Montenegro amb nens: la badia de Kotor

Emprenem un viatge amb nens a Montenegro començant per la badia de Kotor. El millor és que, a diferència de Noruega o Islàndia, et pots banyar enmig d’un fiord. L’aigua, a més d’una mica freda però suportable, és molt salada i per tant flotes molt més que a altres platges del Mediterrani. És el fiord situat més al sud d’Europa. De veritat que la sensació d’estar flotant entre muntanyes altes val molt la pena!
fora 4

Al voltant de la badia en si hi ha poques platges. La majoria són petitetes, de pedra i amb aparcament de pagament. Per donar la volta a la badia es triguen uns 35 minuts de punta a punta, hi ha uns 40 quilòmetres. El més recomanable és allotjar-se prop de Perast o Kotor, que són els poblets més bonics. Per facilitar donar la volta a tot el fiord, al poble de Kamenari hi ha un vaixell que per 4 euros trasborda vehicles d’una riba a l’altra amb una freqüència de gairebé cada 10 minuts.

fora

Allotjament a Villa Vujovikc

Per a una escapada a Montenegro amb nens, si necessiteu consell d’un allotjament bé de preu en un lloc espectacular us recomanem molt Boka Gardens Seaside Resort que està a mig camí de Kotor i Perast. La platja privada d’aquest complex és petita, però molt acollidora, amb servei de bar, gandules, ombra amb parasols i molt apta per nens petits (és de pedres i als nostres nens això els va tenir molt entretinguts). El millor de tot, però, és la piscina infinita que hi ha a dalt de tot del complex amb unes vistes a tot el fiord espectaculars! El complex té diversos blocs d’apartaments de mides diferents, una piscina petita, un petit supermercat i un restaurant per sopar i esmorzar (l’esmorzar costa 5 euros per persona, consta d’un plat amb embotit, una truita a la francesa, pa i tomàquet i els cafès van a banda).

A FAVOR: La moneda oficial a Montenegro és l’euro, així que aquesta és una preocupació menys. Ara bé, no hi ha 3g ja que no és Unió Europea. En canvi a la veïna Croàcia, que sí que és Unió Europea, la moneda oficial és la kuna, tot i que als llocs més turístics no hi ha problema per pagar amb euros.


Kotor, la petita Dubrovnik

Kotor (Patrimoni Mundial de la Humanitat) és el principal atractiu del fiord de Montenegro, una petita ciutat emmurallada que recorda molt a Dubrovnik (però més petita i sense tants turistes). És una visita obligada a Montenegro amb nens. Perdre’s pels seus carrerons és el més recomanable, tot i que també hi ha una excursió que val la pena que és pujar al castell des d’on hi ha unes espectaculars vistes al fiord. Atenció a les noies perquè les esglésies s’han de visitar amb un mocador al cap i te l’has de dur perquè no n’ofereixen!

Perast, el poblet encantador

Perast és el poblet més bonic de tot el fiord: petitet, mirant al mar i molt agradable per menjar-hi. Aquí hi vam trobar l’únic restaurant amb trona i jocs infantils de tot el viatge, cosa que vam agraïr moltíssim: Caffe Pizzeria Dardin. A la majoria de restaurants de Montenegro no hi ha trona. Des de Perast hi ha una excursió molt típica per fer que és visitar l’església catòlica de la Mare de Déu de les Roques  que està al mig del fiord, a uns 10 minuts en vaixell.

Budva, l’encant fora del fiord

Les platges que toquen al mar Adriàtic, ja fora del fiord, són les típiques platges a la italiana plenes de gandules i parasols de pagament. Estan col·locats calculadament perquè no hi càpiga cap tovallola a la sorra: si vols gaudir de la platja adriàtica, has de pagar gandula. Fora d’això, cal tenir en compte que la part més al nord d’aquesta costa és molt turística, amb edificis horrorosos. Cal buscar els  centres històrics de poblets petits com Budva o Sveti Stefan, per exemple.

COM ARRIBAR-HI: Una de les maneres més econòmiques i ràpides d’arribar a la badia de Kotor és volar amb low cost des de Barcelona fins a Dubrovnik. Montenegro és a tan sols 20 minuts en cotxe de l’aeroport. Per tant, en menys d’una hora en cotxe et plantes fàcilment a la badia de Kotor. Per entrar a Montenegro cal passar dos controls fronterers: un a Croàcia i un altre a Montenegro. En tots dos controls demanen els passaports.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “Montenegro amb nens: la badia de Kotor

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *