Racons històrics del barri Gòtic de Barcelona

El desconfinament ha deixat Barcelona sense turistes així que és moment de gaudir-la, per una vegada, només per nosaltres. Sabem que segurament durarà poquet, però aquests dies hem pogut recórrer alguns dels racons del barri Gòtic que habitualment estan massificats. Com a guinda, una proposta de 3 terrasses mirador al centre de la ciutat per prendre alguna cosa a la fresca.

Els voltants de la catedral

Comencem el passeig al voltant de la plaça de la catedral, on a més de la façana, es poden visitar l’interior, la cripta, les torres i els terrats (en situació de normalitat i no de restriccions sanitàries). Les entrades es poden comprar online.

Al costat trobareu la Casa de l’Ardiaca, que és la seu de l’arxiu històric de Barcelona. Hi ha un pati interior preciós amb una font. on fan ballar l’ou com balla per Corpus. La visita al pati és gratuïta.

Al carrer del Bisbe, autoreu-vos al mediàtic pont que uneix la Generalitat amb la casa dels Canonges.

Des de la plaça Sant Jaume podreu arribar al carrer Paradís, a la seu del Centre Excursionista de Catalunya. Dins el seu edifici hi ha les columnes de l’antic temple romà de Barcino i es poden veure amb l’accés lliure i gratuït. Al carrer de la Palla també podreu veure restes de l’antiga muralla.

Molt a prop hi trobareu un dels establiments més bonics del centre: la cereria Subirà. A més de fer una olor boníssima el seu interior és una joia.

Des d’aquí acosteu-vos a la plaça del Rei, on hi ha el Museu d’Història de Barcelona. Aquí hi ha el mític Saló del Tinell, la sala per excel·lència dels grans actes en època medieval. A un dels lateral veureu les portes del Palau Lloctinent, que és la seu de l’arxiu de la Corona d’Aragó. Hi ha un pati interior precisós també, de lliure accés.

I una mica més amunt, el Museu Frederic Marés. Aquí també hi ha un pati interior que es pot visitar sense pagar entrada, amb la seva font i mosaics. Per Nadal hi posen un pessebre monumental que també es pot visitar gratuïtament.

Una miqueta més avall, direcció mar, arribareu a l’església de Sant Just i Pastor, el campanar de la qual es pot visitar com a mirador a un preu molt econòmic. Conserva, a més, l’únic retaule barroc del barri Gòtic que es va salvar de la crema dels anarquistes abans de la Guerra Civil. Us expliquem més cosetes d’aquesta església en aquest post.

I per menjar et recomanem…

La terrassa de l’hotel Colon

En aquesta zona un lloc per pendre alguna cosa amb vistes a la catedral és la terrassa de l’hotel Colon. Hi podeu entrar encara que no hi estigueu allotjats. Des del hall us indicaran quin ascensor heu d’agafar per accedir a la terrassa.

Preus: copa de vi 7 euros / ampolla aigua 4 euros

De la catedral a les Rambles

La primera parada direcció les Rambles és a la placeta de Sant Felip Neri. Tanta història i tant coquetona. Un oasi de silenci si hi topeu i hi esteu sols. A les parets de l’església podreu veure-hi encara les cicatrius de la metralla d’una de les bombes que l’exèrcit franquista va tirar sobre el centre de la ciutat.

Després dirigi-vos cap al carrer Petritxol, un dels més bonics de la ciutat, ple de cafeteries antigues molt conegudes per la seva xocolata amb xurros. El carrer va a parar a l’església del Pi, a la qual també podreu accedir al mirador del campanar. Us en parlem amb més extensió en aquest post.

I abans d’arribar a les Rambles, atureu-vos a la plaça Reial, la plaça enceclada de palmeres.

I per menjar et recomanem…

Terrassa de l’hotel DO Plaça Reial

Si voleu veure la plaça Reial des d’una altra perspectiva, pugeu a la terrassa de l’hotel DO Plaça Reial. També és d’accés lliure sense ser hostes de l’hotel i serveixen begudes i tapes en un ambient molt relaxant.

Si has arribat fins aquí també et pot interessar…

Un pensament sobre “Racons històrics del barri Gòtic de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *