Pau (França)

Una ciutat elegant de la belle époque. Pau és la porta dels Pirineus Atlàntics (perquè ens entenguem, és a l’altra banda de l’Aragó) i de la qual no teníem referències i ens vam endur una sorpresa gratificant. De veritat, és una cucada i té un castell preciós amb vistes als Pirineus.

El centre

Pau és la típica ciutat francesa de cases amb porticons blaus. Oixxx ens encanten els porticons blaus! Té un centre alçat sobre un turó, petitet, acollidor, ple de bistrots.

Va ser ciutat d’estiueig, d’anglesos, i molt abans, la ciutat on va néixer Enric IV. Botigues i restaurants omplen els carrers del centre, coronada per la imponent església de St Jacques. Com en moltes altres ciutats franceses, no us perdeu una visita al seu mercat (les halles).

L’esplendor d’aquesta ciutat la trobareu al Boulevard des Pyrenées, un passeig que es va obrir el 1896 com un balcó abocat a les vistes als Pirineus. Les vistes valen molt la pena. El que també val molt la pena és agafar el funicular gratuït que uneix el Boulevard dels Pirineus amb l’estació de tren (de dilluns a dissabte de 6:45h a 21:40H)

Hi ha molts carrerons bonics a Pau, però el quartier du Hédas és particularment pintoresc i es va rehabilitar l’any 2017. Com a bona ciutat d’estiuejants, també és recomanat una visita al Palau de Congrés (construït el 1900 i els jardins de Beaumont).

El castell

És un castell del segle XIV. Hi va néixer Enric IV, rei de França i de Navarra. Els jardins del castell també són molt bonics (típicament victorians), amb 9 segles d’història. La visita als jardins i parcs que l’envolten és gratuïta.

Nosaltres vam fer la visita guiada (gratuïta amb el carnet de periodista) però hem de dir que no la vam acabar. Les explicacions són amb guia, estan bé, però no són aptes per anar-hi amb nens petits… al nostre parè són massa extenses i en profunditat pel públic en general (s’aturaven a comentar cada estàtua) i a més no pots fer el recorregut lliurement ja que la guia va tancant i obrint les estances que es visiten. El nostre fill de 2 anys no va aguantar…

En fi, hi ha uns tapissos a l’interior que e sveu que són molt importants, teixits al segle XVI.

Parc de Nadal

A Pau hi vam trobar el millor parc de Nadal d’aquesta zona. Està dispersat en diferents places, però el mé simportant és el que instal·len al Boulevard dels Pirineus. Unes instal·lacions per nens molt ben cuidades i aconseguides, amb la casa del Pare Noel, trineus gegants per fer-se fotografies, estables amb animals vius com oques o ponis o una cabina de telèfons anglesa amb contes de Nadal per poder consultar. Molt molt currat. I a la plaça de l’Ajuntament, un escenari gegant amb música en directe, paradetes de fusta amb productes per comprar i menjar i una nòria gegant amb vistes als Pirineus. De veritat que ens va encantar! aprofiteu les festes de Nadal per fer-hi una escapada!

Tarbes

A Tarbes hi vam fer parada per dinar. És una ciutat més petita i menys atractiva que Pau, important pel seu pes de la indústria química. Hi vam trobar un parc de Nadal a la plaça de l’Ajuntament que estava prou bé, però el que es veu que val més la pena són els jardins Massey, del segle XIX.

Recomanació d’allotjament: Ibis budget

I finalment, deixeu-nos fer-vos una recomanació d’allotjament. Nosaltres acostumem a viatjar molt per França i sempre que ho fem optem per buscar els hotels Ibis Budget. És una cadena d¡hotels del grup Accord amb la millor relació qualitat preu: el preu de l’habitació per nit ronda els 40-60 euros i els nens no paguen fins que tenen 14 anys. A més totes les habitacions tenen un llit doble i una llitera, així que una família de 3-4 persones amb nens petits hi cabreu segur. I no us esperen sorpreses: totes les habitacions de tots els hotels de la cadena són iguals, petitetes, però amb el doble llit i lavabo privat amb dutxa. És una cadena que té hotels a pràcticament totes les ciutats importants de França, la majoria als afores, però siviatgeu en cotxe és una opció molt viable.

Normalment serveixen esmorzar bufet (es paga a banda, val us 6 euros per persona) però si no sou d’esmorzar gaire com nosaltres, tenen l’oció de fer un cafè i un croissant per 1,5 per persona (i els nens menors de 3 anys és gratuït!).

Altres activitats per fer a la zona dels Pirineus Atlàntics

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “Pau (França)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *