1 dia i mig a Roma

Roma és la ciutat perfecta de l’escapada curta, amb bon temps i bona gastronomia. És d’aquells viatges que són fàcils perquè el vol és ràpid (1 hora i mitja des de Barcelona) i l’aeroport està molt ben connectat amb la ciutat. I és d’aquelles ciutats, com ho és també Londres i París, que és agraïda de repetir, d’anar-hi perquè sí, peruqè és plaent, perquè cada vegada descobreixes coses noves. Roma és perfecta per anar-hi encara que sigui només per un motiu: menjar un bon plat de pasta, pizza, gelat i tiramisú, i tornar. I com que això és el que vam fer aquest mes de juliol, us explicarem les nostres darreres 36 hores a Roma: passejades i restaurants recomanats per viure la ciutat sense entrar a museus.
P1170490

Organització

Partim de la base que no és la nostra primera visita a Roma i que per tant ja coneixem el Coliseum, el Vaticà, el Fòrum i els principals Museus. Aquesta vegada el nostre viatge és tranquil, passejar i gaudir del bon menjar: vam celebrar-hi els 60 anys de la iaia Teresa.

DCIM102GOPROGOPR6159.JPG

Si teniu un fill bellugadís com ho és en Blai, de 2 anys, aquest va ser un altre motiu per descartar cues i visites guiades a museus i monuments. Per tant, el primer dia vam optar per agafar el bus turístic i anar fent les parades als principals punts d’interès. Hi ha diverses companyies i la majoria fan fins i tot el mateix recorregut. Les principals són Roma Sightseeing (aquesta és la que vam agafar, té una app i pots veure en temps real on estan els busos i quan falta perquè el proper arribi a la teva parada) i la Hop on Hop Off. El bitllet d’un dia són 23 euros per persona (segurament trobareu algun descompte a Internet). Agafar el transport públic, com el metro, realment és més econòmic. Però a l’estiu el metro fa molta calor i el que volíem amb un sol dia era veure els principals atractius de la ciutat. A més com que els busos funcionen fins la nit, teníem el tema transport resolt tot el dia. I a en Blai li fliiipen els busos, així que estava molt emocionat. Aquests busos no tenen sostre al pis de dalt, per tant és molt agradable.

DCIM102GOPROGOPR6575.JPG

Allotjament

El barri que hem descobert que és perfecte per allotjar-se a bon preu i ben comunicat és el de Monti. És molt a prop de l’estació de Termini (on arribareu en tren o autobús des de l’aeroport), és un barri gens massificat de turistes, ple de restaurants boníssims i botigues vintage. I molt ambient a les places. L’hotel que us recomanem, molt correcte relació qualitat preu. és l’hotel Canova, que és a una de les artèries principals del barri. A 5 minus caminant de l’estació de Termini, a un pas d’una de les parades del bus turístic (la parada de Santa Maria Maggiore), a tocar del Coliseum i a pocs metres de l’estació de metro Canova. Les habitacions són correctes i l’esmorzar bufet se serveix a una terrassa al cinquè pis que és molt agradable.

IMG_0017.JPG

Barri de Monti

Resulta que és el barri hipster de Roma. La veritat és que és un encant, tranquil i gens massificat de turistes. Hi vam descobrir carrerons molt italians, balcons plens de plantes, places animades amb cafès i gent petant la xerrada als graons de les fonts.

P1170209
P1170212

També és un barri plens de restaurants molt bonics i botiguetes d’antiquaris i objectes vintage. No us perdeu la plaça de la Madonna del Monti, una plaça amb ambient, cafès i restaurants amb terrassa i l’Urban Market a Via Leonina.

Llocs per menjar a Monti: Urbana 47

En aquest restaurant, que era un antic cinema, hi hem menjat els millors espaguetis pomodoro del món. De veritat que un plat de pasta amb només tomàquet no ens havia fet plorar tant com el que es va menjar en Blai tot solet.

P1170360

Aquí també hi vam menjar una boníssima lasanya i un excel·lent tiramisú. I hi vam celebrar els 60 anys de la iaia Teresa.

Altres llocs per menjar al barri de Monti:

Analemma

Coliseum

No li calen presentacions, però si podeu, passeu-hi diverses vegades a hores diferents del dia. Hi veureu una llum diferent sempre, un resplendor especial i la màgia pròpia d’un lloc tant antic d’empeus. Cal dir que si us hi acosteu a peu, vigileu amb els guies que s’ofereixen per fer visites que són molt molt pesats.

Clipboard01
coliseum 3

Si no ho heu fet encara i voleu entrar, podeu reservar cita i entrada al web oficial del Coliseum, per evitar cues. També veureu que a molts llocs us oferiran paks per fer visites sense fer cua…

coliseum 7

Vaticà

Tampoc li calen presentacions, val la pena acostar-se fins la plaça de Sant Pere per veure la magnitud de tot plegat. També us oferiran visites guiades, sense cues, etc… contracteu-les abans.

Clipboard03
DCIM102GOPROG0026131.JPG

No us perdeu tampoc un passeig pel pont de Sant Angelo, davant el castell.

Plaça Navona

A la ciutat de les places i les fonts, aquesta és la nostra preferida.

DCIM102GOPROG0036177.JPG
P1170184

Aprofiteu una de les parades del bus turístic per recórrer caminant aquesta part del centre de Roma, de la plaça Navona, al Panteó rodó i la Fontana di Trevi. Trigareu 10 minutets d’un extrem a l’altre i passareu per carrerons molt bonics.

P1170176

Llocs per menjar prop de la plaça Navona:

Pizzeria da Baffetto: pizzes boníssimes, d’aquestes de massa fina. Servides en plats d’alumini, és un local tot pintoresc, tradicional. Aneu-hi avait que trobareu cua, però van rapidets. Us recomanem la pizza Baffetto.

Gelateria Frigidarium: És just a la cantinada del costat de la pizzeria da Bafetto. De fet les cues als dels locals s’arriben a unir. Gelats italians cremosos que cobreixen amb xocolata blanca o negra al gust. Espectaculars.

Fontana di trevi

Malgrat que estigui a petar de gent, traieu-hi el cap. I si podeu, visiteu-la de matinada, sense ningú.

DCIM102GOPROGOPR6391.JPG
DCIM102GOPROG0196520.JPG

Plaça Espanya

A dalt hi ha una de les parades dels busos turístics. Aprofiteu per fer la baixada de les escalinates de la Trinità dei Monti a peu, amb tranquil·litat.

Clipboard03

A la plaça Espanya sempre hi ha molt d’ambient.

Clipboard01
P1170263

Després de menjar-vos un tiramisú a Pompi Tiramisú, escapeu-vos a un dels carrers més tranquils i bonics de Roma: Via Margutta.

P1170286
P1170282

I a Via delle Carrozze us recomanem la gelateria Menodiciotto 

P1170271

Altres restaurants i gelateries recomanats al centre de Roma:

Alfredo e Ada

Giolitti

Pompi Tiramisú

Grano, Frutta e Farina

Pastificio Guerra

Trastevere

La idea per al mig dia que ens quedava a Roma era passejar tranquil·lament pel barri de Trastevere, situat a l’altra banda del riu. Hi vam arribar en tramvia (5 minuts) des de la plaça Venècia. La veritat és que és un barri super bonic, de carrers empedrats i de poc trànsit i cases de color ocres. El principal carrer és la Via de la Lungaretta i us recomanem molt que us atureu al carreró Vicolo della Torre, que és el de les fotos que teniu a continuació. ♥

Clipboard04
P1170483
Clipboard03

La plaça de Santa Maria sempre està plena d’ambient. Després, perdeu-vos entre la resta de carrerons.

Llocs per menjar a Trastevere:

Restaurant Carlo Menta: Molt tradicional i baratet. Plats de pasta per 5 euros. Aquí hi hem menjat els millors espaguetis a la carbonara del món.

Gelateria Fior di Luna:  Fan dos tipus de gelats: els cremosos (amb sabors tipus xocolata, vainilla, avellana, etc) i els granissats (que són els afruitats) i que et serveixen en vasets de plàstic.

Altres llocs per menjar a Trastevere:

Pizzeria Ai marmi

Panetteria Romana & Spacio di Paste

Da Carlone 

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *