Nuremberg (I)

Nuremberg és una de les ciutats per viure-hi. És petiteta, acollidora, tranquil·la, en bicicleta. I és també fàcil per viatjar-hi. L’aeroport és a poc més de 10 minuts de trajecte en metro fins al centre de la ciutat i com que és una ciutat petitona aviat s’arriba a tot arreu. A més té un dels mercats de Nadal més bonics i antics d’Alemanya. I és, també, la seu del judici més famós de la història. Apunteu-vos l’escapada per a tres dies, vol directe de Vueling des de Barcelona!

El centre històric

IMG_8140
El pont a la Henkershaus

El centre històric de Nuremberg va quedar totalment destruit durant la Segona Guerra mundial. Per tant, les seves casetes de fusta actuals són la reconstrucció que els seus habitants van fer una vegada acabat el conflicte. No obstant això conserva la muralla medieval, les torres i alguns dels cellers de vi i cervesa més antics. Hi ha quatre punts indispensables per veure: el pont a la Henkershaus,  la plaça del mercat i l’església catòlica, l’església evangèlica, la de St. Lorenz i el mercat d’artesans.  Una de les curiositats és que el senyor que va inventar els llapissos Staedler és de Nuremberg, on hi ha una botiga oficial.

Hi ha quatre punts indispensables per veure: el pont a la Henkershaus,  la plaça del mercat i l’església catòlica, l’església evangèlica, la de St. Lorenz i el mercat d’artesans.  Una de les curiositats és que el senyor que va inventar els llapissos Staedler és de Nuremberg, on hi ha una botiga oficial. Un dels carrers més bonics del centre és el Weigerbergasse, que està ple de bars i restaurants. És un carrer empadrat de cases de fusta.

Els mercats de Nadal

portada 2

El mercat de Nadal de Nuremberg és un dels més coneguts d’Alemanya. S’inicia a finals de novembre i dura tot l’advent, fins el 24 de desembre.  És molt gran, ocupa tota la plaça Haumptmarkt i es caracteritza per tenir paradetes de fusta amb unes teulades totes a joc de color vermell i blanc.

Tot i això, hem de dir que estan molt més currats els mercats de Nadal per exemple de Colònia, que són temàtics. Al mercat de Nuremberg s’hi poden menjar les típiques salsitxes de la ciutat, que són més curtetes que les típiques alemanyes i te’n serveixen tres o quatre dins un panet. L’altre dolç típic són les galetes de gingebre lebkuchen, similar al pa de gingebre de Nadal. Però aquí són típiques tot l’any i patentades per pastissers de la ciutat.

El mercat de Nadal infantil

P1100692

Una de les coses que més ens va agradar del mercat de Nadal de Nuremberg és que té un mercat de Nadal dedicat als nens. És el Kinderweihnacht i a banda de partadetes de menjar, hi ha diverses atraccions pels més petits. Una nòria, uns cavallets i un tren. A l’edició del 2017 a més, també hi havia un espai lúdic d’una marca de joguines, un espai dins una caseta de fusta amb calefacció ple de camions, tractors, cotxes i furgonetes de joguina perquè els nens i nenes poguessin jugar a resguard del fred (cosa que s’agreeix) i, si es volia, comprar-los. L’entrada, però, era gratuïta. El cas és que Nuremberg és una ciutat amb una important indústria de joguines, i això es nota!

P1110203

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “Nuremberg (I)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *