5 visites Gaudí amb 5 bons restaurants

Hola de nou! Us proposem una visita a Barcelona que combina una casa modernista de Gaudí amb un bon dinar a un dels nostres restaurants recomanats de la ciutat i de tot tipus de preu. Des d’una bona hamburguesa de 10 euros a un menú de peix de 70.

Casa Vicens + hamburgueseria Chivuo’s

La Casa Vicens és la primera casa que va construir Antoni Gaudí. Era molt jove, 31 anys, i era un encàrrec d’un corredor de borsa que volia una casa d’estiueig. La casa és Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO, l’embrió de l’estil que el va fer universal.

Són especialment boniques la sala del fumador i el porxo i rebedor. El jardí i el terrat també són precisos.

Hi ha un petit cafè que porten els Hoffman.

Hi ha moltes activitsta complementàries per fer amb nens, consulteu-lo al web. Hi ha ascensor a la casa, però si teniu motxilla per portejar molt millor.

L’entrada d’adults val 16 euros (els dilluns al matí 10) i és gratuïta amb el carnet de premsa. Els nens no paguen fins als 11 anys.

Hamburgueses gourmet al Chivuo’s

El Chivuo’s és una hamburgueseria gourmet que trobareu a 500 metres de la Casa Vicens a Gràcia (tot i que també té locals al Raval o Badalona). Entrepans d’hamburgueses de qualitat: bon pa, bona carn i bones patates. Tenen opció veggie. No us perdeu les paates Chivuo’s (amb formatge i trossets de bacó) i l’hamburguesa Philly Cheese Steak (fet amb trossets de vedella laminada amb ceba i mòdena)

Palau Güell + peix al Marea Alta

El Palau Güell està a la part baixa de les Rambles, en un dels carrers que va cap a les Drassanes. Era el palauet que tenia la família Güell al centre de la ciutat, abans de traslladar-se al Parc Güell.

El que és interessant d’aquesta visita és un mapping que es projecta al parabòlic i també l’orgue que la família hi va instal·lar a l’entresolat. En aquest palau la família hi va organitzar molts concerts i de fet la casa es va concebre per poder-hi escoltar música.

A la part subterrània també es poden visitar les cavalleriesses i a la part alta, el terrat.

Les visites familiars van adreçades a famílies amb nens de 5 a 12 anys i tenen lloc el diumenge de la segona i quarta setmana de cada mes a les 11.00 h.

L’entrada val 12 euros i els nens i nenes a partir de 10 anys paguen 5. És gratuït amb el carnet de premsa. Consulteu la seva web perquè fan moltes jornades de portes obertes, com per exemple per Sant Jordi o la Nit dels Museus.

Menú de peix al Marea Alta

Molt a propet del Palau Güell, a l’edifici de les Drassanes, hi ha un nou restaurant a Barcelona especialitzat en peix i concretament de peix a la brasa. És el Marea Alta i està a l’últim pis de la torre de les Drassanes. És un molt bon restaurant amb vistes sobre la ciutat. A la web podeu comprar vals de regal.

Hi ha l’opció de fer carta però el que està realment bé són els dos menús tancats de 70 i 90 euros per persona que inclou 4 apritius, 2 entrants, 2 especialitats ala brasa, un peix a la brasa per compartir i postes.

Si opteu per triar carta, els impresindibles són: les anxoves en escabetx (que fan ells), el gaspatxo d’olives verdes “amanides” i gamba, la galta de tonyina, mongetes de Sant Pau i “mojo”. I de peix a la brasa nosaltres vam provar el turbot, impressionant!

L’altre punt a favor del restaurant és, és clar, el mirador i terrasses que té amb vistes 360 graus de la ciutat. Hi ha algunes taules que donen directament en forma de barra a les finestres i tenen vinocles per anar mirant.

Les terrasses també tenen vinocles. Al pis de baix hi ha el Marea Baja, un bar de copes també amb terrassa de 360 graus que és una molt bona opció pel bon temps!

La Pedrera + Menú a l’Osmosis

Aquesta vegada us proposem descobrir la Pedrera de nit. Podeu fer la visita guiada amb audioguia de dia i la visita guiada de nit que inclou una projecció de mapping al terrat. Hi ha fins i tot una entrada combinada de nit i dia…. nosaltres us recomanem la de nit ja que és diferent a la resta de visites, tens una perspectiva diferent del passig de Gràcia i és molt agradable prendre la fresca en un edifici tant meravellós.

El mapping es diu ‘The origin’ i explica, amb projeccions a les torres del terrat, la inspiració que Gaudí buscava a la natura.

Menú estrella Michelin per 40 euros

Osmosis és un petit restaurant que passa desapercebut al carrer Aribau. Però atureu-vos-hi si voleu tastar un menú degustació amb una estrella Michelin per un preu assequible: 42 euros. Inclou 4 plats i un postre (hi ha un menú de 60 euros que són 7 plats) i les begudes van a banda.

L’únic inconvenient és l’espai del restaurant. és un local molt tancat, sense obertures i finestres i la part de baix de fet és un passadís.

Casa Batlló + Menú al Semproniana

A la casa Batlló tampoc li calen presentacions. L’inconvenient principal és el preu de l’entrada, la més barata de la qual són 25 euros…. Els nens menors de 7 anys no paguen i si tenen el carnet del Club Super 3 tampoc. Si sou periodistes només accepten entrada gratuïta amb la Barcelona Press Card. Hi ha entrades més cares, fins i tot, per si vols accedir ‘en solitari’ a primera hora.

A la web, si compreu l’opció ‘gold’ que val 35 euros, podreu entrar també al saló modernista i fer-vos una foto d’època (et deixen vestits d’època i un saló per fer-se fotografies).

A la web, si compreu l’opció ‘gold’ que val 35 euros, podreu entrar també al saló modernista i fer-vos una foto d’època (et deixen vestits d’època i un saló per fer-se fotografies).

La visita és amb una audioguia que està molt bé peruqè pots anar veient com era la casa originàriament, amb un sistema virtual.

Per sant Jordi i per Nadal vesteixen la casa d’una manera diferent. A l’hivern l’omplen de voles de neu de porexpan i simulen que al pati interior hi neva i per Sant Jordi decoren la façana amb roses.

Menú del migdia al Semproniana d’Ada Parellada

I ja que estem pel centre, dinarem al Semproniana de l’Ada Parellada. és un restaurant cuqui, alegre, de làmpades fetes amb coladors i mantels de paper. Al migdia hi fan un menú entre setmana per 17,5 euros molt més que correcte, i molt provablement la mateixa Ada parellada us vindrà a prendre nota i a recomanar alguns plats.

També fan un menú de 25 euros especial pel seu aniversari. També fan tallers i a la web podeu comprar vals de regal.

Torre Bellesguard + japonès Majide

La darrera visita Gaudí que us recomanem és la Torre Bellesguard (del 1909), a la part alta de Barcelona. Aquí durant molt de temps hi va haver el castell del rei Martí l’Humà i també va ser amagatall del bandoler Serrallonga. Va serper això que Antoni Gaudí va decidir convertir-ho en una casa-castell.

De fet del castell inicial només se’n conserva la porta i part d’una torre.

Durant la guerra la torre Bellesguard va ser un hospici per a nens refugiats. Ara, en mans privades, se’n poden fer visites només al matí.

La visita és per lliure, amb una audioguia. La part dels jardins es pot visitar sense límit de temps, en canvi a l’interior s’hi ha d’entrar en grups. Cada mitja hora es fan grups per fer la visita interior, guiats per un vigilant. A l’interior les explicacions són també amb l’audioguia.

El millor de tot l’interior és l’entrada, amb una impressionant escala i un vitrall i làmpada penjant molt colorides.

A dins, les sales estan buides, per això. La que té una particularitat més especial és l’altell, que està inacabat, i que sembla un celler.

Però el millor de tot són les terraces, a les quals s’hi accedeix per unes escales estretes. A la terrassa de dalt de tot hi ha un drac amagat… és qüestió de trobar la perspectiva!

Les vistes des del capdamunt són fantàstiques, tota la panoràmica de Barcelona ciutat.

Les visites són de dimarts a diumenge només de 10 a 15h i la visita guiada en català és els diumenges a les 12h.

Menú japonès del grup Koy Shunka per 15,80 euros

Al carrer tallers el propietari dels restaurants japonesos de més prestigi a Bracelona, el Koy Shunka, han obert una petita taberna on ofereixen un menú entre setmana per 15,80 euros.

Inclou 5 plats, una sopa de miso, una amanida i tres plats més (un normalment són fideus i l’altre sushi). Inclou begudes però no les postres. I també tenen carta per si voleu fer algun extra, com el niguiri de toro. Brutal!

També tenen un menú degustació per 65 euros.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “5 visites Gaudí amb 5 bons restaurants

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *