Singapur (II)

La Singapur que no és la dels barris, la de l’antiga colònia britànica, és la Singapur del Marina Bay. Un complex d’oci i hotel nascuts del no res que és una exhibició de l’arquitectura futurista a gran escala, per deixar-te bocabadat. Però és, per sobre de tot, un recurs familiar a la gran ciutat: jardins per córrer i museus espectaculars per descobrir amb nens.

Marina Bay: els jardins

Hi ha múltiples opcions per descobrir dins els Gardens by the Bay. Els jardins en si són d’accés gratuït per tothom i podreu passejar per diferents ambients: el jardí japonès, el llac, les escultures, … El que sí que és de pagament són algunes atraccions, com els hivernacles o la passarel·la sobre els arbres futuristes.

S’hi accedeix des del mateix hotel Marina Bay, que és espectacular. Per arribar als jardins s’ha de creuar l’hotel per dins, ho fan perquè de pas badeu una mica amb la magnitud de l’edifici…

Un dels accessos imprescindibles fins l’hotel és l’Helix Bridge, un pont futurista que uneix la zona de la nòria gegant amb el Marina Bay. Per aquest pont arribareu a la zona de l’ArtsCience Museum i el mirador de l’hotel.

Marina Bay: el mirador

Aquesta és la primera de les atraccions que val la pena pagar. És carot (36 euros els 3), però les vistes valen la pena. Els nens paguen (11 euros) a partir dels 2 anys (però tampoc us demanaran documents que acreditin l’edat…) i els adults costa 15 euros. Però alerta que podeu tenir un descompte del 15% si viatgeu amb Singapore Airlines (heu d’ensenyar la reserva dels bitllets).

Està obert de 9 del matí fins les 10-11 de la nit en funció de la temporada. És un bon lloc per veure el sunset.

Les vistes valen molt la pena, encara que el mirador en sí és molt senzill. És una de les puntetes de la base superior de l’hotel, a l’altra banda hi ha la famosa piscina infinita i els bars i restaurants que són només per clients que s’hi allotgen. Té un petit bar i algunes taules i cadires, però en general és un mirador senzillet. Podreu veure tots els Gardens By the Bay, el districte financer de Singapur i tota la badia.

Si pugeu al mirador us podreu estalviar l’entrada a la nòria, que malgrat que és la més alta del món, deu tenir unes vistes similars al mirador del Marina Bay (a més que la nòria és tancada, no és al descobert).

Marina Bay: Supertree Grove i OCVC Skyway

Segona atracció que val la pena pagar, si heu arribat fins l’altra punta del món a Singapur. És la passarel·la que uneix els superarbres futuristes del Gardens by the Bay. La visita per sota els arbres és gratuïta, però per pujar a la passarel·la s’han de pagar 5 euros els adults i 3 els nens (paguen a partir dels 3 anys).

La veritat és que pel preu que costa, les vistes són molt xules i és el lloc perfecte per fer les fotografies dels arbres futuristes. És una visita ràpida, és una sola passarel·la i és puja per un dels arbres i es baixa per l’altre extrem.

Marina Bay: ArtScience Museum

Tercera atracció indispensable: el museu d’art i ciència. Tant si teniu nens com no, però sobretot si teniu nens, no us perdeu l’exposició permanent que hi ha anomenada ‘Future World’. És una mostra interactiva amb panells, projeccions gegants, i instal·lacions de llum i colors.

La joia de la corona és la instal·lació ‘Celestial Space’ feta d’una cortina de leds gegant que vol representar la bellesa i la magnitud del cosmos i l’univers digital. És brutal.

I especialment pels nens i nenes hi ha tota una sèrie de propostes genials per a ells, com ara una piscina de boles gegants lluents de colors, un tobogan amb projeccions o una instal·lació en què poden dibuixar la seva pròpia xerranca i després veure-la projectada al terra per judar-hi.

Però la instal·lació que ens va semblar més brutal per a ells és l’anomenada ‘Town’ en què a partir d’unes plantilles, els nens i nenes poden dibuixar diferents vehicles, escanejar el dibuix, i després veure’ls animats en una projecció gegant.

Us recomanem que a l’ArtScience Museum hi aneu a la tarda, quan ja no hi ha grups de turistes en massa. Està obert fins les 19h però l’última admissió a l’exposició ‘Future World’ és a les 17:30h. Aneu-hi una miqueta abans per assegurar-vos l’entrada.

El Museu té a més espai per 2-3 exposicions més temporals. Nosaltres vam coincidir amb una sobre Alícia al País de les Meravelles que ens va agradar molt (siguis fan o no del conte). Té una part interactiva molt divertida i un miniespectacle al voltant d’una taula parada que evoca al llibre de Lewis Caroll també molt xulo.

L’altre exposició és Floating Utopias, que es tracta d’una mostra d’instal·lacions d’objectes gegants a càrrec de diferents artistes. Aquesta mostra és petita i val la pena per un dels objectes que és una lluna gegant. La resta, és passable.

I tot això quant val? L’entrada a l’ArtScience Museum va per exposicions. Pots comprar l’entrada només per l’expo permanent ‘Future World’ que per nosaltres és imprescindible, o fer packs de 2 o 3 exposicions més. Nosaltres ja que hi èrem vam comprar el de les 3 expos (60 euros) però ho podeu valorar en funció de les exposicions temporals que hi hagi i si us agraden o no. L’entrada per a una sola exposició val 12 euros i els nens paguen a partir dels 3 anys (9 euros). Fan descompte per estudiants també, però no per carnet de premsa.

Marina Bay: Cloud Forest i Flower Dome

El Cloud Forest i el Flower Dome són els dos grans hivernacles que hi ha al Gardens by the Bay. El que més ens va agradar és el Cloud Forest, on han recreat la cascada indoor més gran del món. El passeig entre passarel·les per aquest hivernacle és molt espectacular. Hi fa una mica de fred, si sou fredolics necessitareu jaqueta!

El Flower Dome és l’altre hivernacle que està al costat, l’edifici de vidre més gran del món. La veritat és que a nosaltres ens va impressionar més l’edifici que l’exposició en si. Hi trobareu una representació de plantes d’arreu del món.

Per als no residents a Singapur l’entrada als dos grans hivernacles és obligatoriament conjunta. No podreu comprar l’entrada només al Cloud Forest o al Flower Dome. L’entrada conjunta val 18 euros els adults i 10 euros els nens a partir de 3 anys i estudiants.

Marina Bay: Children’s Garden

Aquesta és una de les activitats gratuïtes que podeu fer si aneu amb nens i nenes. És un parc a prop del Cloud Forest plens de surtidors i fonts d’aigua, pensat per una remullada. És un parc vigilat, només s’hi pot accedir descalç tant nens com adults. Al voltant hi ha tobogans, laberints de plantes i camins sensorials. Un 10 per aquestes instal·lacions!

Els nens tenen la possibilitat de canviar-se i dutxar-se en uns vestidors, en canvi pels adults només hi ha labavos però no dutxes. Us heu de portar banyador i tovallola!

Marina Bay: el food court i Digital Light Canvas

Dins els Gardens by The Bay hi ha alguns restaurants, sobretot de cuina ràpida, però si teniu temps us recomanem que aneu fins al food court que hi ha al centre comercial The Shoppes que tenen plats econòmics i molt bons. Per exemple uns noodles amb gambes al Fried Hokken Nee Noodles.

El punt fort d’aquest food court és que al centre hi ha la instal·lació Digital Light Canvas, una petita extensió del que és el museu d’art i ciència. És una projecció de llum i música al terra i una cascada de leds al damunt, que embogeix als nens. S’ha de pagar una petita entrada (4 euros) per una hora, però és vàlida per 2 dies.

Marina Bay: els espectacles de nit

Hi ha dos espectacles de nit gratuïts al Marina Bay:

Spectra: és l’espectacle de llum i fonts d’aigua davant el centre comercial The Shoppes, just a l’interior de la badia. El fan cada dia a les 10h i a les 21:30h i dura 15 minutets. Per veure’l de prop heu d’anar a l’Event Plaza, una plaça a fora el centre comercial que dóna a la badia. és una plaça àmplia i podreu seure sense problemes, fa forma d’amfiteatre. Però l’Spectra també val la pena veure’l des de l’altre costat de la badia, on hi ha el Merlion, ja que a l’espectacle hi partici’pen també els edificis de l’hotel Marina Bay i el museu d’Art i Ciència, amb projeccions led, que val la pena veure.

Garden Rapsody: és l’espectacle de llum i música als arbres futuristes. Aquest espectacle també gratuït es pot veure des de sota els arbres i el fan cada dia a les 19:45h i les 20:45h i també dura 15 minutets. Tots dos valen molt la pena, però aquest amb un dia que l’hagueu vist ja està.

Illa de Sentosa sí o no?

Si aneu a Singapur amb nens encara hi ha un altre paradís familiar espectacular: és l’illa de Sentosa, situada a una hora en transport públic del centre de la ciutat i que és l’illa dedicada a l’oci. Hi ha des d’un parc Universal Studios, a un parc aquàtic, un dels millors aquàriums del món, un Madame Tussauds, platges i moltes més atraccions.

És una opció anar a Sentosa si teniu més de 3-4 dies. Si no els teniu, sincerament tot el que ofereix en si la ciutat de Singapur és suficient. A més penseu que les entrades a totes les atraccions de Sentosa són cares i allotjar-se allà també. Per tant, si heu de triar, si teniu pocs dies nosaltres descartaríem Sentosa.

Central Perk Cafè de Singapur

Una última recomanació a Singapur si sou fans de la sèrie Friends. Hi ha un cafè inspirat en el Central Perk de la sèrie, el trobareu al Central Mall, a prop del Quark Clake. Hi ha una part d’exposició d’objectes relacionats amb la sèrie i una reproducció molt fidel del cafè. Hi podreu menjar, amb plats que porten els noms dels protagonistes com ara una Monica Green Salad.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *