El pessebre vivent de Corbera

Sigueu afins o no a la història religiosa de Nadal, el pessebre vivent de Corbera és un espectacle entranyable i molt ben aconseguit aprofitant el relleu singular d’aquesta zona del Baix Llobregat. A prop de Barcelona i molt apte per fer amb nens petits!

És un dels pessebres vivents que més fama té a Catalunya, i de fet, el més antic. Es nota que tenen experiència, ja que l’organització és impecable i molt pensada per les famílies. El recorregut és guiat per megafonia (van explicant el text evangèlic), en grups grans, i vas caminant i trobant-te les diferents escenes. En algunes d’elles et vas aturant, d’altres es veuen de passada.

Hi ha escenes amb animals (ovelles, ases, gallines, …). Però el que més espectacular fa aquest pessebre és el peculiar relleu de la zona de Corbera i l’adaptació de l’escenografia, amb masos, cases i estables perfectament recreats.

Hi participen més de 200 actors i realment és com anar caminant entremig d’un pessebre a escala real, amb pastors, animals i fogueres.

El recorregut són 700 metres i es pot fer amb cotxet perfectament, tot i que en Blai que té 2 anys el va fer aquest any ell solet caminant. És molt factible. Si teniu bebés molt petits, però, us recomanaríem la motxilla perquè des del cotxet tampoc veuran massa cosa i a més us fareu escalfor mutuament!

Hi ha escenes realment boniques, com l’anunciació de l’Àngel, la cova, o quan passeges enmig del mercat de Natzaret i les escenes típiques en masies catalanes (aquest any com a novetat, hi escenifiquen una escola) i els oficis. Una de les que més va agradar a en Blai va ser l’escena en què cagaven el tió i convidaven els nens espectadors del pessebre a participar-hi!

Una recomanació que us faríem és que procureu estar a primera fila almenys a les tres primeres escenes. Les primeres que veureu abans d’arribar fins a l’establia les podeu aprofitar per fer via i col·locar-vos en primer lloc del grup (és molt molt nombrós) i d’aquesta manera poder aconseguir un lloc a primera fila a l’escena més espectacular, que és la del naixement. Des de files enrere no ho veureu malament tampoc, ja que l’escena és alçada a la muntanya, però a primera fila els nens podran veure de prop els animals com els burros o el grup d’ovelles i fins i tot interactuar amb els pastorets. Podeu consultar els horaris aquí (encara faran funcions el cap de setmana de Reis i el seguent) i el que també podeu fer per evitar haver de fer cues és comprar les entrades a la seva pàgina web! Fixeu-vos bé que hi ha molts descomprtes i entrades gratuïtes amb el carnet de Súper.

Pel que fa a l’aparcament, us recomanem que hi aneu amb temps perquè és una mica escàs… i sobretot complicat de transitar, ja que es troba a una zona alçada que si vols tornar enrere no és possible i et fan baixar fins al poble i tornar a pujar.

No us ho pedreu, doncs, si podeu. Els nens menors de 6 anys no paguen, hi ha dies gratuïts pels socis del Club Super 3 i els adults paguen 13 euros. Consulteu horaris i tarifes al seu web! Fan representacions fins al 13 de gener!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “El pessebre vivent de Corbera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *