Singapur (I)

Singapur ha passat a ser una de les nostres ciutats preferides del món (al nivell de Nova York, Chicago o Tòquio). I ho és fins i tot per anar-hi amb nens: és accessible, atenta a les demandes de les famílies i amb moltes propostes d’oci pensades pels petits. Singapur és una ciutat cara (sobretot els hotels), però on s’hi pot menjar barat i el transport públic té preus molt econòmics. En aquest primer post us expliquem consells per visitar-la pel que fa a l’allotjament i mobilitat.

Little India

El que té d’especial aquesta ciutat, excolònia britànica renascuda del no res a costa dels beneficis de la refineria de petroli, és que hi ha barris que us portaran d’un lloc a l’altre de l’Àsia, des de l’Índia, la Xina o la zona àrab. I té també l’antiga barriada europea, plena d’edificis colonials. I molts centres comercials i botigues, i cafès i restaurants. És una ciutat amb poc trànsit en general (tenir un vehicle de propietat surt caríssim) així que és tranquil·la per passejar.

Little India és el primer d’aquests barris peculiars. Si hi passegeu a primera hora del matí podreu veure com monten les botiguetes d’espècies, l’olor de curry és inevitable! Els carrers principals són Buffalo Road i Campbell Line.

Hi ha diverses visites obligades: la casa de colors Tan Teng Niah, el temple Sri Veeramakaliamman on hi veureu molta gent fent culte o carrers plens de grafitis.

Per menjar podeu fer-ho, si us atreviu, al mercat Tekka Centre o al Little India Arcade. Amb un parell d’hores teniu el barri vist.

Barri àrab

A peu des de Lillte india podreu arribar al barri àrab, amb la seva imponent mesquita Masjid Sultan. Es pot visitar per dins, igual que temple de Little India, i és gratuït. No us perdeu els carrrers Bussorah (des d’on hi ha les millors vistes de la mesquita) i el Haji Ln, plena de botiguetes.

Aquesta zona és molt concorreguda per turistes… si podeu anar-hi a primera hora del matí trobareu els carrerons buits abans que arribin en massa els grups de tours… La mesquita obre a les 10.

També és un barri de contrastos, d’edificis tradicionals amb els gratacels de fons. Perdeu-vos pels carrerons a la recerca dels grafitis!

Chinatown

Chinatown també té molt encant com a barri, on hi ha el centre comercial més antic de Singapur. Els carrers principals per passejar són Pagoda Street i Smith Street. Però sobretot, un imprescindible és el temple de la dent de Buda que és impressionantment bonic, sobretot el contrast de la construccció d’estil tradicional amb els gratacels de la ciutat.

A més si teniu la sort de trobar-hi els budes fent pregàries, fa posar la pell de gallina.

Hi ha dos temples més a prop però són de menor importància (Thian Hock Keng i Siang Cho Keong).

Tampoc us podeu pedre el mercat de productes frescos i de paradetes que hi ha a Smith Street. En aquest mercat hi ha el famós restaurant més econòmic del món Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle que té estrella Michelín. Aviam, realment nosaltres vam provar el plat que és un pollastre amb salsa de soja i arròs i no n’hi ha per tant.

Si aneu al mercat veureu que hi ha molta cua… però l’home és molt llest i ha creat a fora el mercat a Smith Street una cadena amb una francícia del seu restaurant i encara que pagareu 5 dòlars en comptes de 3 pel plat, almenys en aquest altre no fareu tanta cua segurament.

Clarke Quay i el riverwalk

El Clarke Quay és un dels barris que s’han creat al voltant del riverwalk pensades per l’afterwork. De dia hi ha poca vidilla, és un barri per anar-hi a sopar al vespre i prendre una copa. D’aquí surten la majoria de vaixells que fan trajectes turístics per la badia de Singapur.

Des del Clarke Quay podeu anar caminant vorejant el riu fins a la badia. La zona de l’Esplanade és un lloc perfecte per veure l’skayline de la ciutat, ja que tindreu panoràmica des de la zona financera de gratacels al Marina Bay. Hi ha l’Esplanade Bridge que és molt bonic i que us portarà al Merlion, el símbol de la ciutat, una estàtua que fusiona un lleó i un peix.

A l’Esplanade hi ha un dels food courts més bons de la ciutat. És el Makansutra Gluttons Bay hi ha a l’aire lliure diferents paradetes de menjar asiàtic. No podeu marxar sense provar el Chili Crab, una espècie d’estofat amb cranc i chili (picantó eh!). Nosaltres el vam provar a la parada Old Kee i el plat val uns 24 euros. No es pot pagar amb targeta! També heu de provar els durians, una fruita típica que fa molta pudor (està prohibida al transport públic) però que de gust és prou bo. Nosaltres la vam provar en forma de gelat!

En aquest punt, a l’Esplanade, és on podeu veure l’espectacle de nit Spectra del Marina Bay des d’una altra perspectiva. És més allunyat però podreu veure el paper que hi juguen els edificis de l’hotel i el centre comercial amb les seves llums. Si teniu prou temps, val la pena veure aquest espectacle des de les dues perspectives.

De l’aeroport a Singapur

Changi té ben merescuda l’etiqueta de millor aeroport del món. Si hi feu escala, podreu desconnectar en un jardí de papallones o mirant una pel·lícula gratuïtament en un cinema que fa projeccions les 24 hores del dia. També disposa d’hotel per hores, amb sales de descans, dutxes i massatges que es poden reservar (de fet millor reservar prèviament si voleu trobar lloc). I té un food court com els que hi ha repartits per la ciutat de Singapur on podreu menjar econòmicament menjar asiàtic. Així que un 10 d’aeroport, si heu de fer-hi alguna escala.

Fins i tot si només hi aneu per unes hores, és un aeroport del qual és molt fàcil i ràpid sortir. Cues d’immigració molt ben organitzades i maletes que surten d’immediat de l’avió. A més, l’estació de metro és just a dins la terminal 3 on arriben la majoria de vols internacionals. Així que en un tres i no res, us planteu al downtown (el trajecte en metro dura una mitja horeta fins al centre).

Moure’s per Singapur

Una cosa bona que té aquesta ciutat és que el transport públic és econòmic. Si teniu pensat estar a la ciutat 2-4 dies el millor és que compreu una targeta Tourist Pass que trobareu a l’entrada del metro. És una targeta recarregable però que la podeu comprar amb accés il·limitat a metro i autobusos de la ciutat per entre 1 i 3 dies. Si hi aneu 4, després la podeu recarregar amb un mínim de 10 dòlars de Singapur i si no els feu servir, després et tornen els diners del que no has consumit. Estem parlant que 3 dies de transport públic val uns 20 euros per persona, 1 dia val 13.

El transport públic és fabulós. Puntual i sobretot net com una patena (no es pot ni menjar, ni beure ni fumar ni menjar xiclets). Nosaltres fèiem servir sobretot la xarxa d’autobús ja que estàvem allotjats al rovell de l’ou i en qüestió de 10 minuts en bus arribàvem a tot arreu. Els busos són com els anglesos, la majoria de 2 pisos. Totes les estacions de metro són accessibles per anar-hi amb cotxets (tenen ascensors i funcionen!). A més als vagons hi regna el silenci i l’educació, envejable! Per cert, si sentiu per la megafonia del metro alguna cosa semblant a ‘happy happy’ no us estranyi: en idioma malai diuen ‘hati’ que vol dir ‘vigileu’.

Allotjament: Hotel Mi

Us recomanem molt molt l‘hotel Mi on ens vam allotjar nosaltres. Està molt ben situat, a 10 minuts en bus i metro de la majoria de punts importants per visitar i per ser Singapur, no és car (100 euros la nit). És un hotel tipus la cadena Accord, amb habitacions senzilles però funcionals (més aviat petites) però realment per anar-hi a dormir és suficient. Hi ha piscina i gimnàs. Hi ha dos detalls a tenir en compte per acabar-vos de convèncer: ofereixen a cada habitació un smartphone amb 4G perquè us pugueu endur durant la visita a la ciutat així teniu disponible internet tot el dia i no heu de buscar wifi per fer alguna cosulta. Amb aquest smartphone podreu comprar entrades i consultar horaris i mapes. L’altre detall que ens va agradar és que com que el nostre vol sortia de nit i ja havíem fet el chekout, a la tarda ens van deixar 30 minuts una habitació peruqè ens poguessim dutxar i anar fresquets cap a l’aeroport. Molt amables!

Si opteu per allotjar-vos aquí us recomanem que no esmorzeu al petit bar que hi ha al hall. Just al mateix carrer, a la cantonada de Bencoolen amb Middle Rd hi ha un food court (Food Republic) on podreu menjar uns bikinis molt bons a una paradeta que es diu Toast Box.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *