5 racons secrets del Garraf i Baix Llobregat: l’ermita de la Trinitat, la roca del Barret, el mirador de Begues, les casetes del Garraf i la platja del Pebre

En aquest post us convidem a descobrir 5 racons, potser, poc coneguts del Garraf i el Baix Llobregat. 5 racons de silenci, de recolliment davant el mar i de pau. Per deconnectar prop de la ciutat i per agafar aire.

L’ermita de la Trinitat

És una petita ermita blanca, molt mediterrània, amb vistes a les coses del Garraf. S’hi celebra anualment un aplec, cada 26 de maig, i hi ha espai per barbacoes (de pedra, però s’ha de demanar permís) i taules de pedra de pícnic. L’ermita és molt cuqui i barreja una façana de pedra modernista.

Però a més, és que hi ha un mirador preciós, un cobert de pedra i rajoles a una de les puntes amb vistes al mar.

A l’ermita s’hi arriba per un camí que neix al parc Natural del Garraf (us ho deixem assenyalat al mapa) i s’hi pot arribar en cotxe. Podeu fer una caminada d’uns 5 quilòmetres i mig anar i tornar des de la urbanitrzació de la Llevantina de Sitges (podeu deixar el cotxe al mirador de la Llevantina) i caminar per la penya del Llamp en un recorregut fàcil sense gairebé desnivell. Des de la carretera de les costes del Garraf també s’hi pot pujar (és més fàcil per exemple si veniu des de Barcelona) però habitualment el camí està cadenat així que haureu de deixar el cotxe al voral de la carretera (i realment hi ha poc espai) i puja caminant. Es triga 15-20 minuts.

La roca del Barret

Si sou dels que no heu arribat a temps de veure les coves de Can Riera (actualment estan tancades per regular-ne l’accés), al Baix Llobregat hi ha un altre indret que us transportarà als deserts d’Arizona. La Roca del Barret és una pedra enorme de 299 metres d’alçada de color terrós.

Està ubicada al terme municipal de Begues i hi podeu arribar per camins des de Sant Climent de Llobregat (us caldrà un cotxe tot terreny) o des de Begues. La nostra recomanació és que deixeu el cotxe on comença el camí de sorra a Begues (us ho deixem assenyalat al mapa) i baixeu fins a la roca caminant (10-15 minuts). Fa pendent de baixada a l’anar, força pronunciada, però és assequible per fer-la amb nens. És un camí forestal, per tant us caldrà motxilla portabebè si aneu amb nadons. Si teniu un cotxe tot terreny podeu arribar fins al peu de la pedra.

Des de la roca del barret, que es pot escalar fàcilment fins al capdamunt, hi ha unes vistes xules des del Montseny fins al mar.

El mirador de Begues

Molt a prop de la Roca del Barret hi ha el mirador de Begues. Està situat a un dels barris perifèrics de Begues i té vistes de tot el sud del Baix Llobregat fins a la serralada prelitoral.

Està batejat com ‘L’Espai del silenci’, amb corriols al voltant que porten fins al mirador de la cova i recorreguts sensorials, però aquesta part està una mica deixada. Simplement si voleu gaudir de la panoràmica, és un lloc fantàstic per veure, en sentit nod, l’aeroport, Barcelona i la seva àera metropolitana. Està obert tot l’any de 6 del matí a 10 de la nit.

Les casetes del Garraf

El poble del Garraf és un dels nostres preferits. Sobretot entre setmana, que hi ha calma. La platja de les casetes del Garraf conserva les antigues barraques de pescadors, pintades de blanc i verd, de fusta i envoltant la platja. Darrerament hi han inaugurat un hotel, la reforma d’un edifici a peu de platja (dels pocs hotels a peu de platja que deuen quedar a la costa de Barcelona), amb un aire chic.

Però la platja és molt agradable, té tots els serveis com dutxes i guingueta i un parell de restaurants a prop. S’hi pot arribar en tren, ja que té parada de Rodalies pròpia.

I el poble és una meravella. Una església petita, blanca, carrers estrets pintats de blancs i parets amb buguenvíl·lees. Té una petita placeta amb una terraceta d’un restaurant amb un menú força bo i prou bé de preu.

La platja del Pebre

Si ja coneixeu les cales que hi ha entre Castelldefels i Sitges, cala Morisca o la platja de les casteles del Garraf, n’hi ha una d’amagada que es diu Platja del Pebre que és una meravella.

Està situada al peu d’un dels aparcaments que trobareu a la carretera de les costes del Garraf, tocant a Sitges. L’accés a aquesta cala no és fàcil. S’ha de baixar un penya-segat, per un caminet, però és perillós. L’última part a tocar d ela platja s’ha d’escalar una miqueta la roca. No ho recomanem amb nens.

I altres propostes de llocs tranquils a aquesta zona? per exemple una visita al temple budista del Garraf, de la qual us en parlàvem en aquest post, o les vistes des des de l’ermita de Sant Ramon, que trobareu en aquest altre post.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

4 pensaments sobre “5 racons secrets del Garraf i Baix Llobregat: l’ermita de la Trinitat, la roca del Barret, el mirador de Begues, les casetes del Garraf i la platja del Pebre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *