Copenhaguen

Dinamarca és un dels països més feliços del món, fins i tot malgrat el fred, i quan el visites descobreixes per què. Petita, tranquila, en bici, amb bons restaurants, amb botigues de decoració nòrdica i sobretot, amb un parc d’atraccions al centre de la ciutat!
fora 1

Per arribar-hi, hi ha vols directes low cost des de Barcelona amb Vueling i Norwegian. De l’aeroport surten trens directes al centre de la ciutat, el trajecte és mitja horeta, fins a l’estació central. Per tant, una comunicació fàcil i perfecte entre l’aeroport i Copenhagen. Per cert, si arribeu amb gana i no teniu ganes de buscar restaurant, feu un plat de pasta al Pasta du Nord que hi ha a l’estació central. Boníssima!

Altres consideracions a tenir en compte: és un país car i menjar a restaurants ho és molt, així que la millor opció i sobretot si aneu amb nens és agafar un apartament o Airbnb. No hi ha euro, hi ha corones daneses i tingueu en compte que en funció de l’època de l’any hi haurà més o menys llum. Nosaltres vam estar-hi per Nadal, en què es feia fosc ben aviat a la tarda, però tingueu en compte que cap al juny es fa de dia de matinada i es pon el sol tard a la nit, cosa que és fantàstic!

El centre de Copenhaguen

Des de l’estació central s’arriba a peu al centre, fins a la plaça de l’Ajuntament i els carrers principals, fins a la torre de Rundetam, que si hi pugeu veureu unes vistes molt xules de la ciutat. Si us agraden les compres, entreu als centre comercial Illums Bolignhus que segur que sortireu amb alguna cosa!

La fotografia més típica de Copenhaguen és al canal de Nyhavn, un canal que es va construir al segle XVII per unir el port amb la ciutat. És molt turístic i ara està ple de restaurants però tingueu en compte que una cervesa us costarà uns 8 euros! així que eviteu menjar en aquest punt!

En canvi, una recomanació per menjar al centre és el mercat de Torvehallerne.  Hi ha diverses parades de menjar fresc que ofereixen plats a preus més econòmics que entaular-te a un restaurant, com ara porcions de pizza o paperines de marisc. Però és clar, el que heu de provar són els smorrebrod! Són els pintxos de Dinamarca, normalment fets de salmó o roast beaf.

I una altra visita obligada, sobretot si sou fans de la sèrie Borgen, és el palau de Christiansborg!

El Tívoli

DCIM100GOPROG0248551.

El Tívoli és un dels parcs d’atraccions més antics d’Europa i Disney s’hi va inspirar per crear els seus. Imagineu-vos, doncs, un conte de fades! L’entrada val entre 15-20 euros per persona i pots entrar i sortir tantes vegades com vulguis el mateix dia. Però si vols pujar a les atraccions, s’han de pagar a part. Per tant, la recomanació és anar-hi un dia que estigueu tot el dia per la ciutat, per visitar-lo tant de dia com de nit. Els dissabtes a la nit fan focs artificials, tot i que segur que per les festes de Nadal en fan més dies. Nosaltres hi vam anar el 31 de desembre i vam anar a celebrar les campanades allà, ja que a la nit també van fer focs artificials.

A dins el parc i els jardins hi ha tant quioscos per menjar baratet i també restaurants que tenen moltíssima bona fama. Vam provar les dues opcions, i en concret, de restaurants vam provar un grill que es deia Hercegovina (som molt fans de Bòsnia) que tenia un menú tipus self-service molt bo, però actualment està tancat.

En el nostre cas no vam poder pujar a cap atracció, ja que jo estava embarassada, però val moltíssim la pena passejar pels jardins. S’ho curren molt molt molt amb tota la decoració.

Pels barris de Copenhaguen

Un dels barris més particulars de Copenhaguen és el de Christiania, una espècie de comuna república independent. És un barri nascut als anys 70, de hippies i tal. S’hi pot passejar tranquil·lament però no et deixen fer fotos. Si esteu en aquesta zona, mengeu a l’street food per excel·lència de la ciutat: Papiroen.

Una altra zona d’obligada visita és Ostenport, que és on hi ha la famosa sireneta danesa. La veritat, jo me l’imaginava més gran. Per allà hi ha els jardins del Kastellet, que estan bé per passejar amb nens. Altres parcs fantàstics per anar amb els nens són els jardins del Palau de Rosenborg o el parc Frederiksberg Have.

Escapada d’un dia a Malmö

tunnel-bridge-oresund-link-artificial-island-sweden-denmark-fb
El pont Oresund

Copenhague i Malmö (Suècia) estan separades per només 30 minuts en tren. De fet, el que els separa són 16 quilòmetres, de riba a riba del mar, units per una carretera.  Sí, sí. Entre Copenhague i Malmö els nòrdics han construït el pont Oresund, de gairebé 8 quilòmetres sobre el mar, el més llarg d’Europa que combini tant vies de tren com sis carrils de carretera. Penseu que és espectacular no només per l’estructura sobre l’aigua sinó també perquè hi ha 3 quilòmetres que són sota el mar. L’estructura és tan espectacular que té una sèrie de televisió pròpia. Si encara no ho heu fet, heu de veure la sèrie sueco-danesa Broen, justament ambientada en aquest pont.

IMG_4380
Plaça de l’Ajuntament de Malmö

Doncs bé, si teniu temps, no dubteu a agafar un tren a l’estació central de Copenhaguen i anar a passar el dia a Malmö. Els trens passen amb molta freqüència, gairebé cada 10 minuts. I és molt més econòmic fer-ho en tren que llogar un cotxe i creuar el pont d’Oresund, ja que el peatge és caríssim.

Malmö és com Copenhaguen una ciutat petita ideal per passejar pel centre i gaudir de les botigues de disseny nòrdic del carrer Södergatan. La plaça de l’Ajuntament, el que seria el centre neuràlgic de la ciutat, està a escassos 400 metres de l’estació de tren. Una de les places més maques és la de Lilla Torg, feta tota de totxos i cases de fusta.

Finalment, pels fans de la sèrie Broen, nosaltres en aquell moment estàvem enganxadíssims així que a la tarda, i aprofitant que feia un dia més o menys clar, vam decidir anar a algun punt de la ciutat per veire el pont. A l’oficina d’informació turñistica ens van recomanar que agafèssim un autobús fins al barri residencial de Västra Hamnen i des d’un parc allà el vam poder veure. La veritat és que és un barri nou residencial molt xulo amb cases flotants dins el canal.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

4 pensaments sobre “Copenhaguen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *