Un resum de les activitats que podeu fer amb nens en una visita ala ciutat d’Olot, la capital de la Garrotxa. No us podeu perdre la visita a l’espai Cràter sobre els volcans, un espai interactiu per aprendre com es formen i evolucionen, però també us recomanem la Fageda d’en Jordà i un restaurant molt bé de preu al centre de la ciutat.
Visita a l’espai Cràter
Una de les visites indispensables per fer amb nens a la Garrotxa és a l’espai Cràter. És al centre d’Olot, als peus del volcà Montsacopa. Hi ha 7 taules interactives per aprendre les parts del volcà, com són les erupcions, com es van formar els de la Garrotxa, … Fins i tot hi ha una taula interactiva per crear el teu propi volcà en una combinació de silici i aigua. També hi ha una pantalla gegant per viure una pluja virtual de cendra i el colofó és presenciar en una pantalla gegant una erupció volcànica, que ens va deixar atrapats. Les entrades es compren aquí
Nosaltres recomanaríem la visita per a nens i nenes a aprtir de 7-8 anys, els més petitets poden quedar encuriosits per les propostes però les explicacions i continguts estan més pensades per a infants més grans.
Preus entrades
Adults: 7 euros
Nens de 5 a 14 anys: 5 euros
Horaris
De dilluns a divendres: de 10 a 14 h i de 15 a 18 h
Dissabtes: de 10 a 14 h i de 15 a 19 h
Diumenges: de 10 a 14 h
De juny a setembre: de dilluns a diumenge de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
A més a més també organitzen tallers familiars dirigits a nens i nenes de 4 a 12 anys per experimentar sobre el món dels volcans. Aquí en trobareu més informació.
Acompanya-ho amb un conte
Els volcans, de Patrícia Geis. Editorial Combel
Un llibre pop up per explicar les parts i com es crea un volcà als més petits. Amb les diferents propostes de solapes i pop ups, descobriran l’origen, els tipus de volcans, com funcionen els terratrèmols i les plaques tectòniques i la lava. És molt pensat per petita infància i els primers cursos de primària. Compra’l aquí.
I per menjar et recomanem…
Cafè Europa
Un dels millors llocs per menjar al centre d’Olot relació qualitat/preu. El menú entre setmana costa 14,90 i els caps de setmana 24,90. Ofereixen cuina moderna amb les receptes de sempre. Tenen un ampli menjador i terrassa exterior a la plaça major (coberta amb vidreres quan fa fred).
La fageda d’en Jordà a la primavera
La Fageda d’en Jordà no només és bonica a la tardor. A la primavera, el bosc tupit de color verd intens. Si hi aneu amb nens i nenes, hi ha un recorregut circular fàcil i planer d’un quilòmetre i mig per dins la fageda. Heu de seguir el recorregut de color blau i és una passejada de mitja horeta. Heu de deixar el cotxe a l’aparcament de la fageda i es paga per minuts (una hora costa 2,5 euros). La fageda és a cinc minuts en cotxe d’Olot.
Imprescindible tastar…
Tortell d’Olot
Un dels dolços típics d’Olot és el tortell d’anís. És un tortell trenat amb gust dolç de matafaluga que serveix tant per esmorzar com per berenar. Us recomanem el del forn Can Carbasseres.
Altres coses per fer a la ciutat d’Olot
- Excursió al volcà Montsacopa, parc públic: a 20 minuts del centre de la ciutat
- Una passejada pel parc de la Pedra Tosca
- Visita a la casa modernista Casa Solà Morales i la casa museu Can Trincheria
- Visita al museu de la Garrotxa, museu d’art dels segles XVIII al XIX
- Visita al Museu dels Sants d’Olot
- Visita als cingles de la Fontfreda i les colades de lava de Sant Joan les Fonts
- Visita als volcans Croscat i Santa Margarida
- Visita als pobles de Santa Pau i Besalú
Allotjament: Apartaments amb piscina interior al centre d’Olot
Una proposta per allotjar-vos al centre d’Olot són als apartaments El Jardinet de Sant Esteve. Tenen una petita piscina interior i estan exquisidament reformats però que conserven un toc antic molt agradable. Us en parlem amb més detall en aquest post i podeu fer la reserva aquí.
Si has arribat fins aquí també et pot interessar…