per exemple, una dona planxant) i quan entreu al safareig us semblarà que hi acaben de fer una bugada perquè encara fa olor de sabó….
Nova audioguia
La nova audioguia per conèixer la Casa Batlló són uns auriculars sense fils que van reproduint sols (mitjançant sensors) la informaciñó a cada sala a mesura que hi aneu entrant.
La proposta de visita per als més petits consisteix a complementar l’audioguia amb un mòbil on poden anar veient amb realitat virtual alguns elements que ja no hi són a cada sala, com el mobiliari. També els apareixeeran els animals que van inspirar els detalls de la casa: per exemple d’unes finestres de forma ovalada en sortiran unes tortugues marines, ja que Gaudí es va fixar en les closques de les tortugues per fer-les.
Sabíeu que les finestres tenen unes obertures a la part inferior semblant a les escates d’un peix i servien per ventilar les habitacions sense haver d’obrir les finestres?
Visites regulades
Una de les coses bones que ha portat la Covid és la regulació i reducció de l’aforament que us permetrà, per exemple, entrar a la sala principal sols, sense ningú mes (anteriorment hi havien cops de colze…). Les entrades es compren únicament online aquí.
També fixar-vos tranquil·lament en la cascada dels dos celoberts, navegar per dins el mar amb els vidres de cada pis o passejar-vos tranquil·lament per l’esquelet de la balena de les golfes.
A la terrassa, sense la multitud, podreu veure el passeig de Gràcia, les particulars xemeneies i respiradors de la casa i tocar les escates del drac que decoren el sostre.
L’última novetat de la casa és la nova escala interior de l’edifici (que pertanyia abans a la casa del costat) i que està decorada amb una instal·lació de l’arquitecte Kengo Kum que recorda les onades i el so del mar.
Val la pena repetir?
Tot i que la nova visita de la Casa Batlló és atractiva, si hi havíeu estat recentment segons la nostra opinió no faria falta repetir, ja que l’essència de la casa és la mateixa. L’entrada és cara i l’experiència immersiva digital és un afegit de més, però no és essencial per entendre i apreciar l’arquitectura d’Antoni Gaudí. Una bona opció és comprar-la a Civitatis, que tenen una oferta de descmpte de 5 euros i us sortirà per 30.
Ara bé, si fa molt de temps que no l’heu visitat o encara teniu pendent la visita aprofiteu el 2×1 que hi ha en el preu de les entrades per als residents de Catalunya! També podeu aprofitar per fer un tour per conèixer el modernisme a Barcelona.
Aquest estiu, repetiran les nits de música a la fresca al terrat de la Casa Batlló i oferiran servei de bar a la terrassa interior de la casa.
I ja coneixeu els altres edificis d’Antoni Gaudí a Barcelona? us els expliquem en aquest post.
Preus
- Adults: 35 euros / 30 euros si la compreu a Civitatis
- Infants de menys de 12 anys: gratuït
- Joves de 13-17 anys: 19 euros
- Carnet estudiant/carnet jove: 29/32 euros
- Jubilats: 32 euros
- Carnet de premsa: 17,5 euros
- Ruta per les meravelles de Gaudí a Barcelona aquí
Horaris
- divendres, dissabtes i diumenges d’11h a 18h
- Durada visita: 1 hora aproximadament
Altres serveis:
- Si hi aneu amb nadons, porteu la motxilla o fulard de porteig. Ua guardaran el cotxet a l’entrada però la visita és molt més còmode amb portanadons.
- Admeten l’entrada a animals de companyia
On aparquem per fer aquesta visita?
Una molt bona opció per aparcar al centre de Barcelona a meitat de preu dels aparcaments convencionals o la zona verda i blava és utilitzar els aparcaments dels hotels amb WesmartPark, en aquest cas el de l’hotel de Gran Via 613. Costa al voltant d’1,95 euros l’hora i si us registreu amb el nostre codi ELMONENSESPERA us regalaran els 5 primers euros. Us ho expliquem en aquest post.
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…