Ruta nadalenca amb nens al centre de Barcelona

Pessebres, fires, gegants i on menjar al barri Gòtic

Aquest post és una mica diferent a la resta que hem anat fent fins ara, però és que l’altre dia vam passar un matí molt bonic al centre de Barcelona i hem pensat compartir tot el que vam fer per si us animeu a aprofitar els dies de vacances d’escola i passejar pel centre de la ciutat.

Parada 1. Fira de Santa Llúcia

No li calen presentacions. Si teniu records de quan èreu petits segur que us farà la mateixa il·lusió que a nosaltres portar els vostres nens a passejar entre les parades de tions, de figures de pessebre, d’arbres de Nadal… en Blai va quedar flipadíssim amb uns arbres de Nadal i Pares Noel que es movien amb piles.. Al final vam acabar comprant dues peces noves pel pessebre: un cargol i una marieta. L’últim dia de la fira aquest 2018 és el 21 de desembre.

Parada 2. Pessebre al museu Frederic Marés

Aquesta és una de les visites que val més la pena i és gratuïta. El pati del Museu Frederic Marés ja de per si val la pena, però aquest Nadal l’han ambientat com si fos el pati d’una masia, i hi ha figures de ceràmica d’animals de granja i se senten pels altaveus els sons dels animals. És un molt bon joc pels nens per descobrir-los. A més també hi ha un pessebre monumental, dels més bonics que hem vist, on hi ha representat fins i tot el Pedraforca!

P1220904

Parada 3. Dinar a l’espai Cuines del mercat de Santa Caterina

Per dinar al centre, nosaltres us recomanem l’espai Cuines del mercat de Santa Caterina. És del grup Tragaluz, hi podreu menjar plats d’arreu del món i són prou ràpids. Una mica car, però és el centre de Barcelona… el que més ens va agradar, per això, és que cada Nadal ambienten el restaurant en una temàtica, i aquest any hi ha uns dinosaures gegants que cada certs minuts es van movent. Tindreu els nens entretinguts tot l’àpat!

Parada 4. Postres a Demasié

Nosaltres ens vam reservar les postres per acostar-nos fins a Demasié, que la seva especialitat són els cinnamon rolls i són brutals. Les galetes també són boníssimes!

Parada 6. Llibreria Abracadabra

És una llibreria especialitzada en nens, amb espai de lectura per a ells. És una llibreria de llibres bonics i també hi triobareu jocs. Us anirà bé si heu d’acabar de comprar algun regalet!

Parada 5. Visita els gegants de la casa dels Entremesos

Aquest era el veritable motiu del nostre dia al centre de Barcelona. Si trobeu a faltar els gegants com nosaltres, ara que no hi ha tantes festes majors, a les cases dels Entremesos de la ciutat, s’hi exposen els gegants de Barcelona. I no només gegants: bestiari i capgrossos. Aquí vam veure tots els gegants de Ciutat Vella: la Barceloneta, els gegants del pi, etc. I un apunt important: hi podreu comprar els gegants de goma en miniatura que tant agraden els nens! nosaltres hi vam trobar els gegants de Granollers, però també tenen els d’Olot, Reus, Tarragona, … bona part dels gegants més importants de Catalunya.

P1220958

A la Casa dels Entremesos de Ciutat Vella també hi ha una petita exposició dels titelles Vergés i aquests dies, us podreu fotografiar amb l’Esperit de Nadal!

P1230015

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

3 pensaments sobre “Ruta nadalenca amb nens al centre de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *