Viatges de tardor per Europa

Si ja penseu en viatges per fer aquesta tardor, us fem un rànquing dels nostres preferits a Europa i també un més enllà de l’Atlàntic… la ciutat de Nova York! Aquesta estació de l’any és preciosa per viatjar perquè hi ha uns paisatges fantàstics… aprofiteu el mes d’octubre, que fa bon temps i encara no comencen les pluges per escapar-vos per Europa!

1. Els Cotswolds (Regne Unit)

Els Costwolds és el que es coneix com el ‘countryside’ o el ‘camp’ del Regne Unit. Una zona entre Bristol i Londres plena de poblets de conte, granges d’animals, restaurants amb productes locals i orgànics i una màgia especial. Ideal per fer amb nens i a la tardor quan els arbres comencen a engroguir i la llum ataronja els prats amb bestiar pasturant. Els poblets imprescindibles són Castle Combe, Tetbury, Bibury, Lower Slaughter, Burton on the Wather, Snowshill i Winchcombe. Trobareu més informació als nostres 3 posts sobre els Cotswolds aquí.

1b
P1200112
P1210111

2. Renània (Alemanya)

La regió de Renània és una zona vinícola situada prop de Bonn, a Alemanya.  Es pot recórrer en cotxe i té llocs històrics de la Segona Guerra Mundial, un castell de contes de fades i poblets amb encant. Una de les parades és Remagen, que té les restes d’un pont sobre el riu Rin que va ser punt estratègic durant la Segona Guerra Mundial. Però el que no us podeu perdre és un dels castells més bonics que hi ha a Alemanya (i al món!). Perquè està en un lloc inòspid i solitari, al fons d’una vall, envoltat de boscos frondosos i de silenci. El castell d’Eltz només es pot visitar per dins a la primavera i a l’estiu, però a la tardor potser teniu la sort de no trobar-hi ningú i encara us endinsareu més a l’atmòsfera medieval de cavallers i princeses. A mitja horeta en cotxe des del castell d’Eltz, hi ha un poblet anomenat Cochem envoltat de vinyes. Trobareu més informació en aquest post.

IMG_6556

3. Alsàcia (França)

Aquesta zona té molta fama pels seus mercats de Nadal, però a la tardor també té un encant especial. Com que aquí també hi ha vinyes, les fulles queden ataronjades i deixen un paisatge molt bonic. A més si hi aneu a finals de novembre (a partir del dia 21 més o menys) podreu gaudir de les dues coses: paisatge de tardor i els mercats de Nadal que es s’instal·len un mes abans! Imprescindibles els pobles de Colmar (considerat el poble més bonic de França) i Kaysersberg, però si teniu temps també Riquewihr i Eguisheim. També hi ha un castell, el Chateau du Haut-Koenigsbourg envoltat de vinyes. I no oblideu la capital, Estrasburg i el seu barri ‘Petite Venice’… Trobareu més informació en aquest post.

FORA
fora
DCIM105GOPROG0826723.

4. Budapest

Ciutat que a l’estiu és calorosa, al centre d’Europa, a partir del mes d’octubre comença a tenir els dies més frescos (i també plujosos). Però… què ens ofereix? Un palau parlamentari espectacular, un museu sobre el genocidi dels hongaresos molt interessant i unes termes d’aigua calenta i a l’aire lliure on us hi podreu banyar faci fred o faci calor 8i molt millor quan fa fred!).

5. Nova York

No li calen presentacions i tampoc som els més experts per dir-vos què s’ha de veure i què no de la gran ciutat del món (entre altres coses perquè hi vam anar fa gairebé 10 anys ja!). Però era novembre i Central Park estava preciós, la High line en plena esplendor, els carrers coberts de fulles i començaven a preparar Nadal. Segurament qualsevol època de l’any és perfecta per visitar Nova York, però a la tardor, quan encara no fa fred, és ideal!

6. Bruges, Gant i Anvers (Bèlgica)

Són les 3 ciutats boniques de Bèlgica i es poden recórrer en tren. A principis d’octubre comencen a vestir-se amb els colors grocs i taronges de la tardor. Són ciutats de conte, així que els primers freds li donen un aire de misteri afegit en aquesta època de l’any. Escapada perfecta per pocs dies o un cap de setmana. Més informació en aquest post.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *