Bonn per Nadal

Seguint la nostra ruta des de Colònia i la zona de Renània, una altra parada obligada és la ciutat de Bonn, que entre el 1949 i 1990 va ser la capital de la República Federal d’Alemanya. De fet al sud de la ciutat hi ha un barri ple d’ambaixades i edificis administratius. En aquesta petita ciutat, també abocada al riu Rin, hi va néixer el compositor Ludwig van Beethoven, i la casa natal és un museu que es pot visitar. La plaça més emblemàtica és on hi ha de l’església Münster, que és on s’instal·la el mercat de Nadal. Una zona bonica per passejar és la dels jardins i parcs de la universitat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


El mercat de Nadal

El mercat de Nadal de Bonn és a la plaça de l’església Münster i pels carrers del voltant. És petitet però molt acollidor. Té una nòria i paradetes totes de fusta que combinen regals i menjar. Normalment dura entre finals de novembre fins abans del 24 de desembre.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


Què es pot comprar als mercats de Nadal alemanys?

La bogeria pel Nadal a Alemanya te la pots emportar a casa, si vols, comprant qualsevol dels artilugis nadalencs que venen als mercats de Nadal. Des de cases de fang que s’il·luminen, a figures per l’arbre, soldats plantats i articles artesanals fets de llana. Ara, a preu car!

 

Què es menja als mercats de Nadal alemanys?

La beguda més popular dels mercats nadalencs és el Glüwein, el vi calent. És dolcet i no es nota massa l’alcohol. Però és clar, la cervesa alemanya també és la reina. A tots els mercats et serveixen la beguda en una tassa commemorativa del mercat nadalenc, cada any cada mercat té la seva. La pots tornar i et retornen els diners o te la pots guardar de record.

Per menjar, a banda de les salsitxes típiques alemanyes, normalment preparen graelles gegants amb altres tipus de carn, que serveixen amb pa i amanida de patata. També és molt típic el salmó fumat, que fumen in situ a la parada. Una altra de les opcions és una torrada amb formatge calent, a l’estil raclette francesa.

Pel que fa al dolç, el més típic són les galetes de gingebre, que fan amb formes diverses i decorades amb sucre. També podem trobar creps, caramels artesanals i el típic strudel de poma alemany.

 

→Si vols veure més posts sobre mercats de Nadal a Alemanya…

→Si vols veure més posts sobre mercats de Nadal a França…

→Si vols veure més posts de rutes a Alemanya…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s