Lofoten (IV)

Èrem en ple mes de juny al cerce polar àrtic i encara no us havíem parlat del sol de mitjanit. On el vam contemplar millor va ser aquí, al nord de les illes Lofoten, on ens va coincidir nits clares en platges a la cara nord. L’últim tram de la nostra estada a les illes Lofoten el vam fer prop de Svolvaer, la principal ciutat d’aquesta zona. Aquí hi trobareu un parell de museus interessants, el poblet que anomenen ‘la Venècia de les Lofoten’ i platges al nord a l’illa de Gimsoya espectaculars.

IMG_5959

Gimsoya

És una de les illetes al nord de les Lofoten, bastant deshabitada. Hi ha un petit nucli al nord, amb un parell de platges molt xules. La més emblemàtica és la de Gimsoysand, tot i que també vam estar a una altra davant d’una esglesieta de fusta també molt bonica.

DSC_6151

DSC_6100

DSC_6162

DSC_6105

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

La veritat és que resseguir la carretera que dóna la volta a l’illa és un recorregut molt recomanable.


Sol de mitjanit

L’experiència de veure el sol de mitjanit és d’aquelles que et posa la pell de gallina. La vam viure a la platja Gimsoysand, ideal. Penseu que heu de buscar una platja de cara al nord per veure que el sol va caient però no s’acaba mai de pondre, i a partir de les 12 de la nit, torna a pujar cap amunt.

DSC_6438

DSC_6445

DSC_6428

IMG_5985

La llum d’entre les 12 i la 1 de la matinada és espectacular, una llum rojenca, potent que es va colant entre les esquerpes muntanyes. I a la platja, ja veureu que la gent s’hi instal·la tranquil·lament, amb termos de cafè, o alguna ampolla d’alcohol, fan fogueres, juguen a bitlles i fan un mil de fotos mentre contemplen l’espectacle del sol de mitjanit.

Henningsvaer
A aquest poblet n’hi diuen ‘la Venècia de les illes Lofoten’. És molt bonic, hi ha un petit port que divideix el poble en dos i totes les barquetes davant de les cases. La veriat és que de tots els pobles de les Lofoten, aquest és el que tenia més ambient. Terrasses, restaurants, molts allotjaments… Si el pressupost us ho permet, busqueu allotjament en aquest poble.


Hi ha un altre element molt característic a Henningsvaer i és el camp de fiutbol. Diuen que és el millor camp de futbol del món. Ocupa gairebé tota una illeta i és molt curiós estar-hi jugant amb el mar rodejant a totes bandes. A més és un camp de futbol de gespa articifial que està molt i molt bé!

Clipboard01g0644103.jpg

Aquari de Lofoten
Si us fa mal temps, aquesta és una molt bona opció per passar el dia. És un aquari petit, però té una piscina exterior amb foques que val la pena. Entrada gratuïta amb el carnet de periodista.

Lofotenmuseet
Aquest museu també val molt la pena. Només ens va donar temps de veure’n una part, la dedicada a la pesca. Podreu entrar a un rorbu autèntic de principis de segle XX, veure les antigues barques de pescadors i l’interior de la casa dels senyors. No hi ha entrada gratuïta amb el carnet de periodista però… com us ho diríem… tampoc ningú controla l’entrada.

DSC_6507DSC_6509

Església de Kabelvag
És la segona església de fusta més gran de Noruega. També s’ha de pagar per entrar (però és gratis amb el carnet de periodista).

DSC_6544

Svolvaer
És la principal ciutat de les illes Lofoten. Té port i aeroport. La ciutat en si no és massa gran, té una plaça tocant al port on sempre hi ha paradetes. Nosaltres a Svolvaer vam anar a visitar un museu de la Segona Guerra Mundial. És un museu privat d’un grup d’aficionats a la història, amb una col·lecció d’uniformes, material de guerra, documents i tota mena d’objectes molt important. Hi ha, fins i tot, uns dibuixos de Hitler. Hi trobareu explicat molt bé el paper que va tenir Noruega a la II GM. Van ser envaïts pels alemanys i utilitzats com a fàbrica de guerra i base d’operacions per atacar Gran Bretanya.

Fiord del troll
A Svolvaer una de les excursions més típiques que podeu fer és una excursió en vaixell al fiord del troll. És un dels fiords més estrets de Noruega. L’excursió dura unes 3 hores amb un dels vaixells ràpids (hi ha diverses companyies que fan aquest trajecte) però el preu és de 70 euros per persona!

Allotjament:

Una casa a Gimsoya

Si voleu gaudir fàcilment del sol de mitjanit, us recomanem una casa a l’illa de Gimsoya, just davant de la platja i que està allunyada dels llocs més turístics però a 15 minuts de la carretera E10. És una casa per a 6 persones que vam trobar a molt bon preu. Podreu veure el sol de mitjanit sobre el mar des del balcó… a Booking també trobareu altres ofertes de cases per llogar en aquesta zona que segur que també estan molt bé.

DSC_6395

Si voleu un plan més economic, també vam provar els bungalous Lofoten turist- og rorbusenter. Una mica antics i destartalats, però les vistes eren impressionants.

DSC_6212DSC_6213

I fins aquí, la nostra exploració a les illes Lofoten. Recordeu que podeu consultar també els posts del centre i el sud de Lofoten i un post especial en què trobareu detalladament com arribar i allotjar-vos en aquesta zona!

Anuncis

Un pensament sobre “Lofoten (IV)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s