La Cerdanya a l’estiu (III): cap del Ras, granja Rialet i Palanca del Segre

Ja us havíem advertit que la Cerdanya a l’estiu és un lloc amb moltíssimes activitats per fer en família i per això tanquem aquí la tercera ronda de propostes (ara ja, per si voleu tenir alguna idea per l’any que ve que l’estiu ja s’ha acabat…). En aquesta ocasió us proposem la visita a una granja, un mirador espectacular, activitats d’estiu a pistes d’esquí, un parell d’excursions i un vol en parapent!

Excursió al mirador Cap del Ras

Aquesta excursió és molt molt facileta, ideal per fer en família de nens petitets que encara es cansin caminant (2-3 anys) o per fer en cotxet (ja sigui o no de muntanya). El cas és que l’accés fins a aquest mirador és un itinerari adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i hi ha habilitat un caminet asfaltat perfecte.

P1180741
DCIM107GOPROG0038692.JPG

Per arribar-hi, això sí, cal un vehicle 4×4 o que estigueu predisposats a passar per un camí forestal (en bon estat, això sí). Es puja des del municipi de Riu de Cerdanya en una pista d’uns 10 quilòmetres fins al mirador. Un cop arribeu a l’aparcament que hi ha habilitat, veureu que hi ha un caminet asfaltat que s’endinsa cap al bosc. La caminada fins al mirador són uns 700 metres planers, molt fàcils. Al mirador hi ha taules per fer pícnics i llocs per descansar. Hi ha vistes a tot el Cadí i les muntanyes del parc nacional d’Aigüestortes, el Puigpedrós i els pobles de Bellver, Prullans, Lles o Meranges.

La Ferme du Rialet

Una visita que ens va agradar molt moltíssim per fer en família és a la ferme du Rialet. És una granja formatgeria artesanal que hi ha passat Montlluís, direcció Les Angles (a un 30 minuts de Puigcerdà) que a les tardes fan visites pedagògiques per a famílies. A partir de les 4 de la tarda obren el recinte i es poden visitar tots els animals (tenen porquets, gallines, ànecs, cavalls, ases, vaques, conills, vedells, …) i l’entrada val 4 euros per persona (els nens paguen a partir dels 2 anys). El més interessant, però, és que fan diverses explicacions pedagògiques.

A dos quarts de 5, per exemple, expliquen com alimenten els animals de corral i els nens poden participar a l’hora de fer aquestes tasques. I a les 5 és l’hora de fer munyir les vaques, de manera tradicional, i els grangers expliquen als nens i nenes com es muny amb les mans i poden provar-ho. Tot seguit, els nens poden ajudar a donar els biberons de llet als vedellets i les ovelletes. El nostre nen de 2 anys s’ho va passar pipa! També es pot entrar al tancat de les cabretes i donar-los herba.

P1180321
P1180395

La granja té també inflables pels nens i nenes un petit servei de cafè amb pastissos i gelats casolans i també es poden fer passejades en poni, per 8 euros MITJA HORA. De veritat que ho recomanem molt per anar a passar una tarda!

P1180222
P1180361
P1180265

Trobareu els horaris a la web, però juliol i agost, per exemple, fan visites a les tardes cada dia, però durant la resta de l’any (excepte vacances de Nadal i Setmana Santa que també obren cada dia) podeu fer aquesta visita els caps de setmana. Durant tot l’any i cada dia el que sí que està obert és la seva botiga formatgeria artesanal on hi podreu comprar llet de vaca i formatges!

Per cert, algunes granges de la Cerdanya s’han sumat a les visites familiars (per donar continuïtat al programa Benvinguts a Pagès) i han creat el web Origen Cerdanya on podeu incriure-us en alguna d’aquestes visites que fan a granges de vaques, ovelles i un hort de permacultura. Nosaltres no ho hem pogut provar perquè no ens ha coincidit per dates, però ens ho deixem apuntat per l’estiu vinent! al llarg de l’any ho fan alguns caps de setmana. Feu-li un cop d’ull!

Excursió pel pont de la Palanca del Segre i l’ermita de Quadres

Aquesta que us proposem és una ruta circular planera, molt fàcil per fer en família, al voltant del riu Segre. Nosaltres la comencem sempre a l’ermita de Quadres, entre els pobles d’All i Isòvol. Partint d’aquest punt, el recorregut que podeu fer és circular, passant primer pel camí que va fins al Molí de Ger (on podeu fer una degustació de formatges) i tornant pel recorregut sentalitzat que passa vorejant el riu Segre. En aquest punt trobareu diferents passarel·les i platges de sorra al riu, on us hi podreu banyar.

IMG_8357
IMG_8368

El punt culimant és arribar fins al pont de la palanca del Segre, un pont de fusta penjant molt bonic. A l’altra banda del pont hi ha taules per fer pícnic i podeu arribar fins al nucli de Sanavastre. Tot plegat són uns 3 quilòmetres de camí planer molt entretinguts gràcies al riu.

Parapent a Targasona

La proposta aventurera que us fem en aquest post és un vol de bateig en parapent. Nosaltres el vam fer a Targasona, amb l’escola de vol volaime i va costar uns 80 euros. Et pugen amb cotxe 4×4 al cim Mauroux i, amb un monitor, corres fins al penya-segat (que no impressiona) fins a baixar un desnivell de 430 metres. La baixada la fas al parapent amb el monitor.

IMG_0634
P1180426
P1180445

A Bellver també fan vols amb parapent.

Activitats d’estiu a la Molina

L’estació d’esquí a la Molina obre a l’estiu també amb múltiples activitats. En el segon post sobre la Cerdanya a l’estiu us vam proposar una excursió al Niu de l’Àliga, amb el telecabina Alp 2.500. En aquesta ocasió us proposem que proveu les activitats per a nens i nenes que hi ha tant a la zona del llac (on podreu fer excursions amb cavalls i ponis, patinet d’aigua, etc) com a la zona del telecabina, on hi ha els tobogans tubbing, llits elàstics, circits de tirolina, etc). L’avantatge és que pots comprar els tiquets per separat de cada activitat. Per xemple dues baixades del tubbing valen 3 euros.

1 dia a Naturlandia

Una altra opció que teniu des de la Cerdanya és anar fins a Andorra al parc Naturlàndia de Sant Julià de Lòria (a uns 50 minuts de Puigcerdà). Naturlàndia funciona com un parc temàtic: pagues una entrada general i pots accedir a totes les activitats que ofereixen, relacionades amb l’entorn natural. Per exemple, hi ha llits elàstics, es poden conduir buggys, baixades pels tubbings, accés al parc d’animals del Pirineu (on hi podreu veure ossos, llops, daines, cérvols, marmotes, isards i fins i tot un linx nòrdic), tir amb arc, l’skytrail més gran d’Europa, … L’activitat del tobotronc es paga a banda.

P1190005

Nosaltres ho recomanaríem per a famílies amb nens i nenes més grans de tres o quatre anys, o almenys que facin més d’un metre 20 d’alçada que és el límit que trobaran en moltes activitats. Si teniu nens més grans d’aquesta alçada, surt a compte pagar l’entrada única que ja podreu fer totes les activitats. Els nens més petits de 3 anys no en poden fer cap (tot i que nosaltres vam gaudir una estona dels llits elàstics amb en Blai). A la cota més alta del parc hi ha restaurant amb menú.

Roc Line Angostrina

Per últim, la nostra última recomanació d’aquest post és una via ferrada que es pot fer a Angostrina. Hi ha diversos nivells, però diguem que el més alt és més aviat per professionals. Nosaltres en vam fer alguns trams i no ens va donar temps d’acabar-la!

roc line

RECOMANACIONS DE RESTAURANTS:

Cal Padrí (Alp): Menú de 13 euros boníssim al centre d’Alp. A l’estiu tenen una terrassa molt i molt agradable, amb música ambient, i amb espai i jocs pels nens.

Hípica de Prats i Sansor (Prats i Sansor): És un clàssic a la Cerdanya, el millor trinxat de la comarca i molt econòmic. No us estranyeu si no trobeu indicacions per arribar-hi ni cap cartell que anuncii que hi ha un restaurant. És un lloc tant emblemàtic que funciona pel boca-orella. I, és clar, no oblideu reservar taula! És una restaurant familiar, que només ofereix 3 o 4 primers i 3 o 4 segons. No us portaran carta, us cantaran els plats oralment i no oblideu de demanar el trinxat! De segon l’oferta és de carns a la brasa i de postre, el més típic és la crema catalana i el valencià. Tot plegat per 15-20 euros per cap. Atenció a les racions que són molt grans. Si no sou de menjar massa, demaneu racions per menys persones de les que sou.

Hípica Mas Rodonell (Llívia): Com a restaurant li posarem un correcte, el menjar és bo però no és el millor que podem menjar a la Cerdanya. En canvi el que sí que està molt bé són les instal·lacions, molt pensades pel turisme familiar. Els nens i nenes hi podran fer rutes a cavalls i ponis, saltar en llits elàstics, anar en karts… es poden pagar les activitats per separat (3-5 euros) o optar per un menú infantil al restaurant per 17 euros que inclou una hora de monitoratge i activitats pels nens i nenes.

Xarcuteria Rolland (Llívia i Puigcerdà): Finalment en comptes d’un restaurant us proposem la Xarcuteria Rolland, que tenen botiga tant a Llívia com a Puigcerdà. A banda dels productes de xarcuteria, tenen una molt bona oferta de plats preparats, casolans i a preus molt i molt econòmics. Per exemple, tenen cremes i sopes casolanes per 3 euros la ració (per a 2 persones). També us recomanem molt les pizzes fetes per ells!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

13 pensaments sobre “La Cerdanya a l’estiu (III): cap del Ras, granja Rialet i Palanca del Segre

  1. Hola, som Jaume i Núria de Poterie “La Ferme” d’Angostrina, a la Cerdanya Francesa. A la Poterie fem ceràmica de forma exclusivament artesana i estem ubicats en una antiga granja del segle XVIII on podreu veure el taller i l’exposició-venda. També tenim animals de granja i un hort. A més de tot això també fem cursos o petites sessions de ceràmica per a grups reduïts o famílies. Aquestes sessions són de 2 hores, els/les assistents poden fer torn i modelatge i tenen la possibilitat de prendre les peces tal cual (crua) o venir-les a buscar quan ja estiguin acabades, esmaltades i cuites. El preu és de 25€ per persona i sessió. Si són grups de més de 4 persones el preu és a adaptar.
    La visita sempre és agradable i sovint hi ha alguna novetat de que han nascut pollets, o aneguets, o gossets…
    Vaja, una activitat completa per a tota la família.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *