Cadaqués i el Cap de Creus

Aquesta setmana hem preparat un post amb una proposta de cap de setmana (bé, per nosaltres, de 2-3 dies d’entre setmana) per fer vida de poble a Cadaqués. És a dir: passejar a la tarda i fer un gelat, dinar una paella, comprar el pa al matí, fer el vermut al migdia i seure una estona al sol a una de les cales d’aquest bonic poblet del Cap de Creus. Així, sense complicacions.

Cadaqués

DSC_0340
DSC_3988

A Cadaqués no li calen massa presentacions. No us perdeu el carrer de Santa Maria: de parets blanques, porticons blaus, empedrat i estret. Una delícia! Arribeu fins a l’església de Santa Maria, que hi ha un mirador. Després de perdre-us pels carrers al voltant de l’emblemàtica església, passegeu pel passeig marítim i atureu-vos a la casa Serinyana.

DSC_4038
DCIM100GOPROG0019997.
DCIM100GOPROGOPR9987.
P1160819

L’altra passejada més típica és la que voreja la costa, des del centre fins a la punta de la badia de Cadaqués. Passareu per la platja Es Poal i Es Pianc. Si sou de fer passejades llargues, podreu fer tota la volta al camí de ronda tornant per la platja de Port Lligat (és viable anar de Cadaqués a Port Lligat caminant)

Port Lligat

A Port Lligat hi ha la casa on va viure bona part de la seva vida Salvador Dalí. Si la voleu visitar, demaneu cita prèvia a la web perquè només poden entrar 8 persones cada hora i està pràcticament sempre ple fins i tot els dies laborables.

Far de Cap de Creus

La seguent parada és explorar una miqueta el cap de Creus. Ho podeu fer en cotxe i arribar fins al far, on hi ha un bar, restaurant i centre d’interpretació. Abans d’arribar-hi, trobareu el paratge de Tudela, un paratge rocós que es pot recórrer a peu. Una de les zones més maques és la Cala Jugadora. Entre el far i Cadaqués hi ha poc més d’un quart d’hora en cotxe.

El Port de la Selva i Sant Pere de Rodes

El Port de la Selva és un altre poblet blanc bonic, ideal per parar-hi a fer una paella.

DSC_4267
DSC_4270

Però una de les vistes que no us heu de perdre és el monestir de Sant Pere de Rodes, per la seva importància (el centre espiritual del romànic a l’Empordà) com per la seva ubicació (vistes privilegiades al cap de Creus).

Cala Jòncols

Finalment, us volem recomanar 2 allotjaments. El primer és l’hotel ideal al Cap de Creus: Cala Jòncols. És un hotel remot (per arribar-hi cal fer un tram de camí de sorra) situat just després de Cala Montjoi. És un establment petitet i aïllat: ofereix habitacions, bungalous arran de platja i pensió complerta (és el millor ja que anar i venir és bastant farragós). La veritat és que s’hi menja molt i molt bé, és molt tranquil i no hi ha cobertura telefònica, així que és perfecte per desconectar!

IMG_9116
DCIM100GOPRO

Activitats per fer: podeu llogar un caiac al mateix hotel i anar fins a les piscines naturals de Cala Jòncols, situades a un quart d’hora de la platja. Són les fotos que trobareu a continuació. També veureu que es pot fer submarinisme i fins i tot anar en vaixell fins a Roses o Cadaqués.

Airbnb a Cadaqués

També us volem recomanar l’Airbnb en què vam estar nosaltres a Cadaqués. És al centre però té parquing propi, així que és perfecte peruqè costa molt trobar lloc per aparcar. Caminant dos minuts arribes a la plaça de l’estàtua de Dalí i no s’han de pujar escales fins arribar a la casa, cosa que ajuda si aneu amb cotxets de nens petits. La casa és de la Carme però ja veureu que us haureu de posar en contacte amb la seva mare, la Lourdes. una dona encantadora. És una caseta de tres habitacions, un bany, la cuina i el menjador, tot en una sola planta. Vam estar-hi molt còmodes!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “Cadaqués i el Cap de Creus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *