Tres tombs a Vilanova

Passat el Nadal hi ha municipis que continuen de festa. A prop de Barcelona són alguns pobles com Moià, Taradell o Vilanova i la Geltrú on els tres tombs són una festassa. Nosaltres us convidem a viure els de la capital del Garraf i us hem preparat un pack de visita i restaurants per si us hi animeu!

Hi ha molta tradició a Vilanova i la Geltrú de celebrar els tres tombs i, de fet, per Sant Antoni és dia festiu a la ciutat (la consideren la festa major petita). Per això tothom es volca en decorar els seus carruatges i preparar una bona desfilada de cavalls i rucs. Aquest 2020 la celebració grossa és divendres 17 de gener. Trobareu més informació de la programació aquí.

És un bon plan de migdia i dinar ja que la desfilada comença cap a les 12h i dura ben bé dues hores. Així que podeu arribar cap al migdia a Vilanova i buscar un foradet per algun dels carrerons del centre i esperar a veure passar els carruatges.

N’hi ha de les hípiques, de cooperatives, de pagesos, de vinyes i cellers, … totes molt ben decorades amb productes de la terra (hi ha carros enormes plens de verdures i hortalisses, de troncs, …) i tots els membres de la comitiva molt ben ambientats.

Normalment el recorregut és aquest: carrers de l’Aigua, Menéndez Pelayo, Av. de Francesc Macià, Josep Coroleu, Av. de Cubelles, Havana,
Rambla Principal i Plaça de les Neus.

Diumenge (19 de gener 2020) fan el cercavila infantil de Sant Antoni, que ve a ser un cercavila de festa major: amb els diables, els castellers, els bastoners, la mulassa, el ball de cintes, el ball de Pastorets o el de panderos.

I per menjar et recomanem…

El Dinou

Restaurant Slow Food al centre de Vilanova. Està situat dins una casa senyorial, el lloc on va néixer el poeta Manel de Cabanyes. Les sales del menjador són precioses i la cuina és cuidada, moderna i amb productes de proximitat. Excel·lent!

Preu: Menú migdia de dilluns a divendres a 13,80 € i els dissabtes a 19,50€.  

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *