5 sortides a 1 hora de Barcelona (4): Museu Pau Casals, Fàbrica de Xocolata Simón i Coll, Centre d’Apropament a la Natura de Navàs i Port Aventura

Nova entrega d’idees per fer amb nens i nenes a una distància d’una hora en cotxe màxim de l’àrea metropolitana de Barcelona. Us les proposem ja pensant en el bon temps: platja, natura i aventura!

Platja de Sant Salvador i Museu Pau Casals

La platja de Sant Salvador forma part del municipi del Vendrell. És un barri marítim, amb passeig, casetes, bars i restaurants. El passeig marítim és molt agradable i hi ha jocs infantils a la platja, un vaixell enorme.

A més és de les poques platges al sud de Barcelona on no hi ha restriccions per fer volar drons…

De llocs per anar a fer una paella us en recomanem dos: nosaltres vam tastar el menú del restaurant Vil·la Casals, que és a peu de platja i té una terrassa molt agradable. El menú amb paella són 28 euros per persona. L’altre restaurant que us recomanem és El Casinet, on també fan molt bones paelles.

I la visita per completar el dia és al Museu Pau Casals. És la que va ser la seva casa durant poc temps, davant el mar. Fins que va haver de marxar a l’exili. La casa conserva totes les estances, els seus primers pianos i una sala enorme on feia petits concerts.

És una casa preciosa i la visita està molt bé perquè no és llarga, té audiovisuals i força interactiva pels nens. De fet a la sala de concerts s’hi projecta un audiovisual amb un concert de Pau Casals a Prada del Conflent. I el sentireu, també, tocar el Cant dels Ocells a les Nacions Unides.

Port Aventura amb nens petits

Ens heu preguntat molt sovint a partir de quina edat recomanem una visita a Port Aventura amb nens. Doncs us direm que a partir que els nens facin 1 metre d’alçada (tinguin 2 o 3 anys) és perfecte anar-hi. Si que és cert que hi ha alguna atracció que si fan 0,95 metres ja poden pujar-hi, però són 4 o 5… si voleu disfrutar plenament de Sésamo Aventura, espereu-vos que facin un metre d’alçada.

Amb un metre d’alçada ja poden pujar a totes les atraccions de Sésamo (fins i tot a la muntanya russa, tot i que dependrà de com de restrictiu sigui el noi/a que controli l’atracció perquè a nosaltres a aquesta no ens hi van deixar pujar perquè en Blai no arribava ben bé al medidor encara que posés que fos per a un metre d’alçada i que el medidor fos igual que al de l’atracció del costat).

Sigui com sigui, podran passar-ho bé amb moltes atraccions com els avions, els tractors i la nova, el Sesamo Street Mision que és molt divertida!

A banda del Sésamo Aventura hi ha altres atraccions al parc on també podran pujar, hi ha una part d’atraccions infantils a la Xina, el carroussel al Far West i alguns autos de xoc també.

Heu de saber que els nens i nenes no paguen fins als 4 anys, així que aprofiteu per anar-hi dels 3 als 4 anys amb ells que s’ho passen pipa gratis!

Centre d’Apropament a la Natura de Navàs

Una de les activitats familiars que ofereix el Centre d’Apropament a la Natura de Navàs són visites guiades per conèixer i alimentar els animals de granja i els de bosc mediterrani que tenen a les seves instal·lacions. Les visites són els dissabtes, diumenge si festius.

La visita dura dues hores, es fa en grups de 20 persones aproximadament i els nens poden participar a l’hora de donar menjar a les vaques, les ovelles o les daines i pentinar els ponis. També tenen tortugues mediterrànies gegants. El que està bé és que la majoria són animals recuperats, que havien estat abandonats o mal cuidats prèviament. Les instal·lacions estan prou bé (alguna part una mica cutrilla…), però hi ha aparcament de sobra, un servei de bar, taules pel pícnic i una cosa que també és molt interessant: es poden llogar barbacoes per quedar-se a dinar allà.

Com a visita a una granja hem de dir que n’hem fet de millors i que no us ho recomanaríem si fa molta calor. Però té una part pedagògica i un toca-toca per tocar animals tipus rèptils (iguanes, camaleons i serps) que està molt bé. El preu són 11 euros els adults i 9 els nens (paguen a partir dels 2 anys). Hi fan visites escolars, festes infantils i tallers també. Reserveu!

Si no opteu per fer-vos una barbacoa, us recomanem el restaurant Gaià que és molt a prop de Navàs, al terme municipal de Gaià (a uns 15 minuts de la granja). El restaurant està molt bé, ofereixen menú amb carn a la brasa per 22 o 27 euros a escollir segons els plats. I el lloc és molt bonic, una placeta de poble amb església i l’edifici del restaurant, des d’on podreu moltes caminades a peu pels camps que l’envolten.

Fer volar estels a la platja de Castelldefels

La platja de Castelldefels és una de les dues autoritzades a Catalunya per fer kitesurf. Nosaltres aprofitem el vent per anar a volar estels.

La platja té un passeig (que no és el més bonic de la zona sud de Barcelona) però sí que hi trobareu moltes guinguetes a la sorra amb jocs infantils i parcs pels nens i nenes. Hi ha molta oferta de restauració, tot i que no de cara al mar, però en el carrer interior que va paral·lel a la platja hi trobareu molts restaurants i bars diversos. Per fer una horxata, busqueu l’orxateria Sirvent!

Fàbrica de la xocolata Simon i Coll

L’última escapada que us proposem és a la fàbrica de xocolata Simon i Coll, a Sant Sadurní d’Anoia. S’hi pot fer una visita guiada per 5 euros que inclou una degustació de xocolata. Us explicaran d’on ve el cacao que fan servir, veureu una part del procés d’elaboració dels seus bombons i acabareu a la seva botiga on no us podreu resistir a comprar alguna cosa! La visita dura mitja horeta i és tot en una mateixa sala, on han animat diverses recreacions del procés per fabricar la xocolata.

Per dinar, us recomanem un dels restaurants amb un dels millors menús relació qualitat -preu de Catalunya: La cava d’en Sergi. Tenen diversos menús (un degustació, un que inclou visita a la cava) però el menú diari val 18 euros i està molt bé (inclou arròs).

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

3 pensaments sobre “5 sortides a 1 hora de Barcelona (4): Museu Pau Casals, Fàbrica de Xocolata Simón i Coll, Centre d’Apropament a la Natura de Navàs i Port Aventura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *