Una parada a Pamplona

Pamplona és una d’aquelles ciutats perfectes per fer-hi una parada a mig camí. Nosaltres vam passar-hi una nit, en el nostre camí direcció al país basc francès, amb un principal motiu: els pintxos.

Una ruta gratuïta

Ei! heu de tenir mooolt en compte que des de Catalunya ara és gratuït arrribar per carretera a Pamplona. Amb l’obertura de l’autovia des de Lleida a Osca, podeu arribar a les comarques de ponent per l’A2 sense pagar cap peatge i tot seguit continuar fins l’Aragó també sense haver de pagar. Estalviar-se l’AP-7 i sobretot la zona dels Monegros de Saragossa és un gran què! d’Osca a Pamplona hi ha un tram que és carretera Nacional amb algunes corbes (fins a Jaca), però de Jaca a Pamplona torna a ser autopista. Almenys passareu per una zona dels Pirineus aragonesos molt agraïsa paisatgísticament i us podeu programar, fins i tot, alguna parada en un dels nombrosos embassaments i pobles pintorescos que hi ha. Si no, en poc més de 4 horetes, us planteu de Barcelona a Pamplona.

Imprescindibles de Pamplona

La vida a Pamplona gira al voltant de la plaça del Castillo. Un dels carrers que l’envolta és el carrer Estafeta, per on passen els toros dels Sanfermines. L’Ajuntament, on es fa el txupinazo, queda just al darrere. La catedral (es pot pujar a la torre per veure les vistes de la ciutat) o la plaça de toros, són també al centre.

Pamplona amb nens

Si hi aneu amb nens, una de les activitats gratuïtes que heu de fer és anar al parc infantil municipal de l’antiga estació d’autobusos. És genial. És una antiga estació, coberta, que han convertit en un parc amb tobogans i tota mena de gronxadors que són una passada. Molt ben pensat per a una ciutat on el clima a l’hivern no és massa agraït… Consulteu els horaris, que a l’hivern només l’obren a la tarda…

Quan fa bon temps, una altra molt bona opció és el parc Jardins de la Taconera, on hi ha cèrvols en llibertat i tot…

Els gegants

Un dels motius que teníem nosaltres per anar a Pamplona é sque aquí hi ha molta tradició gegantera. I si teniu nens enamorats d’aquests personatges com el nostre, hi ha botiguetes al carrer Estafeta que venen reproduccions dels gegants de goma que pels nens és ideal.

De pintxoooos!

Aquest és un dels principals motius per fer una parada a Pamplona, sempre va bé una ruta pels seus bars i tabernes plenes de pintxos. N’hi ha molts i tots seran bons, però us recomanem alguns imprescindibles:

La Mandarra de la Ramos: el pintxos de torrades: patates, truita, piquillo, …

Asador Kazutarra: el pintxo de foie

Bar Gaucho: En aquest vam repetir. No direm res més. Vam provar l’ou trufat a baixa temperatura i el foie.

Bar Txoco: les croquetes i les gambes arrebossades

Pastas Beatriz: no és un lloc de pintxos, és un forn típic on fan unes pastes tipus napolitanes que en diuen ‘garroticos’ que omplen amb crema, cabell d’àngel, xocolata, … s’hi fan cues!!!!!

Café Iruña: té fama peruqè hi va anar Ernest Heminguey i és molt bonic. Proveu-hi la xocolata amb xurros!

Dulces Garrate: tenen molta fama els caramels artesanals

Pamplona per Nadal

Si aneu a Pamplona per Nadal, com va se rel nostre cas, hi tribareu dos coses importants: el mercat de Nadal a la plaça del Castillo, amb paradetes de fusta i productes de la zona i un parc infantil amb jocs per nens molt xulo (hi havia fins i tot jocs amb sorra de platja). Molt recomanable!

Una recomanació per dormir

Si voleu dormir al centre de la ciutat (és ideal si només hi esteu 24 hores com nosaltres) us recomanem un hotel que està justament a la plaça de l’Ajuntament i qué té molt bon preu. És l’hotel Pompaelo i l’esmorzar també és molt complet. L’hotel té spa prèvia reserva i pagant a banda. Per aparcar el cotxe el podreu deixar a l’aparcament Saba a la plaça del Castillo per 12 euros les 24 hores.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “Una parada a Pamplona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *