Ruta 66 (VI): Monument Valley

El Monument Vallet és, fins ara, el millor lloc del món on hem estat. Un lloc màgic pels qui ens agradava Lucky Luke. Un lloc amb una energia, una llum especial. Un lloc on veure-hi fer de nit i fer-se el dia. On l’únic que s’ha de fer és contemplar.

Abandonem la ruta 66

Si voleu arribar al Monument Valley, realment val molt molt molt la pena, us haureu de desviar més de 400 quilòmetres de la ruta 66 (el trajecte són més de 3 hores), la qual abandonarem completament. Nosaltres vam renunciar a fer part de la ruta 66 per Arizona, cosa que ens queda pendent pel proper viatge. De fet, no la vam tornar a trobar fins a Flagstaff, després de visitar el Gran Canyó. Sincerament, després de veure la major part dels trams de la ruta 66, renunciar a uns quants quilòmetres pel Monument Valley, val la pena.

Allotjament i menjars

Una altra cosa que heu de tenir en compte és que el Monument Valley és actualment encara una reserva dels indis navahos. I que el poble que més a prop té, Kayenta, és a 60 quilòmetres de distància. Per tant quan planifiqueu la visita heu de pensar on menjareu i on dormireu.

Però alerta! dormir i menjar ho podeu fer al Monument Valley! dins la reserva, en el recinte del visitor center The View, hi ha un hotel amb restaurant, uns bungalows de fusta amb vistes i un campground amb les millors vistes al Monument Valley. Si opteu per l’hotel i els bungalows reserveu amb moooooolta antel·lció.

Nosaltres us recomanem el campground, per salvatge. Per sentir l’olor de la terra molla, l’escalfor directe dels primer rajos del sol, el silenci de la nit, del buit, del cel clar. Per imaginar-te els indis, al fons.

De veritat que és una experiència que tornaríem a repetir sense pensar-nos-ho. Portàvem una petita tenda de campanya a la maleta (ja preveient que l’utilitzariem tant al Moument Valley com al Gran Canyon). El campground és un trosset de terra amb parcel·les, totes abocades al Monument Valley. Nosaltres no havíem reservat i quan vam arribar vam triar la parcel·la, vam pagar a l’oficina que hi ha al costat i vam instal·lar-nos. Però si podeu, reserveu amb antel·lació per si de cas! El campground té unes dutxes i lavabos a la zona on hi ha les oficines i per les autocaravanes hi ha pacel·les amb taules i cadires de fusta.

Si fas ús del campground, tens descompte al restaurant de l’hotel, així que tindreu resolt el tema on sopar i esmorzar durant la vostra estada.

Val la pena quedar-s’hi a dormir? rotundament. Per asseborir-ho i reasseborir-ho amb tranquil·litat i gaudir la posta de sol i l’albada. I trobareu altres hotels als voltants una mica més allunyats (i amb altres serveis com piscina o cabanes d’indis), però cap tindrà les vistes que hi ha a les instal·lacions del The View. Penseu que si no us allotgeu al The View, no us podreu quedar a dins la reserva a veure com es pon el sol, per exemple, ja que el parc té un horari que s’ha de complir (fins les 20h a l’estiu).

La visita

La visita al voltant de la reserva del Monument Valley es pot fer amb una sola tarda o matí perfectament. Nosaltres vam arribar havent dinat, vam fer tota la volta, i llavors vam valorar quedar-nos a dormir al campground i ens hi vam instal·lar. Vam veure pondre’s el sol, vam sopar i l’endemà vam esmorzar i vam marxar.

L’entrada a la reserva val 6 dòlars per persona, 20 dòlars per vehicle de fins a 4 persones i 10 dòlars si hi aneu en bicicleta o moto (consulteu la resta de preus aquí). Podeu comprar-les online.

Arribareu fins al centre de visitants on hi ha l’aparcament i l’hotel. Allà els indis navahos us oferiran fer la ruta en 4×4, en cavall i de mil maneres diferents. Pot estar molt bé si us expliquen la història de la reserva.

Però que sapigueu que també podeu fer la visita per lliure amb el vostre cotxe. Només heu de tenir en compte que hi ha trams de sorra molt fina i el cotxe, si no és 4×4, se us pot quedar encallat. Això és el que us diran ells sempre amb l’objectiu de contractar un guia seu. Però nosaltrres hem de dir que duiem un cotxe normalet (un Chebrolet) i que vam fer tot el recorregut sense problemes (sempre amb pecaució de no posar-nos en zones perilloses o amb sorra acumulada).

I res… enjoy!!!!!!!!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “Ruta 66 (VI): Monument Valley

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *