5 sortides a 1 hora de Barcelona (3): Roca Umbert, l’ermita de Bruguers, ponis a Viladecans, Caldes de Montbui i Corbera d’Ebre

Com ja hem fet en dos altres posts (‘A 1 hora de Barcelona I‘ i ‘A 1 hora de Barcelona II‘), us proposem aquesta vegada cinc sortides per fer a menys d’una hora de Barcelona en cotxe. Aquesta vegada estan totes enfocades al Vallès Oriental i el Baix Llobregat (per raons una mica d’arrels familiars, hehe). Però hi trobareu tant excursions fàcils per fer amb nens com visites culturals molt guais. ç

Taller de gegants a Roca Umbert (Granollers)

Si ja coneixeu Granollers i la seva fantàstica Porxada i eix comercial, us proposem que us acosteu fins a Roca Umbert, una antiga fàbrica tèxtil reconvertida en un espai d’arts, biblioteca, centre cultural, audiovisual i cultura popular. Hi fan taller, xerrades, fires, concerts, … L’espai actualment està en plena reforma, però ja hi trobareu alguns dels pavellons en plena activitat. El que és també molt xulo són els murals pintats.

A més a més si teniu fills fans dels gegants, en una de les naus hi ha el taller Sarandaca, del Ramon Aumedes, on s’hi han fabricat la majoria de gegants i gegantes de Catalunya. Contacteu amb ells perquè els caps de setmana fan visites guiades per famílies. La seva proposta és explicar-vos el procés d’elaboració dels gegants i, amb l’ajuda del seu fill, el músic Pol Aumedes, us explicaran la història de la música que acompanya als gegants. La visita acaba fent un petit cercavila, ja que ofereixen als nens i nenes poder portar un parell de gegantons.

I si passeu pel taller i trobeu la porta oberta, entreu-hi a saludar que en Ramon Aumedes és un home encantador i segur que us atendrà.

A dins del restaurant de Roca Umbert, a més, hi ha exposats permanentment els gegants, gegantons, caprgrossos i bestiari festiu de Granollers.

Us recomanem un àpat al restaurant de Roca Umbert, amb un menú amb productes locals i de temporada molt bo. A més tindreu el plaer de menjar envoltats de gegants i capgrossos! També hi ha terrassa, ara que ve el bon temps. Molt apte per anar-hi amb nens.

L’arc de pedra de l’ermita de Bruguers (Baix Llobregat)

No cal travessar l’Atlàntic i anar fins als parcs naturals de Utah per trobar un arc de pedra vermella. En tenim un de català al barri de Bruguers, entre Gavà i Begues. A més el camí per arribar-hi és molt curt i el poden fer nens a partir de dos anys perfectament.

De fet aquest arc el trobareu a pocs metres de l’ermita de Bruguers, on podreu deixar el cotxe. Del cantó que dóna al mar en surt un caminet empinadet, ple de roques grosses, que haureu de pujar. No és apte per fer-ho amb cotxets, si teniu nens petits, perquè el camí no és estable. Però si teniu nens que tenen més de dos anys, segur que s’hi passaran bé trepant entre les roques!

L’ermita de Bruguers és una església romànica del segle XIII

Una miqueta més amunt, trobareu aquest conjunt de coves que recorden l’Antelope Canyon d’Arizona. Aquest camí, en canvi, no el recomanaríem per a nens molt petits, perquè sí que s’ha d’escalar algunes roques (escalar sense cordes eh) i no és un tram gens segur per ells. Però els adults, amb compte, no us podeu perdre aquesta joia!

I per acabar d’arrodonir l’excursió, quedeu-vos a dinar al restaurant Ermita de Bruguers. Molt bona cuina tradicional catalana, bon preu i fan calçotades quan n’és l’època (la teula de 14 calçots val 12 euros i el menú calçotada amb carn a la brasa 35). Són molt recomanables els calçots arrebossats amb tempura! És un molt bon lloc de calçotades, estan boníssims. El menú entre setmana val 14,5 euros. Té una terrassa assolellada mooooolt xula per fer vermuts i cafès al sol!

I si encara sou més aventurers, encara podreu pujar al castell d’Eramprunyà, al capdamunt de la muntanya. Hi ha 800 metres de camí des de l’aparcament, però és una pujada empinadíssima entre roques. Trigareu ben bé mitja hora per pujar i mitja per baixar, però les vistes valen la pena!

Un passeig el poni a Can Feliu (Viladecans)

Per passar una tarda o matí sobre cavall no cal que marxeu molt lluny de l’àrea metropolitana de Barcelona. A l’hípica Can Feliu de Viladecans podreu fer passejades en ponis, al parc natural del delta del Llobregat. Els dimecres i els divendres a la tarda (de 16h a 20h) i els dissabtes i diumenges al matí (de 10 a 14h) es poden fer passejades en ponis. Val 8 euros l’hora i et deixen el poni preparat perquè donis voltes al voltant de la finca.

A l’hípica també hi ha zona de jocs infantils i una granja (tot i que tñe molt pocs animals i és una mica cutre). No pagueu més diners per visitar la granja que no val la pena. I després, a molt poca distància, podreu arribar fins a la platja de la Murtra de Viladecans!

Un dia termal a Caldes de Montbui (Vallès Oriental)

Caldes de Montbui és vila termal. Hi podreu visitar unes termes romanes molt ben conservades i també gaudir de l’aigua calenta en algun dels seus dos balnearis. Però la proposta més familiar és que visiteu el Safareig, una bassa pública recentment retsaurada en què us podreu banyar en aigua calenta a l’aire lliure per només 6 euros. Consulteu el seu web perquè fan packs de visites culturals molt interessants.

A la plaça de la Font del Lleó, és mítica la font que raja aigua a 74 graus de temperatura. I al cas antic, que és molt bonic, podeu veure les restes de l’antiga muralla als murs de moltes cases. No deixeu de comprar les pastes artesanals Sant Martí (tenen botiga al centre) i els carquinyolis de la pastisseria Casabayó.

I una altra proposta familiar… hi ha un local que es diu La Llavor, també al centre, que és un espai preciós, una antiga casa reformada amb pati interior que és espai de criança respectuosa, tallers, casals, ioga en família, … hi ha tardes de joc lliure, i l’entrada val 5 euros.

I una recomanació per dinar al centre: la pizzeria Na Madrona. Pasta de qualitat i postres típicaments italians (podreu menjar un deliciós canoli i tiramisú).

Un passeig per Corbera de Llobregat (Baix Llobregat)

I una última proposta: un poblet bonic a prop de Barcelona. És el nucli antic de Corbera de Llobregat, al voltant d el’antic castell i l’església. Hi ha unes vistes molt xules cap a la costa del sud de Barcelona i és molt agradable per passejar-hi. D’aquí en surt, per Nadal, el famós pessebre vivent de Corbera. Casetes antigues, el monestir de Sant Ponç, l’església de Santa Maria i la plaça del castell són els principals atractius d’aquest nucli. Hi trobareu diverses ofertes de restaurants, nosaltres us recomanem el restaurant Cal Quimet, que no és al nucli antic sinó a la part de baix del poble.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

5 pensaments sobre “5 sortides a 1 hora de Barcelona (3): Roca Umbert, l’ermita de Bruguers, ponis a Viladecans, Caldes de Montbui i Corbera d’Ebre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *