Cotswolds (I)

Us presentem una escapada bonica i prou low cost meravellosa per fer a la tardor, però també a la primavera, amb tots els prats florits i les façanes de pedra de les cases plenes de flors de colors. Els Costwolds és el que es coneix com el ‘countryside’ o el ‘camp’ del Regne Unit. Una zona entre Bristol i Londres plena de poblets de conte, granges d’animals, restaurants amb productes locals i orgànics i una màgia especial. Ideal per fer amb nens i a la tardor quan els arbres comencen a engroguir i la llum ataronja els prats amb bestiar pasturant.

Ruta per arribar-hi

Nosaltres vam volar amb Easyjet fins a Bristol (és vol low cost) i allà vam llogar cotxe, ja que moure’s per aquests poblets amb transport públic és impossible. De Bristol al poblet més llunyà que vam visitar hi ha només 1 hora i 20 minuts de viatge en cotxe, així que les distàncies són molt aptes per fer amb nens. El que vam fer va ser establir-nos en un apartament a Bibury (més o menys al centre dels Cotswolds i un dels poblets més bonics que hi ha) i des d’allà vam fer escapades cada dia. Tingueu en compte que a Anglaterra es condueix per l’esquerra, cal acostumar-s’hi però aviat la inèrcia de tot el moviment que t’envolta et fa canviar el xip ràpidament.

G0119551

Quan és millor anar-hi?

Segur que totes les estacions de l’any tenen el seu què: a l’hivern tot blanc, a la primavera ple de flors, … però havíem llegit moltes vegades que la tardor és la millor època per voltejar els Cotswolds peruqè es tenyeixen de colors grocs, taronges i vermells. La veritat és que és preciós i li dona un toc màgic. Per Nadal també ha de ser molt bonic (a més viuen molt intensament el Christmas) però heu de pensar que a les 4 de la tarda ja es farà fosc i és un viatge per veure moltes coses amb llum (poblets i paisatges) i no es pot aprofitar tant el dia. Nosaltres a principis d’octubre hem trobat que era l’hora perfecta: es feia fosc a les 19h, l’hora d’anar cap al nostre cottage a preparar banyeres i sopar.

Clipboard01

Castle Combe

És el primer poblet on vam fer parada pujant des de Bristol. Bé ‘poblet’… és un carrer envoltat de cases i una església. Es visita amb un pim pam, però hi ha la imatge emblemàtica del pont sobre un riuet que és molt bonica. L’església també és molt petita i acollidora.

1b1c1dbona1a

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Al costat de les Old Stables hi ha una cabina vermella. Per cert, de nit és un poble completament fosc!

2a2b2c2d

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Destacar-hi aquí el pub ‘The White Hart‘ que té més de 500 anys. Nosaltres hi vam sopar molt bé.

Tetbury

La seguent parada va ser un altre poblet, una mica més gran. Té botigues, antiquaris i molta oferta gastronòmica i destaca la plaça del mercat en forma de porxada. No us perdeu un carrer preciós, Chipping Stairs.

P1190971P1200045P1190997

A Tetbury us recomanem molt el pub The Royal Oak Tetbury, que està una mica apartat del centre però s’hi pot arribar a peu. Té una terrassa exterior que si us fa bon temps és una passada. I s’hi menja de meravella.

A Tetbury si teniu temps hi ha dues visites als afores per quan fa bon temps. Un són els jardins del Highgrove Royal Gardens, un parc d’un palau del príncep Carles, i l’altra és el Westonbirt Arboretum, una espècie de parc natural que els anglesos utilitzen com a lloc per anar a passar el dia i caminar. L’entrada és pagant (10 lliures) i ells tenen passis anuals per poder-hi entrar quan volen. Quan fa bon temps, està a petar! Un lloc meravellós per fer fotos als arbres a la tardor.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Bibury

Està considerat el poble més bonic d’Anglaterra, però per nosaltres Castle Combe o Snowshill no li tenen res a envejar. Potser per aquesta fama que té sempre hi trobareu autocars de turistes… la principal atracció són el grup de cases d’Arlington Row, un conjunt de casteles de pedra baixetes, molt cuquis, que són una de les imatges dels passaports dels anglesos. Sí que és molt bonic, però a nosaltres ens va semblar més fred que altres pobles ja que està una mica apartat del nucli del poble. vaja, no deixa de ser una filera de cases maques, molt maques, però als afores. Procureu anar-hi a primera hora del matí o última del dia, per evitar aglomaracions.

P1200154P1200112P1200109

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Seguint el camí d’Arlington Row (el que fa pujada) es pot fer una petita excursió per un ‘Public Footpath’ que ens va agradar molt. Hi ha ovelles pasturant i vam veure-hi una posta de sol molt bonica. El camí arriba al poble de Bibury.

P1200330

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

També és molt bonica l’església de Saint Mary’s. Per menjar, tasteu el brownie del Swan Hotel i els entrepans de truita (de riu) fumat de la Bibury Trout Farm.

P1200126P1200069

Altres llocs per visitar en aquesta zona: Un poblet que no ens va donar temps de visitar és Painswick que té un Rococó Garden.

Allotjament: Cotswold Cottages Bibury

No podeu fer un viatge als Cotswolds sense dormir en un cottage de pedra autèntica. Casetes de sostres baixos, terres inclinats, mobles de fusta, llar de foc de ferro antigues, fulles i roses que escalen les parets de la façana, … Doncs us recomanem molt els cottages on vam estar a Bibury. Unes casetes en una zona tranquila, de fàcil accés, molt ben acondicionades (cuina i bany nous) amb un propietari (en Julian) molt atent i catxondo i amb totes les comoditats d’una casa amb 2 habitacions dobles i un bany. Petiteta, molt acollidora i cuqui.

P1200390P1200052P1200405

→ Seguim explorant els Cotswolds en els seguents posts:

  • Cotswolds (II): Stow-the-wold, Burton on the Water, Lower Slaughter i The Fairytale Farm
  • Cotswols (III): Snowshill, Winchcombe, Gloucester i la fantàstica Cotswolds Farm Park

2 pensaments sobre “Cotswolds (I)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s