Cadaqués i el Cap de Creus

Aquesta setmana hem preparat un post amb una proposta de cap de setmana (bé, per nosaltres, de 2-3 dies d’entre setmana) per fer vida de poble a Cadaqués. És a dir: passejar a la tarda i fer un gelat, dinar una paella, comprar el pa al matí, fer el vermut al migdia i seure una estona al sol a una de les cales d’aquest bonic poblet del Cap de Creus. Així, sense complicacions.

Cadaqués

DSC_0340
DSC_3988

A Cadaqués no li calen massa presentacions. No us perdeu el carrer de Santa Maria: de parets blanques, porticons blaus, empedrat i estret. Una delícia! Arribeu fins a l’església de Santa Maria, que hi ha un mirador. Després de perdre-us pels carrers al voltant de l’emblemàtica església, passegeu pel passeig marítim i atureu-vos a la casa Serinyana.

DSC_4038
DCIM100GOPROG0019997.
DCIM100GOPROGOPR9987.
P1160819

L’altra passejada més típica és la que voreja la costa, des del centre fins a la punta de la badia de Cadaqués. Passareu per la platja Es Poal i Es Pianc. Si sou de fer passejades llargues, podreu fer tota la volta al camí de ronda tornant per la platja de Port Lligat (és viable anar de Cadaqués a Port Lligat caminant)

Port Lligat

A Port Lligat hi ha la casa on va viure bona part de la seva vida Salvador Dalí. Si la voleu visitar, demaneu cita prèvia a la web perquè només poden entrar 8 persones cada hora i està pràcticament sempre ple fins i tot els dies laborables.

Far de Cap de Creus

La seguent parada és explorar una miqueta el cap de Creus. Ho podeu fer en cotxe i arribar fins al far, on hi ha un bar, restaurant i centre d’interpretació. Abans d’arribar-hi, trobareu el paratge de Tudela, un paratge rocós que es pot recórrer a peu. Una de les zones més maques és la Cala Jugadora. Entre el far i Cadaqués hi ha poc més d’un quart d’hora en cotxe.

El Port de la Selva i Sant Pere de Rodes

El Port de la Selva és un altre poblet blanc bonic, ideal per parar-hi a fer una paella.

DSC_4267
DSC_4270

Però una de les vistes que no us heu de perdre és el monestir de Sant Pere de Rodes, per la seva importància (el centre espiritual del romànic a l’Empordà) com per la seva ubicació (vistes privilegiades al cap de Creus).

Cala Jòncols

Finalment, us volem recomanar 2 allotjaments. El primer és l’hotel ideal al Cap de Creus: Cala Jòncols. És un hotel remot (per arribar-hi cal fer un tram de camí de sorra) situat just després de Cala Montjoi. És un establment petitet i aïllat: ofereix habitacions, bungalous arran de platja i pensió complerta (és el millor ja que anar i venir és bastant farragós). La veritat és que s’hi menja molt i molt bé, és molt tranquil i no hi ha cobertura telefònica, així que és perfecte per desconectar!

IMG_9116
DCIM100GOPRO

Activitats per fer: podeu llogar un caiac al mateix hotel i anar fins a les piscines naturals de Cala Jòncols, situades a un quart d’hora de la platja. Són les fotos que trobareu a continuació. També veureu que es pot fer submarinisme i fins i tot anar en vaixell fins a Roses o Cadaqués.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “Cadaqués i el Cap de Creus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *