Tivissa i Miravet

Visca la Ribera d’Ebre! En un post anterior us vam ensenyar com floreixen els presseguers en aquesta comarca el mes de març. Aquesta vegada us proposem dues visites a dos dels poblets més bonics de Catalunya: Tivissa i Miravet.

Tivissa

En el primer post sobre la Ribera d’Ebre us recomenàvem visitar Benissanet, un poblet on conserven un refugi de la Guerra Civil construït per dones. Tivissa és l’altre poblet bonic de la comarca, alçat i presidit per l’església de Sant Jaume de Tivissa és temple on es barregen els estils gòtic, renaixentista i barroc. Hi ha 4 cases pairals construides entre el 1400 i el 1500, que es conserven en molt bon estat.

Tivissa té un aire medieval amb una muralla del segle XIV, dos portals i restes d’un castell sarraí.

La plaça de la Baranova és un magnífic mirador de les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat.

Fora del nucli antic hi ha els rentadors de la sèquia del camí, uns safareigs construits entre el 1890 i el 1900.

Trobareu molta més informació de propostes per fer a Tivissa en aquest web, per exemple les restes del poblat ibèric de Banyoles o les pintures rupestres de Viliella.

I per menjar et recomanem…

2000 i pico

Restaurant tradicional de menús al centre de Tivissa. Tenen menú entre setmana i de cap de setmana. Molt bona atenció i menjar senzill però molt bo.

Preu: menú entre setmana 11 euros / 15 euros el cap de setmana

L’ermita de Sant Blai

Una de les excursions fàcils que podeu fer amb nens a la zona és pujar fins l’ermita de Sant Blai. S’hi pot arribar en cotxe, per una pista forestal asfaltada que en alguns trams és estreta. Però també s’hi pot arribar des de Tivissa, agafant el camí que comença passat el local dels bombers.

El sender està senyalitzat i en total són uns 2 quilòmetres de lleugera pujada (1 2 més de tornada). S’hi pot arribar en tres quarts d’hora, i baixar en mitja horeta. Una altra alternativa és pujar en cotxe fins a la font de Sant Blai (que hi ha una zona de pícnic) i pujar fins l’ermita en un recorregut de 10 minutets de lleugera pujada.

És una pista asfaltada però fa pujada així que no us recomanem fer-ho amb cotxets, millor que portegeu els nadons. I agafeu aigua, gorres i crema protectora perquè tot el recorregut és sense ombres! Dalt de l’ermita hi ha taules de pedra per fer-hi pícnic.

La ruta fins l’ermita de Sant Blai és el primer GR que es pintar a la península ibèrica el 1975.

L’ermita de Sant Blai és del segle XIX , d’estil gòtic, edificad sobre el solar d’una altra de més antiga.

La llegenda diu que l’any 316 un bon metge era traslladat com a presoner quan una mare va fer aturar el carro, perquè el seu fill no respirava. S’havia clavat una espina a la gola. El presoner el va guarir però igualment va ser decapitat. Des de llavors es coneix la dita: Sant Blai gloriós, lleva’m la tos.

Miravet

Visita obligada a la Ribera d’Ebre és Miravet. Primer baixeu fins al pas de la barca a la riba del riu Ebre per contemplar les vistes del poble i el castell. Després, enfileu-vos pels carrers empedrats del poble fins a l’església, on hi ha un mirador al riu i tot seguit acabeu d’enfilar el turó fins al castell templer. L’entrada val 3,50 euros i es pot fer per lliure o una visita guiada prèviament concertada.

DSC_2808

I per dormir et recomanem…

Mas Taniet

Hotel rural familiar als afores de Benissanet. És una casa pairal antiga amb només 8 habitacions i unes vistes fantàstiques als camps florits de presseguers. Hi trobareu tranquil·litat i un espai de joc pels nens amb animals de granja i parc infantil. I espai per córrer entre camps.

Preu: a partir de 70 euros/nit

Més informació d’aquest allotjament en aquest post.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

2 pensaments sobre “Tivissa i Miravet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *