Croàcia

Si us vau animar amb el viatge a Bòsnia i Hercegovina, us proposem continuar de ruta uns dies més per fer una ràpida estada a les illes de la costa de Croàcia. Si disposeu de pocs dies, 4-5 com en el nostre cas, farem un recorregut ràpid des de Split fins a Dubrovnik en cotxe, fent l’estada principal a l’illa d’Hvar. La veritat és que Croàcia s’ha de gaudir abans que el turisme de massa la faci malbé (si no ho ha fet ja…).

Split

Split ens va sorprendre pel seu ambient de nit. Realment hi vam estar només unes hores a la tarda i la poca cosa que vam veure ens va agradar. Té un centre històric amb tot de torres i palaus molt xulo. Només hi vam sopar i l’endemà vam agafar el ferry ben aviat per anar cap a Hvar.

Hvar

Hvar és l’illa més gran que vam explorar de la costa al nord de Dubrovnik. Hi ha ferri des de Split i hi pots entrar el vehicle.

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO

L’activitat obligada que heu de fer és llogar una barca durant un dia. Això es pot fer al port mateix d’Hvar i costa uns 50 euros. T’expliquen com va el motoret i com anclar-la i au! Podreu recórrer al vostre aire les illetes d’Otok Marinkovac i sobretot aturar-vos on no hi hagi ningú i banyar-vos on vulgueu!

Una altra de les zones xules per banyar-se és al nord de Stari Grad, que és el poblet on arriba el ferri.

Si el que busqueu és un hotelet allunyat de la zona de festa o els poblets més concorreguts com Hvar, la nostra recomanació és l’hotel Timun. Està a una mitja hora en cotxe d’Hvar en una caleta solitària al nord de l’illa. De veritatat, pau. I a més amb un restaurant molt bo. En principi només hi havíem de fer una nit i al final en vam fer dues!

Per abandonar Hvar vam creuar l’illa i vam anar a buscar un ferri a Sucuraj, un poble molt bonic també.

Neum (la costa de Bòsnia i Hercegovina)

Baixant ja cap a Dubrovnik hi ha una peculiaritat que ens va venir de gust explorar. Bòsnia i Hercegovina té una sortida pròpia al mar. És només un poblet, Neum, que interromp el límit fronterer de Croàcia en escassos 9 quilòmetres de costa. Així que si voleu anar de Dubrovnik a Split per carretera haureu de passar, sí o sí, per terres bosnianes. Ara bé, Neum és cutrillo. Nosaltres hi vam parar a menjar i aprofitar els preus baixos de Bòsnia!

Nord de Dubrovnik

Al nord de Dubrovnik hi ha un parell d’illes que estan molt bé: Korkula i Mijet. S’hi arriba en ferri des d’una penísula allargada que neix de terra ferma. Nosaltres no teníem prou dies per agafar més ferris així que vam explorar la zona d’Orebic. Tingueu en compte que a la costa de Croàcia hi ha poques platges de sorra. La majoria són pedres, com a la Costa Brava.

Dubrovnik

Dubrovnik és una ciutat maca si no fos per les masses de grups de turistes que desembarquen dels creuers. I, pel nostre gust, massa massa massa reconstruida i maquillada després de la guerra. Aquí l’únic rastre del conflicte el podreu notar a les teulades (les més noves, de color terronós més fosc). S’ha de dir que la ciutat és un encant i que s’hi poden trobar carrerons solitaris, empadrats i empinats.

DCIM100GOPRO
DSC_0972.JPG
DSC_0910

Una recomanació indispensable és que feu el recorregut per sobre les muralles. Val pocs diners i tens una perspectiva de la ciutat molt xula.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *