Hamburg per Nadal (II)

En aquesta segona part del viatge a Hamburg (podeu recuperar la primera part en aquest enllaç) us explicarem tot el que podeu fer a la ciutat que no són mercats de Nadal. És una ciutat reconstruida absolutament després de la Segona Guerra Mundial, una ciutat amb el port més important d’Europa i la ciutat on els Beatles van començar a fer les seves primeres gires.

Els antics magatzems del port

A la zona sud del centre de la ciutat, just abans que comenci el port, hi ha el conjunt de magatzems antics més gran del món. Edificis de totxo roig amb teulades de coure verdes, ara restaurades i reconvertides en equipamets culturals, oficines i apartaments. És Patrimoni Mundial de la Unesco.

Aquesta zona és molt xula per passejar-hi, creuant ponts de metàl·lics entre els canals. Aquí hi ha també la seu del diari Der Spiegel, mítica publicació alemanya.

L’Elbphilarmonie

Un dels edificis més espectaculars d’aquesta zona dels magatzems del port és la filarmònica. Té un auditori amb capacitat per a 2.000 persones. El que es pot fer aquí és entrar gratuïtament fins a ‘la plaza’, un mirador 360 graus amb vistes de tota la ciutat i el port.

Per entrar-hi aneu a les taquilles i demaneu un tiquet gratuït per accedir a la plaza. Si hi aneu en cap de setmana o època de temporada alta de visitants, treieu les entrades gratuïtes a la web i reserveu horari.

Miniatur Wunderland

Activitat imprescindible si aneu tant amb nens com sense. És un museu enorme ple de maquetes molt molt molt xules sobre Europa, majoritàriament Alemanya, Itàlia, Suïssa, Àustria, Estats Units i països nòrdics com Noruega o Suècia. Nosaltres hi vam etsar gairebé 3 hores perquè les maquetes són infinites, amb tota mena de detalls. Algunes xifres: hi ha 15 quilòmetres de rails, més de 1.000 trens, 1.80 senyals de trànsit, 389.000 llums, 263.000 figures i 130.000 arbres. I a la visita veureu maquetes encara en construcció, com la de Mònaco.

En total hi ha tres plantes plenes de maquetes enormes. Us podreu entretenir a trobar tota mena de detalls: un accident de cotxe, un accident d’avioneta, un cambrer a qui li cau la safata, retencions de vehicles, escenes quotidianes dins de cases, …

Una de les maquetes més espectaculars és la de l’aeroport. No només perquè els avions aterren i s’enlairen, sinó perquè també hi intervenen els cotxes de bombers i hi ha panells informatius de les arribades dels avions com als aeroports de veritat. També podreu veure la sala on els enginyers controlen tots tots tots els mecanismes de les maquetes.

I una de les coses que més ens va agradar és que recreen totes les maquetes tant de dia com de nit. Cada uns certs minuts es fa fosc o de dia a tota la planta i totes les maquetes queden il·luminades tant de dia com de nit. De manera que quan els llums s’apaguen passen coses diferents, com ara que el volcà Danubi entra en erupció, hi ha una tempesta forta als Alps o sobrevola un ovni. També hi ha maquetes dedicades a la neu i l’esquí. Paisatges nevats espectaculars.

Si hi voleu anar reserveu prèviament perquè l’accés és restringit a un nombre determinat de persones a cada hora, per qüestió d’espai. Fins i tot entre setmana, ja que ho visiten molts escolars. Quan feu la reserva a la web us donaran un interval d’una hora per entrar, però hi podeu estar l’estona que vulgueu. Les entrades costen 15 euros per adults (10 euros si presenteu el carnet de premsa) i els nens no paguen fins que fan més d’un metre d’alçada. L’entrada pels nens menors de 16 anys costa 7,50 euros.

També podeu fer visites guiades perquè us expliquin totes les intríngulis de cada maqueta!

L’església de Sant Nicolau

Aquesta església és una de les visites que podeu fer si voleu recuperar la història de la II Guerra Mundial. Després dels bombardejos del 1943 només se’n conserva una de les dues torres que tenia el campanar original. Els anglesos van tirar durant aquell estiu més de 10.000 bombes incendiàries i tota la ciutat va cremar. Us podreu passejar gratuïtament pel que va ser la planta de l’edifici, destruit als bombardejos.

Pagant l’entrada (4 euros) podreu pujar amb ascensor panoràmic fins al capdamunt del campanar, a 76 metres d’alçada. Encara avui és el segon edifici més alt d’Hamburg (després de la torre de televisió) i ho va ser del món entre 1874 i 1876.

L’entrada també dóna accés al museu, situat a la cripta, on s’hi explica i veureu fotografies dels bombardejos sobre Hamburg. Va ser l’anomenada ‘operació Gomorra’ de les tropes britàniques i nord americanes. Durant tres dies i tres nits van estar bombardejant incansablement la ciutat. Això, sumat a una forta calor que va fer aquell mes de juliol, va fer que la temperatura en alguns punts superés els 800º. Hi van morir 35.000 persones.

Carrer pintoresc: Deichstrasse

Hi queden algunes cases del segle XVIII. Era un antic barri de mercaders, tot i que ara la majoria de locals són restaurants.

L’Església de Sant Miquel

L’església de Sant Miquel és l’esglèsia barroca més gran del nord del país i si pugeu al campanar hi ha les millors vistes de la ciutat. Nosaltres el que ens va agradar molt va ser el carreró que hi ha al costat, Krameramtswohnungen, on és conserven cases del segle XVI. Avui són botigues i restaurants.

I per menjar et recomanem…

Kartoffel Keller

Restaurant especialitzat en plats fets amb patata. Des de sopa de patata, a gratinats de patata. Molt bo tot i el local és molt autèntic: té unes sales amb molta llum que donen al canal i altres a la part de la bodega, fosques, il·luminades per espelmes.

Preu: 45/50 euros 3 plats

Altres coses per fer a Hamburg

  • Planetari d’Hamburg: hi fan projeccions per nens i adults també en castellà i anglès. Tenen una programació molt àmplia. Està als afores a un parc.
  • Grobe Freiheit: En aquest carrer hi ha els locals on els Beatles van començar a actuar. Des de l’Star-Club, a l’Indra Club 64 o el Kaiserkeller.
  • Reeperbah: el barri roig de la ciutat
  • St Pauli Landing Bridges: aquí podreu agafar barques per fer una volta pel port i la zona marítima de la ciutat. Hi ha també el mirador Stintfang.
  • Planten un Blomen: jardí botànic japonès més gran d’Europa.
  • Museu de les il·lusions: per fer fotografies i experiències diferents, com escenaris del revés, efectes òptics, …
  • Chocoversum Chocolate Museum: museu de la xocolata amb tallers.
  • Bäderland Festland: un parc acuàtic cobert ambientat en dinosaures.
  • Camp de concentració Kz Gedenkstätte Neuenhamme: camp de concentració que es pot visitar, és el més gran del nord d’Alemanya.
  • Museu de la policia: es poden provar tècniques utilitzades per forenses i policies.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *