Lisboa

És d’aquelles escapades per Europa baratetes per quan tens un pont de 3-4 dies. Ara bé, no és apta (o almenys no és còmoda) per fer amb cotxets o amb panxes grosses d’embarassada ja que és una ciutat plena de pujades i baixades, escales i carrerons empedrats. Baja, que nosaltres la vam fer amb una panxota de 7 mesos i deu ni do! Lisboa és sol, bacallà i tramvies.

Indispensables al centre de Lisboa

IMG_0358

Una de les coses que més ens va captivar és que Lisboa ha sabut conservar els antics quioscos que tant ambient creen a les places, on venen cafè i pastissets de crema. És una ciutat petita però plena de pujades i baixades. Rua Augusta és el carrer de vianants per excel·lència, que va a parar a la plaça do Comercio, una espectacular plaça que a més és oberta al riu Tajo (t’hi pots banyar en una petita platja). L’altra plaça principal és la de la Figueira, més a l’interior. Entremig d’aquestes dues places hi ha l’elevador de Santa Justa, un ascensor amb bones vistes.

Al centre, just al cosat de l’estació de tren, hi ha el mercat de la Ribeira, parada obligada per anar a menjar. Perdeu-vos també per les petites botigues històriques del centre, petites merceries, ferreteries o colmados de parets de rajola hidràulica. Un altre lloc emblemàtic és la pujada de l’elevadir da Bica, un carreró empinadíssim i estret que es pot pujar amb una espècie de funicular. En aquesta zona del Bairro Alto, busqueu algun cafè amb terrassa i bones vistes dels que hi ha, per fer una agradable parada. Nosaltres vam estar al Noobai Cafè.

IMG_5114

Un truc per als visitants molt autèntic és agafar el tramvia número 28, que fa un recorregut perfecte per veure els barris més imprescindibles de la ciutat. El consell és que l’agafeu a la plaça Martim Moniz (que és on comença el recorregut) així us assegureu que tindreu seient. I feu-ho a primera hora del matí, si no voleu fer llargues cues…

Els miradors

IMG_0347

Com que és una ciutat plena de pujades i baixades trobareu molts raconets amb unes vistes xules. Però us en recomanem dos que són els més populars. Un és el Miradoura da Graça, en què trobareu unes vistes panoràmiques sobre la ciutat i el castell. Per arribar-hi, podeu fer-ho a peu o tramvia, però us recomanem que proveu els taxis tuk tuk (pactant un preu pràviament) que és molt divertit. Al mirador hi ha un quiosc on podreu prendre alguna cosa i ambuna mica de sort algú tocarà música en directe. La posta de sol és molt maca en aquest punt.

L’altre mirador és el de Santa Luzia, on divisareu tot el barri d’Alfama. És a mig camí del castell amb la catedral, per tant en algun moment o altre us vindrà de pas parar-hi. Aquí no hi ha quiosc.

Cementiri de dos Prazeres

Si us agrada l’art funerari (no el de les escultures, sinó el de les làpides trencades i degradades), aquest és un dels cementiris més autèntics. Per arribar-hi podeu agafar els tramvies número 25  28, que pugen fins dalt els barris de Graça. És un cementiri enorme, fins i tot una mica deixat, en què moltes làpides tenen un cartell que hi posa ‘abandonado’.

En aquest barri, si sou fans del cosir, hi ha moltes botigues de teles barateres, però botigues immenses plenes de rollos de teixits com no ho havia vist mai enlloc. Us recomanem que torneu a recórrer a un mercat per menjar, el mercat de Campo de Ourique.

Barri de Bélem

IMG_0257

Hi ha tres atractius principals: la famosa confiteria on fan els pastissets de crema, es diu Pasteis de Belém i aneu a l’hora que hi aneu podreu seure en aquest local antic a menjar-vos un cafè amb el pastisset. Al seu costat hi ha el monestir de dos Jerónimos i una mica més enllà del passeig, la famosa torre de Belém. Per arribar a aquest barri del sud de la ciutat, podeu fer-ho en tren.

Escapada a Cascais

Si us coincideix que fa bon temps, us recomanem alguna escapada als poblets de costa que hi ha més al sud de Lisboa, com cascais, Sintra o Estoril. Nosatres ens vam decantar per Cascais un dia de sol espaterrant. Hi vam anar en tren, des de l’estació de Cais do Sodré i el trajecte durava uns 50 minuts. Cascais és un poblet de costa, d’estiueig, agradable per passejar i menjar un bon plat de peix a la planxa. Busqueu el far blau i blanc que és molt bonic!

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *