Estrasburg i Colmar per Nadal

Imagineu submergir-vos en un conte de fades, follets, prínceps i princeses. Doncs si necessiteu un decorat, heu d’anar a Estrasburg, Colmar i la resta de poblets de la zona d’Alsàcia. És clarament un territori de tradició alemanya que ha sabut conservar l’encant de les construccions de fusta que tant els ha caracteritzat. Doncs bé, per Nadal aquest aire de fantasia es multiplica per mil, deu mil i mil milions. Fins al punt de guarnir les façanes amb ossets de peluix. Aquest és el nivellàs!
DCIM105GOPROG0826723.
La Petite France
DCIM105GOPROGOPR6705.
Plaça Kebler, el centre neuràlgic d’Estrasburg

Estrasburg, capital del Noël

A Estrasburg la zona més bonica de la ciutat és el que s’anomena ‘la Petite France’. És la zona de casetes petites típiques de la regió on us serà fàcil trobar-hi raconets per fer-hi fotografies. La catedral, la place Kébler (la plaça principal) i els Ponts Couverts són també visites imprescindibles. El mercat de Nadal d’Estrasburg acaba el dia de Nadal però les decoracions a les façanes de les cases es mantenen.

RECOMANACIONS!

On menjarbraseria Kohler-Rehm a la plaça Kébler. És un restaurant de menjar típic alsacià, al rovell de l’ou de la ciutat però sense estar ple de turistes. Si teniu sort aneu al menjador del segon pis que tindreu unes vistes fantàstiques de la plaça i de l’arbre de Nadal gegant!


On dormir: Us recomanem molt el nostre Airbnb, que estava situat a la Petite France. Un loft en un edifici antic molt ben reformat amb cuina, menjador i habitació en una sola estança i amb un petit labavo amb dutxa. L’únic inconvenient és que s’havien de pujar tres pisos d’escales i havíem de deixar el cotxet al passadís de l’escala, però no va passar res.

COM ARRIBAR-HI: No hi ha vols directes de Barcelona a Estrasburg i si n’hi ha, ara per ara són molt cars. L’alternativa que vam fer servir nosaltres és el vol Barcelona-Basilea d’Easyjet (per cert que l’aeroport de Basilea té la possibilitat de sortir a tres països: Suïssa, França i Alemanya). A Basilea ciutat (l’aeroport està a 15 minuts en bus del centre)  vam agafar un tren directe a Estrasburg (1 hora i mitja de viatge). Aquest tren para també a Mülhausen i Colmar, dues parades obligades per gaudir dels mercats de Nadal.


COLMAR, el poblet més bonic de França

Té aquesta etiqueta i bé que se la mereix. I disfressat de Nadal, encara més! La veritat és que no té cap més secret que perdre’s pels carrers del centre, passejar tranquil·lament i degustar algunes de les especialitats culinàries del mercat de Nadal. Hi ha una foto molt típica, la del pont sobre el canal, a la zona que s’anomena ‘Petite Venice’. A Colmar el mercat de Nadal dura més enllà del 25 de desembre, fins a Cap d’Any.

fora

Si us allotgeu a Estrasburg, una opció per visitar Colmar és fer-ho en tren, ja que està a poc més de mitja hora i l’estació queda ben a prop del centre de les dues localitats. I una altra opció econòmica per menjar és el mercat municipal. A França tenen molt ben explotat que les parades de producte fresc dels mercats municipals donin l’opció també de menjar allà mateix, a un preu ben econòmic. Nosaltres vam provar unes sopes boníssimes a un restaurant del mercat.


KAYSERSBERG

Hi ha tot un seguit de poblets alsacians al voltant de Colmar amb el mateix encant. Nosaltres per qüestió de temps només en vam poder veure un, Kaysersberg, que és una mica més petit que Colmar.

FORA
DCIM105GOPROG0716455.
Kaysersberg

Els altres poblets que es poden visitar a la zona són Eguisheim, Obernai i Riquewihr. Si n’heu de triar un, que sigui Kaysersberg. Una altra visita bonica a la zona és el castell de Haut-Koenigsbourg. I una d0històrica: el camp de concentració de Natzweiler-Struthof.

MÉS INFO: seguiu el perfil d’Instagram @welovealsace

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

8 pensaments sobre “Estrasburg i Colmar per Nadal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *