Viatges de tardor

Si ja penseu en viatges per fer aquesta tardor, us fem un rànquing dels nostres preferits a Europa i també un més enllà de l’Atlàntic… la ciutat de Nova York! Aquesta estació de l’any és preciosa per viatjar perquè hi ha uns paisatges fantàstics… aprofiteu el mes d’octubre, que fa bon temps i encara no comencen les pluges per escapar-vos per Europa!

1. Els Cotswolds (Regne Unit)

Els Costwolds és el que es coneix com el ‘countryside’ o el ‘camp’ del Regne Unit. Una zona entre Bristol i Londres plena de poblets de conte, granges d’animals, restaurants amb productes locals i orgànics i una màgia especial. Ideal per fer amb nens i a la tardor quan els arbres comencen a engroguir i la llum ataronja els prats amb bestiar pasturant. Els poblets imprescindibles són Castle Combe, Tetbury, Bibury, Lower Slaughter, Burton on the Wather, Snowshill i Winchcombe. Trobareu més informació als nostres 3 posts sobre els Cotswolds aquí.

1b
P1200112
P1210111

2. Renània (Alemanya)

La regió de Renània és una zona vinícola situada prop de Bonn, a Alemanya.  Es pot recórrer en cotxe i té llocs històrics de la Segona Guerra Mundial, un castell de contes de fades i poblets amb encant. Una de les parades és Remagen, que té les restes d’un pont sobre el riu Rin que va ser punt estratègic durant la Segona Guerra Mundial. Però el que no us podeu perdre és un dels castells més bonics que hi ha a Alemanya (i al món!). Perquè està en un lloc inòspid i solitari, al fons d’una vall, envoltat de boscos frondosos i de silenci. El castell d’Eltz només es pot visitar per dins a la primavera i a l’estiu, però a la tardor potser teniu la sort de no trobar-hi ningú i encara us endinsareu més a l’atmòsfera medieval de cavallers i princeses. A mitja horeta en cotxe des del castell d’Eltz, hi ha un poblet anomenat Cochem envoltat de vinyes. Trobareu més informació en aquest post.

IMG_6556

3. Alsàcia (França)

Aquesta zona té molta fama pels seus mercats de Nadal, però a la tardor també té un encant especial. Com que aquí també hi ha vinyes, les fulles queden ataronjades i deixen un paisatge molt bonic. A més si hi aneu a finals de novembre (a partir del dia 21 més o menys) podreu gaudir de les dues coses: paisatge de tardor i els mercats de Nadal que es s’instal·len un mes abans! Imprescindibles els pobles de Colmar (considerat el poble més bonic de França) i Kaysersberg, però si teniu temps també Riquewihr i Eguisheim. També hi ha un castell, el Chateau du Haut-Koenigsbourg envoltat de vinyes. I no oblideu la capital, Estrasburg i el seu barri ‘Petite Venice’… Trobareu més informació en aquest post.

FORA
fora
DCIM105GOPROG0826723.

4. Budapest

Ciutat que a l’estiu és calorosa, al centre d’Europa, a partir del mes d’octubre comença a tenir els dies més frescos (i també plujosos). Però… què ens ofereix? Un palau parlamentari espectacular, un museu sobre el genocidi dels hongaresos molt interessant i unes termes d’aigua calenta i a l’aire lliure on us hi podreu banyar faci fred o faci calor 8i molt millor quan fa fred!).

5. Nova York

No li calen presentacions i tampoc som els més experts per dir-vos què s’ha de veure i què no de la gran ciutat del món (entre altres coses perquè hi vam anar fa gairebé 10 anys ja!). Però era novembre i Central Park estava preciós, la High line en plena esplendor, els carrers coberts de fulles i començaven a preparar Nadal. Segurament qualsevol època de l’any és perfecta per visitar Nova York, però a la tardor, quan encara no fa fred, és ideal!

Bruges, Gant i Anvers (Bèlgica)Com arribar-hi i altres recomanacions

La primera recomanació que us fem i és la més important és que si voleu gaudir bé de Bruges, és que us hi allotgeu i que eviteu visitar-la durant el dia. És una ciutat molt molt molt turística (rep més turistes que Barcelona!) i és més aviat petita, així que segons quina època d el’any pot arribar a ser molt agobiant. La clau, doncs, és fer-hi nit i descobrir la ciutat a última hora de la tarda i a primeríssima hora del matí, abans que arribin en massa els autocars de turistes i els trens plens de visitants. Al final del post us recomanem un hotel prou bé de preu!

Per arribar a Bruges podeu agafar un tren directament a l’aeroport de Charleroi de Brussel·les. Bèlgica és un país com cal i els trens són còmodes i puntuals. De fet és el millor mitjà de transport per visitar el país, ja que d’aparcaments al centre de les tres ciutats coquetes són cars i escassos (n’hi ha de perifèrics).

A més hi ha una opció perfecta pensada per recórrer Bèlgica en tren. Tenen una mena de T-10 (en diuen Rail Pass) que dóna dret a fer 10 viatges (i inclou persones diferents, així que si sou parella o grup la pot fer servir tots els membres). És una targeta en què s’han d’anar apuntant els trajectes amb boli (porteu boli!) i us la demanarà el revisor (si passa). La nostra recomanació és que ho apunteu quan el veieu venir. La targeta val 83 euros (nosaltres amb aquests diners vam anar de l’aeroport de Brussel·les a Bruges, de Bruges a Gant, de Gant a Anvers i d’Anvers a Brussel·les de nou).

Bruges: casetes boniques

És una proposta d’escapada curta i amb bitllets bé de preu. Són tres ciutats coquetones que es poden visitar utilitzant el tren com a mitjà de transport. Els vols Barcelona-Brussel·les estan gairebé regalat i hi ha molta freqüència i des del mateix aeroport es pot arribar directe a Bruges, Gant i Anvers. A la tardor els parcs d’aquestes ciutats agafen tonalitats taronges i grogues i fa que les casetes de pedra siguin encara més precioses. Llegiu-ne més aquí.

Si has arribat fins aquí, també et pot interessar….

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s