La selva de l’aventura

La sensació d’estar volant sobre els arbres és una experiència que fins ara no havíem tingut mai. Volant, i saltant, i trepant, i de cop, poder-te parar i estirar-te sobre la xarxa que t’aguanta i escoltar les fulles com es mouen, perquè ets pràcticament a la copa de l’arbre. Aquesta experiència es pot viure, i a més en família, a Arbúcies, a La Selva de l’aventura. Us parlarem de les dues propostes que tenen que són per compartir amb la canalla més petita (a partir de 3 anys): el bosc elàstic i el camina descalç, un recorregut que podreu fer també amb nadons.

El bosc elàstic

ACTUALITZACIÓ ESTIU 2020: el bosc elàstic va quedar malmès pel temporal Glòria i s’ha reconvertit en un espai de consciència del canvi climàtic. Es manté el parc de tirolines i el camina descalç

La primera activitat que us recomanem és el bosc elàstic, que no té res a veure amb tirolines i ponts penjants. És una xarxa elàstica penjada entre els arbres amb un circuit, tobogans i zones per saltar suspesos entre els arbres. De veritat que és una experiència fantàstica per viure en família, temps compartit a l’aire lliure i en un lloc immillorable, el Montseny.

L’edat mínima per poder-hi accedir és 3 anys. I els nens i nenes de 3 a 5 anys han d’entrar sempre custodiats per un adult. Agradarà molt a la canalla sobretot si són moguts, si els agrada saltar, córrer al seu aire, …

El circuit té diferents nivells, de manera que pots estar saltant per sobre d’una altra xarxa amb més gent saltant. I hi ha també dos tobogans, un de més llarg i l’altre més curt.

L’entrada dóna dret a estar-hi 2 hores. Entrant, sortint, descansant, fent una aturada per fer un pícnic, …

Us recomanem que porteu samarreta que us pogueu posar per dins els pantalons, perquè és important que no s’arremangui que us podríeu cremar als tobogans. I roba còmode, xandalls i bambes que es puguin gastar (ja veureu que baixant el tobogan les vores de les bambes es desgasten). És millor portar bambes esportives que de muntanya, que la sola sigui plana. I també és millor que la samarreta i els pantalons siguin llargs, per evitar ferides. Tampoc són recomanables les samarretes sense tirants i amb botons o elements decoratius que es puguin enganxar. I molt important! porteu aigua perquè no hi ha font, només en podreu comprar a la food truck!

Camina descalç

L’altra activitat familiar que us recomanem és el camina descalç, un sender dels sentits pel mig del bosc que es fa sense sabates. Un punt important d’aquesta proposta és que la podeu fer tots els membres de la família: des nadons (amb motxilla portanadons), mares embarassades, …

Es tracta d’un recorregut d’un quilòmetre i mig per dins el bosc dels entorns de La Selva de l’Aventura, amb diverses activitats per despertar els sentits. Des de trepitjar textures diferents provinents del bosc (sorra, suro, fusta, palla, pedres, …), atrevir-se a fer-ho per l’aigua d’un rierol (si fa bon temps) a passar per ponts penjants. De veritat que quan hagueu acabat veureu que la canalla ha caminat més d’un quilòmetre i mig sense adonar-se’n!

S’ha de fer obligatòriament descalç? no, però si fa bon temps no dubteu a fer tot el recorregut deixant les sabates al punt d’inici. Si fa fred, nosaltres us recomanaríem que us les endueu a la motxilla i us les poseu en aquells trams que no és estrictament necessari anar descalç (per exemple pel camí musical, o el de les olors o els ponts penjants i el mirador).

De fet hi ha dos recorreguts, un de més curt i un de més llarg. Però en total el llarg fa poc més d’un quilòmetre i mig que es pot fer en 2 hores. Si feu el curt, retallareu el camí a la zona dels ponts penjants i el mirador, i la veritat és que val molt la pena!

Què més hi trobareu? tampoc ens agradaria aixafar el factor sorpresa que té el recorregut, però hi ha una part del sender que és el camí musical, on podreu tocar diversos instruments, o el tram on podreu jugar a observar diversos animals del Montseny, o jugar a olorar, tocar i endevinar diversos elements de la natura.

Hi ha una part del recorregut que consisteix a passar per un pont penjant sobre una bassa! Però també trobareu laberints, escales de diferent dificultat, …

Recomanacions: si aneu amb bebé, és indispensable la motxilla portanadons. Emporteu-vos una motxilla amb aigua i menjar, perquè hi ha zones per fer descansos amb jocs infantils i hamaques per pdrendre el sol. També us recomanem que porteu una tovallola per netejar-vos i eixugar-vos els peus al final (hi ha unes fonts d’aigua preparades per això). I també, molt important, portar pantalons curts o que es puguin arremangar si us atreviu amb els trams d’aigua!

I segona recomanació important: si feu les dues activitats, comenceu pel bosc elàstic, que és més cansat i necessitareu més energia. El camina descalç és més reposat i ho podreu fer, per exemple, després de dinar. Tot i que segons quin dia hi aneu, al bosc elàstic a l’hora de dinar no hi ha ningú!

Pícnic i preus de les activitats

El preu del bosc elàstic és de 14 euros els adults, 9 euros els nens fins a 9 anys i 12 els majors de 9 anys.

El preu del camina descalç és de 6 euros els menors de 18 anys i 8 euros els adults.

Calculeu que el pack per a una família de 4 membres (2 adults i 2 nens) per a aquestes dues activitats costa poc més de 60 euros.

Si teniu canalla més gran, que fan més d’1,40 metres d’alçada, podran fer també les activitats del circuit acrobàtic (per a grans i petits), el salt pendular (salt al buit de 25m, a partir de 14 anys) i la tirolina zig-zag (2 tirolines de 150 metres). Llavors us recomanem el forfet de tot un dia al parc que us permet fer totes les activitats menys el salt pendular per 45 euros els adults i 33 els menors de 18 anys.

Us recomenam sobretot que reserveu el dia i l’hora que voleu fer les activitats al mail de conctacte que trobareu a la web de La Selva de l’Aventura, perquè l’espai és gran, però limitat.

Allà mateix hi ha taules de pícnic cobertes i semicobertes (hi toca l’ombra) i podreu portar el vostre propi menjar. També hi ha una Gastro-rulot on podreu comprar hamburgueses, creps, bikinis, begudes fresques, cafès i coses per picar. És una food truck del restaurant cafeteria La Reciclària de Vic. A més un dels punts positius d’aquest part d’aventures és el respecte pel medi ambient, amb punts de reciclatge i tot els materials de fusta. Excel·lent!

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

–    

6 pensaments sobre “La selva de l’aventura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *