Escapada en cotxe a Arcaishon (França)

Hi ha un paratge prou desconegut amb la duna més gran d’Europa que no està ni a un país del sud ni en un lloc càlid. Podríem rodar-hi una escena amb els tres Reis Mags de l’Orient i no caldria anar-nos-en al Marroc. És la Dune du Pilat i està a mitja hora en cotxe de la majestuosa ciutat francesa de Bordeus.
4bo

Si s’hi arriba en cotxe només s’ha de pagar l’aparcament, no es paga entrada a la duna. Hi ha dues tarifes: una de 3 hores i una de tot el dia. S’hi arriba caminant per un caminet i després cal pujar a la duna per unes escales de fusta entre la sorra. La veritat és que el calçat més còmode és no portar calçat, així que si fa bon temps no dubteu a anar-hi amb xancles i treure-us-les quan arribeu a les escales. És un gust caminar per la sorra! Un cop a dalt (si aneu amb nens, no agafeu cotxet, és millor una motxilla portabebés) hi ha l’opció de poder baixar a banyar-vos a la platja (tot i que és una bona caminada) o caminar pel capdamunt de la duna. Si són festes aneu-hi ben aviat al matí per evitar aglomaracions de gent… És un lloc molt xulo per fer-hi fotografies!


BORDEUS, la ciutat més francesa

És LA ciutat francesa, després de París. Majestuosa, amb edificis antics, els ponts històrics sobre el riu Garona. Perdeu-vos pels seus carrerons de boutiques franceses, passegeu per la vora del Garona i si el creueu amb un taxi-vaixell (està inclòs en el bitllet de transport públic) aneu a menjar l’altra banda, que hi ha diversos restaurants a la llera del riu (un riu que, per cert, està ple de vaixells enfonsats de la Segons Guerra Mundial). Nosaltres vam menjar a una antiga nau reformada: Darwin.

5

Arcaishon, el poble de les ostres

Si us agraden les ostres i els musclos, heu d’anar a la badia d’Arcaishon. El poblet té un passeig i platja molt agradable, amb una nòria inclosa (tot molt francès). Hi ha diversos restaurants al passeig que ofereixen el plat típic: moules avec frites. El centre també és molt bonic, amb un mercat on també s’hi pot menjar (un costum molt francès, també).

arcaishon 3

Cap Ferret i Endarnòs

Cap Ferret i Endarnòs són dos poblets al voltant de la badia d’Arcaishon. Nosaltres vam dormir a Endarnòs, un nucli petitet amb platja, una placeta plena de restaurants i una plataforma sobre el mar que li donen un encant especial. A Cap Ferret hi ha un far des del qual es pot veure la badia de punta a punta. Si el visiteu, busqueu alguna de les ostreries o marisqueries que hi ha a la zona de pescadors, on es poden fer degustacions a prou bon preu. Les platges d’aquesta zona són idelas per fer surf, són llargues i amb molt de vent.


cap ferret 3

ALERTA! encara que sembli poca cosa, la badia d’Arcaishon és molt gran i creuar-la de punta a punta en cotxe requereix gairebé d’una hora i mitja en cotxe (de Cap Ferret a Arcaishon). El principal problema és que només hi ha una carretera que passa per dins els nuclis de població. Una recomanació per ser pràctics és dormir a Arcaishon, ja que sí que està unida per autovia amb Bordeus i des d’allà fer una excusrió d’un dia fins al Cap Ferret (també podeu fer l’excursió via vaixell, ja que s’ofereixen excursions per mar).

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

3 pensaments sobre “Escapada en cotxe a Arcaishon (França)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *