Pessebre vivent de Món Sant Benet

Heu vist mai el monestir de Sant Benet de Bages de nit i amb monjos meditant? aquesta és la segona edició per Nadal del pessebre vivent de Món Sant Benet, un dels més bonics que hem vist. Punts a favor: és un recorregut no parlat, el visitant pot passejar proper a les escenes, hi ha una petita exhibició d’aus repinyaires, reparteixen coca i caldo calent i no hi ha problemes per aparcar. Us acabem de convèncer?

Si no heu visitat mai el monestir de Sant Benet de Bages una bona oportunitat per fer-ho és per Nadal. Durant el cap de setmana prèvia a Nadal i fins Cap d’Any, s’hi representa un pessebre vivent que és un dels més moderns que hem vist. És ‘un pessebre del segle XXI dins un monestir del segle X’ dirigit per l’actriu Tàtels Pérez.  

La major part de les escenes pròpies del pessebre són dins el monestir. S’aprofiten racons com el claustre, on veureu els monjos fer la seva meditació, o algun pati convertit en taverna i mercat medieval.

És un pessebre molt místic: el recorregut és en silenci i no hi ha escenes parlades. Es fa molta èmfasi en aquesta vessant màgica de l’època medieval: bruixes, sacerdots, esperits, àngels, …

Però en canvi els visitants poden acostar-se a les escenes que s’hi representen i barrejar-se amb els actors que la fan. Hi trobareu les escenes clàssiques però amb una representació molt moderna: il·luminació i efectes especials. Per exemple l’anunciació és una projecció audiovisual a la façana de a porta de l’església del monestir, molt xula. 

El monestir torna a tenir vida amb aquest pessebre vivent. Hi participen un centenar d’actors i té una posada en escena cuidada fins a l’últim detall.

Un dels trams que més ens va agradar va ser justament a l’exterior. Cap al final de recorregut hi ha una petita exhibició d’aus repinyaires  i un cavaller medieval a cavall.

I després us conviden a endinsar-vos pel bosc a descobrir els rituals de les bruixes i els sacerdots que fan de la nit i el foc el moment més màgic. I amb alguna sorpresa més que ja trobareu!

Un altre punt molt a favor és que reparteixen en dos moments diferents una coca de forner boníssima del forn de Cabrianes i una tasseta de caldo calent al final del recorregut, que us permetrà entrar en calor després de la visita. Justament el recorregut acaba en una zona amb fogueres, taules i cadires i un petit bar on podreu prendre un cafè calent. 

A més si voleu visitar aquest pessebre no hi ha problemes d’aparcament ja que el recinte de Món Sant Benet ja està preparat per les visites. 
Es programes 4 sessions diàries per fer el recorregut del pessebre a partir de les 18h. Us recomanem que compreu les entrades online a la seva web així podreu triar dia i hora i evitar trobar-vos-ho complet. Les entrades valen 9 euros els adults i 5 els nens de 3 a 12 anys (l’entrada inclou la coca i el caldo). 

La passejada no està adaptada per persones amb mobilitat reduïda ni per fer-la amb cotxets de nadons, així que us recomanem la motxilla portabebé. Però tot plegat dura només una hora i no es fa pesat pels més petits. Tampoc és cansat, ja que al cap i a la fi és una passejada per dins i fora el monestir i quan és l’hora de l’espectacle d’aus repinyaires els més petits poden seure en bales de palla. 

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *